Zoekresultaten 1 - 10 van 26 resultaten

  • Huishoudelijk afval inzamelen

    Elk huishouden produceert afval. Denk aan groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), papier en verpakkingen. Dit noem je huishoudelijk afval. De gemeente zamelt dit in. De volgende soorten afval zamelt de gemeente aan huis in: restafval groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier plastic, blik en drankenkartons (pmd) De gemeente houdt bij hoeveel afval zij ophaalt. Zo kunnen wij met z'n allen goed zien hoe wij ons afval scheiden. Dit kunt u zien in de afvalbarometer.

  • Grofvuil inleveren

    Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. Denk aan een bank, stoel of vloerbedekking. U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar 1 van de afvalbrengstations.   Bent u niet in staat om uw grof huisvuil zelf naar het afvalbrengstation te vervoeren? Dan kunt u het tegen betaling laten ophalen. U mag maximaal één kubieke meter huishoudelijk afval en een halve kuub bouw- en sloopafval (verpakt, geen los materiaal) per week aanbieden. Hiervoor betaalt u € 35,20. Zet dit afval 's morgens vóór 7.30 uur aan de openbare weg.  Heeft u kwijtschelding van de gemeentelijke lasten? Dan is het ophalen van grofvuil kosteloos. U mag per jaar maximaal gratis aanbieden: 2 keer 1 m3 huisvuil OF 2 keer 2,5 m3 grof tuinafval OF 2 keer 0,5m 3 bouw- en sloopafval (verpakt, geen los materiaal) Wilt u meer dan deze maximale hoeveelheden aanbieden? Dan betaalt u het gebruikelijke tarief.  Doe een aanvraag om grofvuil op te laten halen

  • Asbest verwijderen

    Asbest is kankerverwekkend materiaal. Daarom mag u niet zomaar asbest verwijderen. U moet eerst een sloopmelding doen voordat u begint met de werkzaamheden. Asbest kan voorkomen in: vlakke platen (gevels dakbeschot, rondom schoorstenen) vlakke gevelplaten met coating (decoratieve buitengevels, galerijen) schoorstenen of luchtkanalen (bij kachel of cv-installatie, ventilatiekanaal) bloembakken golfplaten (daken van schuren en garages) standleiding (afvoer toilet) brandwerend board (onder cv-ketels, wanden cv-kast, trapbeschot, plafonds) vinylzeil of oude vloerbedekking (asbesthoudende onderlaag) oude huishoudelijke apparaten

  • Vuurwerk en jaarwisseling

    Welk vuurwerk is op welk moment toegestaan? Op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari tot 2.00 uur mag u in Nederland vuurwerk afsteken. Hiervoor is categorie F1 (fop- en schertsvuurwerk ) en F2 (bijvoorbeeld cakes en fonteintjes) toegestaan. Vuurwerk dat u (online) koopt en thuis kan laten bezorgen is illegaal als het geen categorie fop- en schertsvuurwerk is. Legaal vuurwerk uit de categorie F2 kunt u alleen kopen bij officiële verkooppunten.  Illegaal vuurwerk Voor het bezit, verkoop en afsteken van illegaal vuurwerk gelden hoge boetes. Er geldt landelijk een vuurwerkverbod voor: Knalvuurwerk (zoals rotjes) Knalstrengen (zoals Chinese matten) Enkelshotsbuizen (single shots) Vuurpijlen Romeinse kaarsen en babypijltjes Vuurwerk uit de categorie F3 en F4 (professioneel gebruik) Vuurwerkoverlast Ervaart u vuurwerkoverlast in uw buurt, bijvoorbeeld door vuurwerk dat afgestoken wordt buiten de officiële afsteektijden? Maak hier dan melding van.  Bij spoed of heterdaad Bel de politie via 112 of 0900 8844. Bij overlast, maar geen spoed Bel de gemeente via 0297 – 29 16 16 Meld dit via onderstaand formulier Doe een melding openbare ruimte

  • Milieumelding doen

    Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten voor sommige activiteiten een melding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Soms heeft u ook een omgevingsvergunning nodig. Bedrijven die het milieu op grote schaal belasten, hebben altijd een omgevingsvergunning nodig.

