Zoekresultaten 1 - 10 van 13 resultaten

  • Trouwen of geregistreerd partnerschap

    In enkele gevallen dient u na het doen van de melding nog extra documenten aan te leveren. Houdt er rekening mee dat het proces hierdoor langer kan duren.

  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag.

  • Verloren of gevonden voorwerpen

    Als u een voorwerp heeft gevonden kunt u een melding maken via de website van iLost of bij de gemeente. U kunt het voorwerp daarna afgeven bij Stadstoezicht of thuis goed bewaren.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Als u schade heeft geleden door onrechtmatig handelen van de gemeente of juist door nalaten van de gemeente, kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

  • Bibob-beleid

    Roermond heeft sinds 19 december 2023 een nieuw Bibob-beleid. In het Bibob-beleid is vastgelegd in welke gevallen er extra onderzoek wordt gedaan naar de partijen waar de gemeente zaken mee doet.

  • Aangifte van overlijden

    Als iemand overlijdt moet aangifte gedaan worden bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit voor de nabestaanden. De gemeente zorgt er voor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast.

  • Andere achternaam gebruiken

    Iedereen in Nederland heeft een achternaam. Uw achternaam is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Deze naam wordt ook wel uw geslachtsnaam of geboortenaam genoemd. Bij vrouwen heet deze naam ook wel de meisjesnaam. Deze naam verandert niet als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat.

  • Identiteitskaart

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan in het stadskantoor. Voor kinderen geldt dit ook. Kinderen moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. Maak hiervoor een afspraak.

  • Bezwaar maken

    Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning heeft aangevraagd of een bijstandsuitkering maar u heeft die niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Neem voordat u bezwaar maakt, contact op met de gemeente. Soms zijn er andere mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Lukt dit niet stuur dan een bezwaarschrift naar de gemeente.

  • Verhuizen

    Als u naar of binnen Roermond verhuist, geef dit dan binnen vijf dagen na de verhuizing door.