Zoekresultaten 1 - 10 van 23 resultaten

  • Inlichtingenverplichting

    Verandering in uw situatie doorgeven Veranderingen in uw situatie moet u doorgeven. Bijvoorbeeld als er iets verandert in uw gezin, een ander adres, een nieuw rekeningnummer, inkomsten of u heeft werk gevonden. Een verandering in uw situatie moet u zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Want dit kan invloed hebben op (de hoogte van) uw uitkering. Geef de veranderingen zo snel mogelijk door. Bijvoorbeeld:  veranderingen in uw persoonlijke, financiële of gezinssituatie verblijf in het buitenland / vakantie als u werk heeft gevonden (of meer of minder gaat werken/verdienen) als u vrijwilligerswerk gaat doen als u een opleiding gaat volgen alle andere zaken die van invloed kunnen zijn op uw recht op een uitkering Verandering in uw inkomsten doorgeven Als u inkomsten heeft, geeft u die iedere maand via het rechtmatigheidsformulier door. Inkomsten naast een bijstandsuitkering doorgeven Inkomsten naast een IOAW/IOAZ-uitkering doorgeven

  • Sollicitatieplicht

    Als u een bijstandsuitkering krijgt, heeft u sollicitatieplicht. Dit betekent dat u verplicht bent om te solliciteren. U moet ook solliciteren naar banen die niet helemaal aansluiten bij uw opleiding en werkervaring.

  • Uitkering voor oudere en arbeidsongeschikte werklozen

    De IOAW-uitkering vult uw inkomen aan tot het bijstandsniveau. De IOAW geldt voor oudere werkloze werknemers. Het verschil met een bijstandsuitkering is dat er bij de IOAW niet wordt gekeken naar uw vermogen. U mag uw gespaarde geld, uw eigen huis of uw boot gewoon houden. Het inkomen van uw partner wordt wel in mindering gebracht op deze aanvullende uitkering. Het aantal personen in uw huishouden bepaalt de hoogte van uw uitkering. Als u met meer mensen in huis woont, kunt u de kosten voor levensonderhoud delen en is uw uitkering lager. Dit geldt niet voor inwonende kinderen tot 21 jaar, studenten en commerciële relaties (huurders).

  • Fraude melden

    Iedereen kan (anoniem) uitkeringsfraude melden. Hier leest u hoe dit werkt. U kunt een melding doen van bijstandsfraude door contact met ons op te nemen via E. gemeente@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16. Anoniem melden is ook mogelijk. U kunt dat doen door een brief te sturen naar: Gemeente De Ronde Venent.a.v. handhavingPostbus 2503640 AG Mijdrecht U kunt ook een melding doen via onderstaande link. Wij gebruiken de gegevens niet voor andere doeleinden. Meld fraude

  • Vakantie doorgeven bij bijstandsuitkering

    Met een bijstandsuitkering mag u 4 weken per jaar van huis. Bijvoorbeeld naar het buitenland voor vakantie, familiebezoek of een begrafenis. U kunt uw vakantiedagen in 1 keer opnemen of verspreiden. Tijdens uw vakantie krijgt u de bijstand doorbetaald.Let op! Bij terugkomst moet u zich persoonlijk melden bij de gemeente. Geef uw vakantie door als u een bijstandsuitkering heeft

  • Hulp bij schulden

    Heeft u schulden en heeft u problemen met afbetalen? Zorg ervoor dat het niet erger wordt. Zoek samen met de gemeente naar een oplossing. Dit kan zijn een adviestraject of een minnelijke schuldregeling. Lukt dat niet meer of willen uw schuldeisers niet meewerken? Dan is wellicht wettelijke schuldhulp een mogelijkheid. Zo zoekt u samen naar een duurzame oplossing voor uw schulden. Houd er wel rekening mee dat u langere tijd van weinig geld moet rondkomen.

  • Bijzondere bijstand aanvragen

    Bijzondere bijstand is bedoeld voor bijzondere noodzakelijke kosten die u niet zelf kunt betalen. Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Of u bijstand krijgt, hangt af van uw inkomen en bezittingen.  Vraag bijzondere bijstand aan

  • Loonkostensubsidie

    U bent werkgever en u wilt iemand met een ziekte of beperking in dienst nemen. Uw werknemer kan niet het minimumloon verdienen. U heeft misschien recht op loonkostensubsidie. Het verschil tussen de werkelijke loonwaarde en het minimumloon wordt dan vergoed. 

  • Voorschot op bijstandsuitkering

    Heeft u 4 weken geleden een bijstandsuitkering aangevraagd? Dan heeft u mogelijk recht op een voorschot. Als u jonger bent dan 27 jaar, is dit 8 weken na uw eerste melding. Kunt u aantonen dat u in geldnood zit? Bijvoorbeeld omdat u geen boodschappen meer kunt doen? Dan kunt u zelf eerder een voorschot aanvragen.  Met het voorschot overbrugt u de tijd tussen uw aanvraag en ons besluit of u een uitkering krijgt. Wij verrekenen het voorschot met de eerste betaling van uw bijstandsuitkering. Krijgt u geen bijstandsuitkering? Dan betaalt u het voorschot terug. 

  • Kinderopvang starten

    Wilt u een locatie voor kinderopvang, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of VE-peuteropvang beginnen? U moet in dat geval een locatie hebben waarvan het bestemmingsplan in orde is. De locatie moet bovendien voldoen aan de veiligheidseisen die de brandweer stelt. U kunt deze zaken van te voren regelen bij de gemeente. De volgende stap is een aanvraag tot registratie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) indienen bij de gemeente. U meldt uw kinderopvang, buitenschoolse opvang of gastouderbureau aan. Gebruik hiervoor het juiste aanvraagformulier. Heeft u gastouders die voor u werken? De gastouders moeten ook in het LRK geregistreerd staan. Hiervoor moet het gastouderbureau een aanvraag bij de gemeente indienen.