Zoekresultaten 1 - 10 van 36 resultaten

  • Glas inleveren

    Klik op deze link om een glasbak bij u in de buurt te zoeken. .

    Let op: alleen verpakkingsglas hoort in de glasbak. Serviesglas, vlakglas van vensters en aquaria horen in de grijze container of kunnen naar een recycleplein van Circulus gebracht worden.

  • Afvalcontainer aanvragen

    Als u een nieuwbouwwoning betrekt moet u zelf containers aanvragen bij Circulus (www.circulus.nl, 0900-9552). Bij hoogbouw of appartementen hoeft dat meestal niet en gaat u gebruik maken van een verzamelcontainer.

    Betrekt u als nieuwe bewoner een bestaande woning, dan neemt u de bestaande containers van de vorige bewoner over. De chips van deze containers zijn bij uitschrijving van de vorige bewoners geblokkeerd en worden na inschrijving van de nieuwe bewoners bij burgerzaken automatisch weer op actief gezet.

    LET OP: regel tijdig uw inschrijving bij de balie van publiekszaken, want het duurt enkele werkdagen na de verhuisdatum zoals die door u is opgegeven voor de basisregistratie voordat de chips weer actief zijn.

    Bij uitschrijving als laatste bewoner van een woning worden de chips van de containers na 4 weken vanaf de datum van uitschrijving geblokkeerd, zodat er bij uw vertrek geen oneigenlijk gebruik van de containers kan worden gemaakt en u uw laatste afval nog één maal kunt aanbieden. Dit gebeurt ook bij het overlijden van de laatste bewoner van een woning.

    Is uw afvalcontainer verdwenen? Vraag bij Circulus om een nieuwe. Aangifte bij de politie doen is niet nodig.

    Is uw container stuk, meldt dit dan bij Circulus.

    Ook is het is mogelijk om bij Circulus een extra container aan te vragen. Voor een extra container worden kosten in rekening gebracht. Klik hier om de tarieven te bekijken.

  • Gesloten bodemwarmte-installatie melden

    Om uw gebouw te verwarmen, kunt u de warmte in de bodem gebruiken. Hiervoor installeert u een bodemwarmtewisselaar. Dit heet 'wisselaar' omdat u hiermee uw pand kunt opwarmen en afkoelen. In de winter neemt u warmte uit de bodem op. In de zomer geeft u warmte af aan de bodem en koelt u het pand dus juist. Het water in dit gesloten systeem komt niet in contact met het grondwater. Daarom heet dit een gesloten bodemenergiesysteem.

    Wilt u samen met uw buren bodemwarmte gebruiken? Of wilt u bodemwarmte voor uw bedrijf gebruiken? Dan heeft u een grotere installatie nodig. Misschien heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig.

  • Uitstalling plaatsen bij een bedrijf

    U kunt een uitstalling plaatsen bij uw bedrijf. In uw uitstalling mag u producten uitstallen die in uw bedrijf verkocht worden. Een fietsenhandelaar kan bijvoorbeeld fietsen buiten uitstallen.

    Voor het plaatsen van uitstalling heeft u soms een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van de locatie. De gemeente heeft namelijk gebieden aangewezen waarbinnen u zonder vergunning een uitstalling bij uw bedrijf mag plaatsen. U moet zich wel aan algemene regels houden.

    Buiten het aangewezen gebied moet u voor een uitstalling wel een vergunning aanvragen.

    Het kan zijn dat u precariobelasting moet betalen als u een uitstalling heeft. Dit is belasting die u aan de gemeente betaalt voor het gebruik van de openbare ruimte.

    Directe verkoop vanuit de uitstalling is niet toegestaan.

  • Ontheffing verbranden snoeihout, stookontheffing

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Het verbod geldt niet voor sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven, kaarsen en barbeque's, zo lang het niet gevaarlijk is voor de omgeving.  

    Ontheffing verbranden snoeihout in het buitengebied

    Voor het verbranden van snoeihout van landschapsonderhoud in het buitengebied, zoals hagen en knotwilgen, kunt u een ontheffing aanvragen. De ontheffing wordt voor de duur van 3 jaar verleend. Kijk hieronder bij Aanpak hoe u een ontheffing moet aanvragen.

