Zoekresultaten 1 - 9 van 9 resultaten
- Fietsen in voetgangersgebied
U mag niet fietsen op voetpaden en in voetgangersgebieden. Van de gemeente krijgt u soms een tijdelijke ontheffing voor het fietsen in een voetgangersgebied. Bijvoorbeeld als u een nationale fietsdag of een speurtocht wilt organiseren. U bespreekt ook met de gemeente welke maatregelen er verder nodig zijn.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-10-03
- Verkeer
- Kabels en leidingen aanleggen
Alleen met toestemming van de gemeente mag u kabels en leidingen in de grond aanleggen. Toestemming is niet nodig als het om eigen grond gaat en u dit zonder machine doet.
- Gebruikt u een machine voor het graven? Dan moet u ook een graafmelding doen. Dit doet u bij het Kabels en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) van het Kadaster. Bij het Kadaster is alle informatie over de ligging van kabels en leidingen centraal opgeslagen.
- Gaat het om leidingen voor gevaarlijke stoffen? Dan doet u ook een melding via het Omgevingsloket.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2025-04-13
- Economie, Verkeer
- Gevaarlijke stoffen vervoeren
Gevaarlijke stoffen kunnen bijvoorbeeld ontploffen. Daarom mag u gevaarlijke stoffen alleen vervoeren op aangewezen wegen. Dit zijn wegen buiten bewoond gebied.
Moet u toch gevaarlijke stoffen vervoeren over wegen waar dit niet mag? Dan vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-26
- Verkeer
- Rijden in een milieuzone
Om in een milieuzone te rijden, moet uw voertuig voldoen aan de regels van de milieuzone. Op de website Milieuzones.nl staat een overzicht van milieuzones en regels. U kunt daar ook uw kenteken invullen om te controleren of u de milieuzone in mag.
Als uw voertuig niet aan de eisen voldoet en u toch de milieuzone in moet, kunt u ontheffing aanvragen. Een dagontheffing begint om 00.00 uur en eindigt om 6.00 uur de volgende dag. De duur van de dagontheffing is dus 30 uur.
Rijdt u de milieuzone in zonder ontheffing? Dan kunt u een boete krijgen van € 250,00 als u in een vrachtwagen rijdt. De boete voor een personenauto is € 100,00. Daarnaast betaalt u administratiekosten.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2025-03-10
- Verkeer
- Evenementen
Wilt u weten welke evenementen er in Oosterhout zijn? Kijk dan op www.beleveninoosterhout.nl.
Deze website geeft informatie over eten & drinken, slapen, winkelen, cultuur, natuur en activiteiten in Oosterhout.- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-06-24
- Openbare orde en veiligheid, Verkeer
- Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen
Als u invalide bent, kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te laten leggen. U komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats als u bestuurder bent en in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder.
Een gehandicaptenparkeerplaats kan worden gerealiseerd in zowel een betaald parkeergebied (centrum), als buiten de zone van betaald parkeren. U mag niet beschikken over een eigen parkeergelegenheid, zoals een oprit, carport of garage.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2025-01-15
- Verkeer
- Ontheffing Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV)
Voor bepaalde verkeersregels en verkeerstekens die een gebod of verbod inhouden, kan een ontheffing worden verleend. Moet u rijden, laden en lossen of parkeren op een plek waar dat niet mag dan heeft u een ontheffing nodig.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2025-01-15
- Verkeer
- Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)
Een Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) is een parkeerbewijs met speciale rechten voor gehandicapte weggebruikers. Met een GPK kunt u op de volgende plaatsen parkeren:
- op een algemene gehandicaptenparkeerplaats;
- op openbare parkeerplaatsen;
- voor onbepaalde tijd in een parkeerzone (u hebt geen parkeerschijf nodig).
De parkeerkaart is overal in Nederland geldig (en ook in de meeste Europese landen).
Let bij het parkeren van het voertuig op betaald parkeren. Het verschilt per gemeente of u met gebruik van de parkeerkaart moet betalen of niet. Vanaf 1 januari 2024 moet u betalen, ook als u op een algemene gehandicaptenparkeerplaats in de binnenstad parkeert.
Soorten gehandicaptenparkeerkaarten
Er zijn drie soorten gehandicaptenparkeerkaarten:
- voor bestuurders
- voor passagiers
- voor instellingen
Gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders
Heeft u een geldig rijbewijs en bestuurt u zélf een auto? En kunt u met uw gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan vraagt u een “Gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders” aan.
Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers
Rijdt u met iemand anders mee en bent u van deur tot deur continu afhankelijk van de begeleiding van de bestuurder? En kunt u met uw gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan vraagt u een “Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers” aan.
Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen
Instellingen die hun bewoners met een auto/bus vervoeren, kunnen een “Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen” aanvragen. Deze kaart wordt ook wel instellingskaart genoemd.
Met deze parkeerkaart kunnen instellingen meerdere bewoners tegelijk vervoeren, zonder dat de bewoners (ieder apart) een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebben. De instelling is toegelaten als zorginstelling volgens de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg.
Deze kaart kan alleen via een fysiek formulier worden aangevraagd. Dit formulier kunt u ophalen bij de info-balie of het kan u worden toegestuurd.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-07-10
- Verkeer
- Auto wegslepen bij fout parkeren
De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als u verkeerd geparkeerd staat. Uw auto wordt bijvoorbeeld weggesleept wanneer u geparkeerd staat op een plek waar werkzaamheden zijn. Of u staat op een gehandicaptenparkeerplaats of voor een in- of uitrit. Dit staat altijd op een bord aangegeven.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-17
- Verkeer
- 1