Zoekresultaten 1 - 10 van 19 resultaten
- Onroerendezaakbelasting
Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Denk aan een woning, winkel, kantoorpand og garagebox. Bij bedrijfspanden betaalt ook de gebruiker van het pand onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2025-04-08
- Financiën
- Kwijtschelding belastingen
Heeft u een laag inkomen, dan kunt u in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Kwijtschelding vraagt bij de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW).
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-17
- Financiën
- Precariobelasting
Precario is de belasting die u betaalt om gemeentegrond openbaar te gebruiken. bijvoorbeeld bij gebruik als terras, bij het plaatsen van een container, uithangbord of bouwsteiger. Maar ook als u kabels of leidingen onder de openbare gemeentegrond wilt aanleggen.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-20
- Financiën
- Parkeerbon
In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Als u niet betaalt of te weinig, ontvangt u een thuis een parkeerbon met instructies om de naheffing te betalen.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-05-21
- Financiën
- Aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken
De aanslag voor gemeentelijke belastingen ontvangt u van de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2025-02-24
- Financiën
- Bezwaarschrift indienen
De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-09-10
- Recht, Financiën
- Parkeervergunning voor bedrijven
In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A1-zone (centrum), A2-zone en de B-zone (buiten de singels). Als uw bedrijf in deze zones is gevestigd, kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. De betaalde- en vergunningshouderszones kunt u bekijken op de kaart met parkeergebieden.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2025-02-24
- Financiën
- Toeristenbelasting
Ondernemers die een plek hebben waar toeristen kunnen overnachten, zoals een camping of hotel, moeten toeristenbelasting betalen aan de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW). U berekent dit bedrag door aan de gast in de kosten voor de overnachting. U moet hiervoor het aantal gasten en overnachtingen registreren.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-12
- Financiën
- Afvalstoffenheffing
De gemeente haalt minimaal 1 keer per week afval op en verwerkt dit. Daarvoor betaalt u jaarlijks afvalstoffenheffing aan de gemeente. De heffing moet u ook betalen als u geen gebruik maakt van deze ophaaldienst. Bedrijven en winkels betalen deze heffing niet.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2025-02-25
- Natuur en milieu, Financiën
- Parkeervergunning (tijdelijk)
In sommige gebieden kunt u alleen betaald parkeren of heeft u een parkeervergunning nodig. Wilt u tijdelijk in zo’n gebied parkeren? Vraag dan bij de gemeente om een tijdelijke parkeervergunning. Bijvoorbeeld: u werkt voor een aannemer die in het vergunningsgebied met een bouwproject bezig is, of u gaat verhuizen.
- Bron: Maastricht (Gemeente)
- 2024-12-13
- Financiën