Zoekresultaten 1 - 10 van 10 resultaten

  • Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

    Om een omgevingsvergunning voor de activiteit 'bouwen' te krijgen moet u via het Omgevingsloket online een aanvraag indienen bij de gemeente. Deze aanvraag zal onder meer een bouwplan moeten bevatten. Hierin staat beschreven wat de bouw of verbouw inhoudt. Daarnaast is een schets van de bouw of verbouw, alsmede een situatieschets in veel gevallen geboden.

  • Vooroverleg

    Bouw, verbouw of sloopplannen? Vraag een vooroverleg aan met de gemeente. Dan weet u meteen waar u aan toe bent.

  • Omgevingsvergunning strijdig gebruik

    Voor het (ver)bouwen van bouwwerken heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Is het bouwplan in strijd met het bestemmingsplan dan houdt de aanvraag van een omgevingsvergunning óók in dat u een verzoek doet om af te wijken van het bestemmingsplan. Wanneer iemand wil afwijken van het geldende bestemmingsplan kan de gemeente hieraan meewerken. Dit is echter geen verplichting. Per verzoek wordt een afweging gemaakt.

  • Sloopmelding gebouw of deel gebouw

    Wilt u een bouwwerk of gedeelte(n) van een bouwwerk slopen, dan heeft u een vergunning nodig of u moet een melding doen.

  • Asbest verwijderen

    Als u asbest wilt verwijderen, bent u vanwege de gezondheidsrisico's wettelijk verplicht dit te melden bij de gemeente, voordat u met de sloop begint. Het is algemeen bekend dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Omdat asbest zo gevaarlijk is, zijn er strenge regels opgesteld om mens en milieu te beschermen.

  • Huisvesting internationale werknemers

    Eind mei heeft het bedrijf Kafra de omgeving geïnformeerd dat het vier kleinere woontorens met in totaal 350 bedden wil realiseren op bedrijventerrein Latenstein. Meer recent is een initiatief van Van Doorn Living voor een wooncomplex met 275 woningen voor dit doel op Medel onder de aandacht gekomen. De gemeente Tiel heeft uiteraard ook kennis genomen van deze initiatieven.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u een dakkapel plaatsen, een boom kappen of iets slopen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Met de vergunningcheck in het digitale Omgevingsloket ziet u snel of u voor uw (bouw)plannen een vergunning moet aanvragen of melding kunt doen.

  • Starterslening

    Door de hoge koopprijzen is het vaak lastig voor starters om de hypotheek rond te krijgen. Wilt u voor het eerst een woning kopen maar kunt u niet genoeg hypotheek krijgen? Met de Starterslening kunt u vaak net het beetje extra lenen dat u nodig heeft om de woning te kopen.

    De Starterslening kan het verschil maken tussen de prijs van het huis, en het bedrag dat u bij uw bank kunt lenen. De Starterslening is een aanvulling van de gemeente Tiel op uw eerste hypotheek. Hiervoor werkt de gemeente samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

  • Monument verbouwen, herstellen of onderhouden

    Het aanschaffen van of wonen in een woning die onder monumentenzorg valt, brengt een aantal rechten en plichten met zich mee. Hierbij kunt u denken aan subsidieaanvragen en aanvragen voor vergunningen.

  • Brandveiligheid, melding of vergunning

    Als u een gebouw of ander bouwwerk beheert, moet u een aantal maatregelen nemen om dat gebouw of bouwwerk brandveilig te gebruiken.