Zoekresultaten 1 - 10 van 12 resultaten
- Afvalkalender
Op de afvalkalender van PreZero ziet u wanneer uw huishoudelijk afval wordt opgehaald. Vul uw postcode en huisnummer in. U ziet dan wanneer welk afval PreZero ophaalt. Ophaaldagen afval bekijken AfvalWijzer app De afvalkalender van PreZero is ook te downloaden via een app: Voor iOS (Apple iPhone en iPad) via de App Store Voor Android via de Google Play Store
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-27
- Natuur en milieu
- Bladafval
Wanneer het herfst is verwijdert de gemeente, waar het echt nodig is, gevallen blad van de openbare gazons en de straten. Waar het kan, laten we het blad liggen. Bijvoorbeeld in perken. Gevallen blad is goed voor de biodiversiteit. Biodiversiteit is alles wat leeft: dieren, planten, bacteriën en schimmels. Let op: u moet het blad zelf uit eigen tuin opruimen en wegbrengen. Leg het niet op gemeentegrond. Wat kunt u zelf doen Maak van gevallen bladeren bladcompost. Voeg de compost toe aan uw tuingrond en verbeter de structuur en stimuleer het bodemleven Doe de bladeren in de Gft-container Breng grote hoeveelheden bladafval naar het recyclingstation in Baarn. Zie adres en openingstijden Tips Wist u dat bladeren uw (vaste) planten kunnen beschermen tegen de winterse kou? Gevallen blad biedt een goede schuilplaats voor dieren in uw tuin Bladafval kan het gras van uw gazon verstikken. Houd daarom wel het gazon vrij van blad om uw gras te beschermen We adviseren om gevallen blad van de hulstboom op te ruimen. Hulst kan last hebben van een schadelijke schimmel. Afvoerput op straat verstopt Ondanks de inzet van onze medewerkers kunnen afvoerputten op straat verstopt raken met bladafval. U kunt een handje helpen door het bladafval weg te halen. Ziet u een onveilige situatie? Doe dan een melding bij ons.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-11-05
- Natuur en milieu
- Afvalstoffenheffing
U betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen, afvoeren en het verwerken van huishoudelijk afval. Elk jaar ontvangt u in februari de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen. Daar staan onder andere de kosten voor de afvalstoffenheffing op. Tarieven Zie baarn.nl voor de tarieven (kosten) van afvalstoffenheffing. Gemeente Baarn verzorgt de gemeentelijke belastingen voor de gemeente Eemnes. Eemnes maakt zelf het beleid en bepaalt de belastingtarieven.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-18
- Natuur en milieu
- Bedrijfsafval
Ondernemers moeten zelf zorgen voor het afvoeren van bedrijfsafval. De opslag en afvoer van bedrijfsafval moet voldoen aan milieueisen. Deze eisen zijn afhankelijk van de aard en hoeveelheid afval dat moet worden verwerkt. Ondernemers kunnen hiervoor aparte contracten afsluiten bij inzamelbedrijven in de regio of particuliere afvalinzamelaars.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-13
- Natuur en milieu
- Grof afval
Grof afval is huishoudelijk afval dat niet in de restafvalzak of afvalcontainer past zoals meubels (banken en kasten) en gebruiksgoederen (koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten). Er zijn 2 manieren om van uw grof afval af te komen: Zelf wegbrengen U kunt grof afval zelf wegbrengen naar het recyclingstation Baarn. Zie adres en openingstijden. Laten ophalen Grof afval kunt u op afspraak laten ophalen door PreZero. Maak online een afspraak of bel 0800 405 05 00. Bruikbare spullen naar kringloopcentrum Uw oude (bruikbare) spullen kunt u laten ophalen door kringloopcentrum Eemnes. Maak een afspraak via 0800 - 574 64 54. U kunt de bruikbare spullen ook zelf wegbrengen. Het adres is Zuidersingel 4 in Eemnes. Goed om te weten Grote meubels en oude vloerbedekking kunt u gratis laten ophalen. Het mag niet zwaarder zijn dan 25 kg. Er wordt nooit meer opgehaald dan 1 kubieke meter. Als het meer is, wordt het niet meegenomen en moet u kosten betalen. Elektrische apparaten en ijzer PreZero neemt geen elektrische apparaten mee. Deze kunt u laten ophalen door het Kringloopcentrum Eemnes of zelf brengen. Ook al ze defect zijn. IJzer levert u in bij recyclingstation Baarn (Oude Amsterdamsestraatweg 4, Baarn). Dit wordt niet opgehaald door PreZero.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-18
- Natuur en milieu
- Container
