Zoekresultaten 1 - 10 van 17 resultaten

  • Geld voor kinderopvang bij ziekte of beperking

    U heeft een ziekte of beperking. Daardoor heeft u kinderopvang nodig. Maar u heeft geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Dan betaalt de gemeente misschien (een deel van) de opvang voor u. Dit heet Bijzondere bijstand voor kinderopvang op grond van sociaal-medische indicatie.

  • Alcoholwetvergunning voor verenigingen en stichtingen

    U wilt alcohol verkopen in bijvoorbeeld een sportkantine of buurthuis. U moet een Alcoholwetvergunning (paracommercieel) aanvragen. Vroeger heette deze vergunning de Drank- en Horecawetvergunning.

  • Tapontheffing

    U wilt zwak-alcoholhoudende dranken (minder dan 15% alcohol) verkopen tijdens een evenement of feest. Bijvoorbeeld op een braderie, muziekfeest of kermis. U moet een tijdelijke ontheffing (toestemming) aanvragen.

  • Hulp bij u thuis

    U wilt thuis blijven wonen, maar u heeft hier hulp bij nodig. De gemeente bekijkt samen met u welke oplossingen er zijn, zoals hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

  • Hulp bij opvoeding en opgroeien

    U heeft vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind. Bijvoorbeeld omdat uw kind slecht luistert, snel kwaad wordt of problemen heeft op school. Soms weet u niet meer wat u dan kunt doen. Dan kunt u om hulp vragen bij de organisatie Jeugd en Gezin, Versa Welzijn, de praktijkondersteuner Jeugd (POH Jeugd) of MEE. Deze hulp is gratis en snel beschikbaar.

  • Wijkbudget

    Als inwoner kunt u geld (subsidie) aanvragen voor een activiteit in uw wijk of buurt. Dit heet een wijkbudget. Voordat u subsidie aanvraagt, neemt u contact op met uw wijkregisseur.

  • Aanpassen leidinggevende

    U wilt een leidinggevende aan uw alcoholwetvergunning of exploitatievergunning toevoegen of eruit verwijderen. U heeft hiervoor uw DigiD of eHerkenning nodig.

  • Huishoudelijke hulp

    U heeft mogelijk recht op ondersteuning als het u niet lukt om zelf het huishouden te doen en vrienden, familie of buren u hierbij ook niet kunnen helpen. Meld uw situatie bij de gemeente. Wij nemen dan contact met u op.

  • Jeugdhulp

    Als ouder zorgt u ervoor dat uw kind zich goed kan ontwikkelen en gezond en veilig kan opgroeien. Dit doet u samen met uw omgeving zoals familie, vrienden, buren en school. De gemeente ondersteunt met voorzieningen in de wijk. Zo is er kinder- en jongerenwerk van Versa, opvoedondersteuning en verschillende cursussen via Jeugd en Gezin en de praktijkondersteuner Jeugd via de huisarts. Als dat niet voldoende is kan u misschien gespecialiseerde hulp krijgen. Dit heet jeugdhulp.

  • Hulp voor mantelzorgers

    Als u lange tijd zorgt voor een partner, ouder, kind, familielid, vriend of buur, bent u mantelzorger. U doet dit met liefde, maar het is soms ook zwaar. In Hilversum is Mantelzorg Gooi & Vecht de organisatie die u kan helpen met informatie, tips en ondersteuning. Zij luisteren naar u en zoeken samen met u naar oplossingen.