  • Subsidie voor kleine landschapselementen

    Wat? Kleine landschapselementen zijn natuur- of waterelementen die in het verleden vaak met een bepaald doel zijn aangelegd. Voorbeelden van kleine landschapselementen zijn knip-of scheerheggen, boomgaarden, houtwallen, bomenrijen en rijen met knotwilgen, maar ook poelen, natuurvriendelijke oevers en rietzomen. Bekijk de volledige lijst. Waar? De gemeente geeft subsidie voor de aanleg van de landschapselementen op particuliere erven in het buitengebied van de gemeente. De particuliere erven zijn in het omgevingsplan van de gemeente aangeduid met de bestemming wonen. Voor wie? Particuliere eigenaren van een perceel of een terrein in het buitengebied van Gemeente De Ronde Venen kunnen subsidie aanvragen voor het aanleggen van kleine landschapselementen. Subsidie aanvragen Via het aanvraagformulier kunt u uw subsidieaanvraag indienen. Binnen 8 weken ontvangt u een definitief besluit van de gemeente of u voor subsidie in aanmerking komt. Het maximale subsidiebedrag per aanvrager bedraagt €2.500,-. Lees meer over de subsidieregeling Kleine Landschapselementen. Vraag subsidie aan voor kleine landschapselementen Voordat u het aanvraagformulier invult, heeft u de volgende documenten nodig: Situatietekening op schaal, met een aanleg- of herstelplan. Hierin geeft u aan op welke plek welk landschapselement komt Maatvoering van het landschapselement met lengte, breedte (eventueel doorsnede) en een beplantingslijst Kostenraming die inzicht geeft in de kosten voor de aankoop van het landschapselement, inhuur van materieel, personeel en vergunningskosten. Let op: het kan zijn dat er een aanlegvergunning nodig is voor uw werkzaamheden. Twijfelt u? Doe dan een vergunningcheck .

  • Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

    Wilt u een activiteit uitvoeren die het milieu belast? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig.    Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld: veel energie verbruikt de lucht vervuilt geluidsoverlast veroorzaakt stankoverlast veroorzaakt De omgevingsvergunning is een geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Als bedrijf of inwoner kunt u uitzoeken of u een omgevingsvergunning nodig heeft op basis van milieu belasting. De milieuregels voor het uitvoeren van milieubelastende activiteiten staan in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). In het digitale Omgevingsloket kunt u controleren welke milieuregels voor uw werkzaamheden gelden en of u een omgevingsvergunning nodig heeft of dat u kan volstaan met een melding.    Ook als u zeker weet dat u een melding of aanvraag moet indienen, wordt geadviseerd om eerst een check te doen via het Omgevingsloket. Op die manier weet u zeker dat u de juiste melding/aanvraag doet en dat niets vergeten wordt. Bij de vergunningscheck wordt daar namelijk op gewezen.      Soms vraagt u bij de provincie een vergunning aan of doet u een melding. Meestal gaat het dan op grotere of complexe bedrijven, zoals chemische fabrieken of een IPPC-installatie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de provincie.   Bij een omgevingsvergunning milieu geldt meestal de gewone procedure. In een aantal specifieke gevallen geldt de uitgebreide procedure.

  • Oud papier inzameling

    De papiercontainers worden 1 keer per maand geleegd door verschillende scholen, kerken en (sport)verenigingen binnen de gemeente. De inzameldata hiervan vindt u op de papieren afvalkalender of op www.mijnafvalwijzer.nl. Bewoners van hoogbouw kunnen hun papier op de ophaaldagen in dozen aan de straat zetten.

  • Bomen kappen

    Heeft u een vraag over het kappen of herplanten van bomen? Kijk dan of uw vraag onder de Veelgestelde vragen en antwoorden over bomen staat. Zo niet, neem dan contact op met de gemeente via 0297 - 29 16 16.   Als u een omgevingsvergunning via het Omgevingsloket aanvraagt om een particuliere boom te kappen, moet u weten:  Wat voor soort boom het is (bijvoorbeeld een eik of een kastanje)  Hoe groot de omtrek (diameter) van de boom is  De reden om te willen kappen  Waar de boom staat (adres, voorerf, zijerf, achtererf)  Eventueel schriftelijke toestemming van de eigenaar van de boom  Om de kap van een gemeentelijke boom aan te vragen, moet u weten:  Waar de boom staat (adres)  Uw reden om te willen kappen  Uw verzoek kan onder andere worden afgewezen als:  De boom geen onevenredige overlast oplevert  Bijzonder is voor een straat of buurt  Onderdeel uitmaakt van een bij elkaar behorende bomenrij of op de Lijst waardevolle bomen staat. Anderen kunnen bezwaar maken tegen de kap van een boom. Zorg daarom voor toestemming van de mensen in de buurt.  Wilt u een particuliere boom kappen?  Controleer dan eerst of de boom op de Lijst waardevolle bomen staat. Bomen die op deze lijst staan hebben een beschermde status en voor het kappen is een omgevingsvergunning verplicht. De omgevingsvergunning kunt u aanvragen via het Omgevingsloket.  Staat de particuliere boom niet op de Lijst waardevolle bomen? Dan heeft u geen vergunning nodig. Zorg er wel voor dat u uw buren informeert over de kap.  Heeft u overlast van een gemeentelijke boom in de openbare ruimte?  Doe dan een Melding openbare ruimte. Let op, vul voor deze melding wel uw e-mailadres en/of telefoonnummer in zodat wij op uw melding kunnen reageren. Bekendmakingen Overheid.nl Voor aangevraagde en verleende vergunningen kijkt u op de website Overheid.nl. Daarop staan bekendmakingen van de overheid. Die gaan bijvoorbeeld over een vergunning voor het verbouwen van een huis, het kappen van een boom of het houden van een buurtfeest. Zoekt u naar een aangevraagde of verleende vergunning voor het kappen van een boom? Ga dan naar Zoekresultaat | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen.