Als inwoner heeft u verschillende minicontainers (afvalcontainers). Zoals een minicontainer met: Groen deksel: bestemd voor etensresten en groente-, fruit- en tuinafval Blauw deksel: bestemd voor papier en karton Oranje deksel: bestemd voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken Grijs deksel: bestemd voor afval dat u nog over houdt (restafval) Goed om te weten De minicontainer mag u op de avond voor deze geleegd wordt, vanaf 20.00 uur aan de straat zetten. Op de dag zelf moeten ze uiterlijk om 07.30 uur aan de weg staan. Haal ze na het legen zo snel mogelijk van de straat. Afvalcontainer kwijt Is uw minicontainer (afvalcontainer) verdwenen, doe dan een melding bij de gemeente. Extra container aanvragen Voor het aanvragen van een extra container doet u een melding. Voor het aanvragen van een extra grijze container (voor restafval) moet u kosten betalen.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-28
- Natuur en milieu
- Klein chemisch afval (Kca)
Klein chemisch afval (kca) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Kca bevat bijvoorbeeld lood, kwik, cadmium, chroom of organische oplosmiddelen. U herkent klein chemisch afval aan het symbool: een afvalcontainer met een kruis erdoorheen. Inleveren Klein chemisch afval levert u in bij het recyclingstation in Baarn. Wat is klein chemisch afval Accu's Batterijen of (kapotte) oplaadbare batterijen Benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie Bestrijdingsmiddelen/insecticiden Bij het verven gebruikte producten zoals ammoniak, terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine Chloor, spiritus, petroleum Etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur Fotofixeer / foto-ontwikkelaar Injectienaalden (in speciale box, verkrijgbaar bij de apotheek) Koelvloeistof Kwikschakelaars (zoals niet-digitale verwarmingsthermostaten) Kwikthermometers Lampenolie Lijmen, kitten, vulmiddelen, kneedbaar hout Medicijnen Meubelwas Nagellak, aceton, cosmetica Oliefilters Petroleum Schoensmeer Spaarlampen/energiezuinige lampen Spuitbussen TL-buizen Verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen Vloeibare gootsteenontstopper Vlooienband Zoutzuur Wel of geen klein chemisch afval Check de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2025-03-05
- Natuur en milieu
- Afvalscheidingsstation
Afval dat u niet kwijt kunt in uw container (kliko) kunt u zelf wegbrengen naar het recyclingstation in Baarn. Adres: Oude Amsterdamsestraatweg 4. U moet een legitimatiebewijs meenemen. Openingstijden Zie Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) voor de openingstijden en meer informatie.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2025-03-06
- Natuur en milieu
- Rioolaansluiting aanvragen
Als gemeente zorgen we voor het hoofdriool. We gaan over de aanleg, het onderhoud en de vervanging ervan. We zorgen ervoor dat uw woning, bedrijf of gebouw is aangesloten. Aanvragen Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035 als u een rioolaansluiting wilt aanvragen. Ook als u uw bestaande rioolaansluiting wilt wijzigen of opheffen. Goed om te weten Voor het aanvragen van een rioolaansluiting heeft u een situatieschets nodig van het perceel waar u de aansluiting voor aanvraagt. Daarop moet staan waar u het nieuwe lozingspunt wilt hebben De gemeente legt een riool tot de grens van uw terrein. Wij doen dit in overleg U kunt de rioolaansluiting op uw eigen terrein het beste (laten) aanleggen als de gemeente klaar is met de werkzaamheden. Dan weet u dat de aansluiting klopt Kosten U betaalt € 1050 voor een 1e aansluiting. Voor een eventuele 2e aansluiting betaalt u de werkelijke kosten. De kosten moet u vooraf betalen. Daarna beginnen we met de werkzaamheden die we in overleg met u uitvoeren.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-20
- Natuur en milieu
- Toegangspas ondergrondse afvalcontainer
U woont in een appartement en heeft u geen mini-container voor uw restafval. U kunt een toegangspas ophalen voor het wegbrengen van restafval naar een ondergrondse restafvalcontainer bij u in de buurt. Ook inwoners die geen ruimte hebben voor een mini-container of gezinnen met veel luierafval, kunnen een toegangspas ophalen. Toegangspas bij gemeentewerf ophalen Adres gemeentewerf: Zuidersingel 2 in Eemnes Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 8.00-15.30 uur Voor het gebruik van de toegangspas betaalt u een borg van € 35. Levert u de toegangspas weer in, dan krijgt u de borg terug. Ondergrondse containers voor papier, glas en plastic-afval Voor ondergrondse containers (zoals voor papier, glas en plastic) heeft u geen toegangspas nodig.
- Bron: Eemnes (Gemeente)
- 2024-06-18
- Natuur en milieu