Zoekresultaten 1 - 10 van 43 resultaten

  • Verhuizing naar het buitenland doorgeven

    Gaat u naar het buitenland verhuizen, dan moet u dat doorgeven aan de gemeente. U geeft uw verhuizing door als u langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. De gemeente verwerkt uw verhuizing in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Buitenlandse akte en brondocumenten registreren in Nederland

    Heeft u een buitenlandse akte, zoals een geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte of brondocumenten zoals partnerschaps- of echtscheidingsdocumenten? Dan moet u deze laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP) van uw woongemeente. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Handtekening laten legaliseren

    Soms moet u aan een bedrijf of organisatie bewijzen dat uw handtekening op een formulier of document echt is. Dat doet u door uw handtekening te laten legaliseren bij de gemeente. U ondertekent het document of formulier waar de gemeenteambtenaar bij staat. Die vergelijkt de handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs en plaatst een stempel.

  • Gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP)

    In de Basisregistratie Personen (BRP) staan uw gegevens, net als die van alle andere inwoners van Nederland. Onder meer uw naam, adres, burgerlijke staat en nationaliteit. U kunt uw eigen gegevens in de BRP inzien.

  • Registratie bij gemeente Aalsmeer

    Vluchtelingen zijn verplicht zich in te schrijven bij de gemeente waar ze wonen. Zo komt u in de Basisregistratie Personen (BRP) en krijgt u een Burgerservicenummer (BSN). Dit nummer is nodig om een bankrekening te openen of gebruik te maken van voorzieningen zoals medische zorg en onderwijs. Voor inschrijving is een afspraak nodig, deze kunt u telefonisch maken.

  • Melding over digitale toegankelijkheid

    Iedereen moet deze website kunnen gebruiken en begrijpen. Dat vinden we belangrijk, ook als u een beperking heeft, zoals minder goed kunnen lezen, zien of horen. Heeft u moeite met het lezen van een tekst, het openen van een document, of komt u een video tegen zonder ondertiteling? Of heeft u een andere vraag of opmerking over digitale toegankelijkheid? Laat het ons weten.

  • Bibob-onderzoek

    Als u een vergunning of subsidie aanvraagt, of meedoet aan een aanbesteding, kunnen we een Bibob-onderzoek uitvoeren. Hiermee controleren we de betrouwbaarheid van u of uw bedrijf en uw (zakelijke) relaties. U vult hiervoor een online Bibob-formulier in en levert nog aanvullende documenten bij ons aan.

  • Overlijden aangeven

    Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart. Als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen in de gemeente waar uw dierbare is overleden. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart. Maak hiervoor telefonisch een afspraak. U moet de aangifte van overlijden doen vóór de uitvaart.

  • Geboorteaangifte doen

    Als uw kind geboren is, moet u dit aangeven bij de gemeente waar het is geboren. U komt daarvoor persoonlijk langs, binnen 3 dagen na de dag van de geboorte. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte op waarin de geboorteplaats van uw kind staat en hoe uw kind heet. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

    Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u bij de gemeente. Maak telefonisch een afspraak en onderteken een akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk.