Zoekresultaten 1 - 4 van 4 resultaten
- Pand als woning gebruiken
Het is verboden een gebouw dat geen woning is te gaan gebruiken als woning. Wilt u dit toch? Dan moet u een vergunning aanvragen.
- Bron: Putten (Gemeente)
- 2022-12-14
- Huisvesting
- Omgevingsvergunning
In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voordat u een activiteit mag uitvoeren. Dat is een omgevingsvergunning. Bijvoorbeeld bij: Een bouwactiviteit Kappen van een boom Wijzigen van een monument Maken van een uitweg Doe de vergunningcheck Omgevingsvergunning online aanvragen via DigiD Vergunningcheck Via het Omgevingsloket kunt u onderzoeken waar uw activiteit aan moet voldoen. Bij een vergunningcheck wordt duidelijk of u voor de activiteit: Geen vergunning nodig heeft (vergunningsvrij). Een vergunning nodig heeft. Meldingsplichtig bent. Aarzelt u over de uitkomst of heeft u moeite met invullen? Wij helpen u graag iedere ochtend van 08.30 tot 12.30 uur aan de balie van Ruimte in het gemeentehuis. U kunt ook bellen via telefoonnummer (0341) 359 611. Aanvragen omgevingsvergunning Blijkt uit de vergunningcheck dat u een omgevingsvergunning nodig heeft? Dan doet u via de het Omgevingsloket een aanvraag voor de activiteiten. Het systeem vertelt u welke gegevens u moet invullen en welke documenten u moet aanleveren. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning heeft u een DigiD nodig. Procedure omgevingsvergunning U dient een aanvraag in via het landelijk omgevingsloket U ontvangt van ons de bevestiging dat uw aanvraag is ontvangen en wie de behandelaar is. Wij melden de ontvangst van de aanvraag in een publicatie in het gemeentelijk blad. Wij onderzoeken of de aanvraag voldoende gegevens heeft om de aanvraag goed te kunnen beoordelen (bijvoorbeeld tekeningen en onderzoeken). De aanvraag wordt beoordeeld. Binnen 8 weken wordt een besluit genomen op de aanvraag. Behalve wanneer er sprake is van een uitgebreide voorbereidingsprocedure of bij een opschorting omdat er gegevens ontbreken. Het besluit op de vergunningaanvraag wordt gepubliceerd. Tot 6 weken na het verzenden van het besluit kan er een bezwaar worden ingediend.
- Bron: Putten (Gemeente)
- 2024-03-18
- Huisvesting
- Inzage bouwtekeningen
Wordt er bij u in de buurt gebouwd? En u wilt de bouwtekeningen bekijken? Dan kunt u deze opvragen en inzien bij de gemeente. Voor sommige panden gelden extra veiligheidsvoorzieningen. Deze veiligheidsvoorzieningen zijn niet altijd in te zien. Archief Wilt u bestaande bouwtekeningen bekijken? Deze kunt u bij het archief opvragen. Dossier opvragen
- Bron: Putten (Gemeente)
- 2024-12-23
- Huisvesting
- Onkruidbestrijding
De gemeente Putten bestrijdt onkruid op verhardingen zoals wegen, straten, pleinen en stoepen. Eerder bestreden wij het onkruid door te spuiten met onkruidbestrijdingsmiddelen waarin glyfosaat zat. Sinds 1 april 2016 mogen gemeenten geen chemische middelen meer gebruiken. Deze middelen hebben een negatieve invloed op het milieu. Onkruid verbranden met hete lucht De gemeente bestrijdt het onkruid op een duurzame manier. Op stoepen, parkeerplaatsen en overige bestratingen met klinkers en rondom obstakels verbranden we het onkruid met hete lucht. Wij verwijderen onkruid in goten door te borstelen met een veegmachine. Plekken waar je met de machine niet kan komen, worden met de hand behandeld. Dit gebeurt met een strimmer met nylonkoord. Een veel gehoorde opmerking is dat de wortels dan blijven zitten en het onkruid zo weer doorgroeit. Dat klopt, maar door het afmaaien put je de plant uit. Van mei tot en met oktober voeren wij deze werkzaamheden enkele malen uit. Doordat wij geen chemische middelen meer gebruiken, groeien er meer (on)kruiden in de goten. Vooral varkensgras is een taai onkruid dat lastig te bestrijden is. Door extra te borstelen met de veegmachine bestrijden wij deze overlast. Wij zien ook dat door deze duurzame manier van werken het straatbeeld verandert. Meer (on)kruiden zijn op de bestratingen en goten te zien. Het uitgangspunt is om het kwaliteitsniveau te hebben dat door de gemeenteraad is vastgesteld. Helpt u ook? Als inwoner kunt u helpen door opgeschoten groen in de stoep voor uw huis handmatig te verwijderen. Gebruik geen chemische middelen. Geef uw klacht of melding over onkruid op verhardingen aan de gemeente door via www.putten.nl/melding. Of bel met de Servicebalie via telefoonnummer (0341) 359 611.
- Bron: Putten (Gemeente)
- 2025-02-21
- Huisvesting
- 1