Zoekresultaten 1 - 10 van 10 resultaten

  • Informatie over panden en percelen

    Informatie opvragen of inzien uit een bouw-, milieu- of bodemdossier, bouwtekening of omgevingsvergunning. U kunt ook informatie opvragen over het omgevingsplan (eerder bestemmingsplan). Of stel een vraag over vergunningvrij bouwen zoals: plaatsen van een aanbouw, dakkapel, airco, erfafscheiding en mogelijkheden voor een mantelzorgwoning.

  • Monument

    Bent u eigenaar van een (rijks)monument? Dan gelden andere eisen bij onderhoud en een verbouwing dan bij een niet-monumentaal pand. U hebt voor meer zaken een omgevingsvergunning nodig.

  • Medische urgentie voor woning

    Met een medische urgentieverklaring kunt u voorrang krijgen bij woningcorporaties als u een woning zoekt. Bijvoorbeeld als u door een langdurige beperking geen trappen meer kunt lopen. Om een advies voor medische urgentie te krijgen kunt u zich melden bij het Sociaal Wijkteam of de woningcorporatie.

  • Slopen en asbest: melding of omgevingsvergunning

    Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Er gelden regels bij sloop en renovatie. Lees op deze pagina of een sloopmelding of omgevingsvergunning nodig is.

  • Eikenprocessierups

    Eikenprocessierupsen veroorzaken elk jaar overlast door hun brandharen. Uitroeiing van de eikenprocessierups is onmogelijk. Daarom wil de gemeente de overlast beperken. De bestrijding van de eikenprocessierups is afhankelijk van het gebied. De bestrijding vindt plaats bij bomen van de gemeente waar de eikenprocessierups de meeste overlast veroorzaakt.

  • Ongedierte melden

    Heeft u last van kakkerlakken of ratten bij uw woning? De gemeente kan ze voor u bestrijden. Voor de bestrijding van ander ongedierte moet u contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Iets anders aan uw omgeving veranderen? Of wilt u een bedrijf starten? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het Omgevingsloket.

  • Starterslening

    U wilt uw eerste woning kopen, maar krijgt niet voldoende hypotheek? Met een starterslening kunt u vaak net dat beetje extra lenen dat u nodig hebt om de woning te kopen.

  • Principeverzoek omgevingsvergunning

    Voordat u een aanvraag voor een omgevingsvergunning gaat doen, kunt u uw plan laten toetsen via een principeverzoek. De gemeente kijkt dan of uw plan mogelijk is, past binnen beleid en regels en of uw vergunningaanvraag kansrijk kan zijn. Het principeverzoek is vooral bedoeld voor complexe of grote (bouw)plannen, of voor het splitsen van een woning of perceel, kamerverhuur of de bouw van een woning.

  • Status bouw of sloop

    Als u bouwt met een omgevingsvergunning moet u bij de gemeente melden als u start met de werkzaamheden en als de werkzaamheden klaar zijn. Ook bij sloopwerkzaamheden moet u de status melden. Tijdens de afhandeling van de aanvraag van uw vergunning of melding krijgt u meer informatie over het melden van de status.