    --------------------------------------------------

    Snipperroute

    U kunt snoeihout ook laten ophalen in de 'snipperroute'. Zie hiervoor www.voorst.nl/snipperroute

  • Afvalwater lozen

    Wilt u afvalwater lozen via het riool, bodem of oppervlaktewater? Meld dit op Omgevingsloket online. In het Besluit lozen buiten inrichtingen zijn (standaard) voorschriften opgenomen waaraan lozingen dienen te voldoen. Op Omgevingsloket online vindt u hiervan een overzicht.

    Voorbeelden van lozingen die onder het Besluit vallen zijn: lozingen van grondwater bij ontwatering (bronnering) en lozingen vanwege grond(-water)saneringen.

    Dergelijke lozingen kunnen ook bij een bedrijf of instelling plaatsvinden. Deze lozingen zijn geregeld in het Activiteitenbesluit.

  • Oud papier inleveren

    Oud papier en karton (OPK) kunnen prima worden hergebruikt. Het oud papier wordt met containers (met blauwe deksel) ingezameld. De gebiedsindeling voor oud papier is een andere dan voor PMD-, groen- en restafval. Zie daarvoor de afvalvrijapp van Circulus-Berkel die te downloaden is via googleplay of de appstore. Ook kunt u via de website van Circulus-Berkel een afvalkalender uitdraaien. U kunt ook bellen met Circulus-Berkel via 0900-9552 (normaal tarief) om een uitdraai van de afvalkalender op te sturen. 

    Heeft u ruimte tekort in de container?

    - Tegen eenmalige kosten is het mogelijk om een, of meerdere extra blauwe container(s) te bestellen. De eenmalige kosten zijn voor een container € 53,00. Neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel: 0900-9552 of via de internet pagina

    - Het is ook mogelijk om uw oud papier zelf weg te brengen en gratis in te leveren bij één van de recyclepleinen van Circulus-Berkel

    - Heeft u papier dat het niet in uw container past, dan is ons advies om het karton zo klein mogelijk te maken waardoor de container minder snel vol zit.

    - Bijplaatsingen worden niet meer meegenomen: alleen een enkel klein doosje dat in een container past nemen we nog mee.

     

  • Milieumelding doen

    De meeste bedrijven moeten een milieumelding doen, zoals cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels.

    Niet alle bedrijven kunnen met een melding volstaan. Sommige bedrijven hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. En een aantal bedrijven heeft vrijstelling van de meldplicht.  

    Op de website van het Omgevingsloket Online (OLO) kunt u controleren of u een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.

  • Spandoek ophangen

    Een spandoek mag geen gevaar voor het verkeer opleveren of overlast bezorgen.

    • Voor een spandoek met een persoonlijke boodschap houdt u zich aan de voorwaarden. Dat is bijvoorbeeld een spandoek met uw mening erop of om iemand te feliciteren.
    • Is het spandoek onderdeel van een demonstratie? Geef dat van tevoren door aan de gemeente.
    • Voor het ophangen van een spandoek met reclame heeft u een omgevingsvergunning nodig.

  • Monumentale boom aanmelden of kappen

    Een boom of struik kan een monumentale status hebben. Bijvoorbeeld door de ouderdom, schoonheid, zeldzaamheid of functie in de omgeving. Deze bomen staan op een lijst. U kunt bij de gemeente een boom aanmelden als monument.

    Wijzigingen meldt u bij de gemeente. Bijvoorbeeld als u de boom verkoopt aan een nieuwe eigenaar. Of als de omgeving van de boom gaat veranderen.

    U mag de boom niet zomaar kappen of stevig snoeien. Daarvoor heeft u een omgevingsvergunning nodig. Er moet een goede reden zijn. Bijvoorbeeld dat er door de boom een risico op schade of ongelukken is.

    Er zijn 2 procedures bij het verlenen van een omgevingsvergunning. De gewone procedure geldt voor het kappen van een monumentale boom. Zijn er schadelijke effecten te verwachten voor een Natura 2000 gebied? Dan geldt de uitgebreide procedure.

    Anderen kunnen bezwaar maken tegen de kap van een boom. Zorg daarom voor toestemming van de mensen in de buurt.

    Is de boom waar het om gaat niet van u? Vraag dan de eigenaar om schriftelijke toestemming.