  • Afvalbrengstations

    De gemeente heeft 2 afvalbrengstations waar u uw afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden. Kijk bij grofvuil inleveren welk afval u kunt inleveren bij het afvalbrengstation. Neem uw afvalscheidingspas mee om toegang te krijgen tot het afvalbrengstation.  Openingstijden afvalbrengstations Op feestdagen zijn de afvalbrengstations gesloten. Zie hieronder de andere openingstijden. Let op: Op 31 december sluit het afvalbrengstation in Mijdrecht om 12 uur. Afvalbrengstation Abcoude Bovenkamp 15 1391 LA Abcoude Vergeet uw afvalscheidingspas niet! Woensdag 09.00 - 11.00 uur 13.00 - 15.00 uur Zaterdag 13.00 - 16.00 uur Afvalbrengstation Mijdrecht Industrieweg 50 (ingang aan de Ondernemingsweg) 3641 RM Mijdrecht Let op: Op 31 december sluit het afvalbrengstation in Mijdrecht om 12 uur. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Vrijdag 09.00 - 12.00 uur Zaterdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Wat mag ik inleveren? Abest U mag asbest alleen brengen in ons afvalbrengstation Mijdrecht met een geaccepteerde sloopmelding. U dient het asbest in speciale niet-luchtdoorlatende folie te verpakken. Dit folie is minstens 0,2mm dik, alle naden zijn dicht geplakt met tape. Het aanleveren van asbest kan alleen maandag tot en met vrijdag. U  meld zich eerst bij een medewerker voordat u het asbest deponeert in de daarvoor bestemde container. Kijk voor meer informatie op: Asbest verwijderen. Mogelijk Asbesthoudend afval U dient mogelijk asbesthoudend afval te behandelen als asbest, zie voor de regels hierboven. Puin U mag maximaal een halve kuub aan puin aanleveren. Grof tuinafval U mag maximaal twee en halve kuub aan grof tuinafval (takken, stronken etc.) aanleveren. Autobanden U mag maximaal vier autobanden aanleveren per jaar. Kringloopgoederen Breng de kringloopgoederen bij voorkeur direct bij de Kringkoop. Grof huishoudelijk afval U mag maximaal een kuub grof huishoudelijk afval aanleveren. Denkt u er vooraf aan om eventueel het afval te scheiden of deze naar de Kringkoop te brengen Dakbedekking / bitumen U mag maximaal 1m2 dakbedekking brengen. Overig afval dat u mag brengen Restafval GFTE PMD Papier Glas  Textiel Frituurvet Vlakglas Gips Matrassen Harde Kunststoffen Koper Klein chemisch afval Metaal / IJzer Piepschuim Elektronische apparaten Wat mag ik niet inleveren? Zand / grond Asbest(houdend) materiaal dat niet aangemeld en/of juist verpakt is Autowrakken en onderdelen Hitteprotocol Veiligheid en gezondheid van onze medewerkers staat voorop. Daarom gaat er bij een temperatuur van 30+ graden een hitteprotocol van kracht voor buitendienstmedewerkers. Zodra de temperatuur op het warmste punt van de dag twee dagen achter elkaar 29 graden bereikt, schakelen we terug naar onze normale werktijden.  Wanneer een hitteprotocol van kracht is, gelden onderstaande openingstijden voor onze afvalbrengstations:  Mijdrecht:   Maandag tot en met donderdag: 8:00 - 14:00 uur   Vrijdag: 08.00 - 12.00 uur  Zaterdag: 8:00 - 14:00 uur   Abcoude:   Woensdag: 9:00 - 14:00 uur  Zaterdag: 11:00 - 14:00 uur