Zoekresultaten 1 - 10 van 23 resultaten

  • Maatschappelijke opvang (daklozenopvang)

    U bent dakloos. Om welke reden dan ook. Tijdelijk of langere tijd. Wij kunnen u helpen.

  • Schuldhulpverlening

    U heeft geldzorgen of schulden. Het lukt u niet om dit op te lossen, ook niet met voorzieningen, wetten of regelingen. De professionals van Inwonersondersteuning Roosendaal (IOR) helpen u graag verder. Met een persoonlijk gesprek of een training. Net wat u prettig vindt.

  • Alcoholvergunning

    Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Dan heeft u een Alcoholvergunning nodig. Als de ondernemingsvorm verandert of als er een andere exploitant de zaak overneemt, moet u opnieuw een vergunning aanvragen. Om een alcoholvergunning aan te vragen, vult u alle formulieren in en maakt u een afspraak via 0165 579 111. Bij andere veranderingen is een melding voldoende.

  • Alcoholvergunning paracommercieel

    U wilt als buurthuis of (sport)kantine alcohol schenken. Of dit wilt u doen in een andere paracommerciële instelling. Dat betekent dat u geen winst hoeft te maken met de verkoop. U heeft dan wel een alcoholvergunning nodig. U leest hier hoe u deze aanvraagt.

  • Cursussen en trainingen

    Kinderen en jongeren kunnen met veel problemen te maken krijgen. Dat kan heel vervelend en zwaar zijn, voor de kinderen en de ouders. Team Jeugd biedt verschillende cursussen en trainingen voor kinderen, jongeren en ouders. Over allerlei onderwerpen. Van met plezier naar school gaan, omgaan met anderen tot een depressie of verslavingsproblemen. De trainingen en cursussen zijn alleen voor inwoners van Roosendaal. Lees hier meer.

  • Individuele begeleiding

    Het is voor u moeilijk om sommige taken zelf te doen. Zoals het huishouden, uw administratie, geldzaken. Of om uw dag in te delen en contact te zoeken met anderen. Misschien is individuele begeleiding voor u een oplossing. Inwonersondersteuning Roosendaal helpt u graag.

  • Oekraïne

    Wanneer u in gemeente Roosendaal aankomt, kunt u leefgeld aanvragen. Op deze pagina leest u hoe u leefgeld aanvraagt en hoe u wijzigingen doorgeeft.

  • Subsidie armoede

    Niet iedereen in onze gemeente heeft genoeg geld om van te leven. In een gemeente waarin we willen dat iedereen meedoet, buurten leefbaar en veilig zijn, we het beste voor hebben met onze jongeren en we willen dat iedereen gezond oud kan worden, is een gebrek aan bestaanszekerheid een belemmerende factor. Wij doen graag ons best om zoveel mogelijk mensen te helpen. Om zo armoede zoveel mogelijk te voorkomen. Bent u als organisatie actief om armoede tegen te gaan? Dan kunt u hiervoor misschien subsidie krijgen. Let op: Er zijn geen nieuwe regelingen aan te vragen. Hieronder vindt u de lopende regelingen.

  • Vuur stoken

    Afval verbranden of vuur stoken in de buitenlucht mag in onze gemeente niet. Dat staat in de Algemene plaatselijke verordening (APV). U kunt hiervoor geen uitzondering meer krijgen als inwoner. Als bedrijf kan dat nog wel. Dit is veranderd sinds 1 januari 2024. Lees hier wat u moet weten en hoe u ontheffing aanvraagt.

  • Inschrijven in Registratie Niet-Ingezetenen

    Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Bijvoorbeeld om hier te werken of te studeren? Dan kunt u zich laten inschrijven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Dat doet u bij een RNI-loket in Nederland. U krijgt dan een burgerservicenummer (BSN).