Zoekresultaten 1 - 6 van 6 resultaten
- Tapontheffing
Wilt u drank zoals bier en wijn verkopen tijdens een evenement of feest? Bijvoorbeeld tijdens een braderie, muziekfeest of kermis? Dan heeft u een ontheffing nodig. De ontheffing geldt voor drank met minder dan 15% alcohol (zwak-alcoholische drank). U kunt de ontheffing voor een speciaal evenement aanvragen. Het evenement duurt niet langer dan 12 dagen achter elkaar. Iedere eigenaar en leidinggevende staat op de vergunning genoemd.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-03-29
- Zorg en gezondheid
- Team jeugd
In Veendam hebben we alle ambulante jeugdhulp zo geregeld dat deze zonder indicatie geboden kan worden. Wilt u meer weten? Kijk dan verder bij JEP Soms kunnen er complexe situaties ontstaan en is er meer nodig dan alleen begeleiding vanuit JEP. Het gaat dan om bijvoorbeeld ondersteuning voor ernstige dyslexie, systeemtherapie of complexe gezinssituaties door bijvoorbeeld trauma. Maar ook ambulante jeugdhulp voor specifieke doelgroepen, dagbesteding, dagbehandeling, logeerzorg, kortdurend verblijf, pleegzorg, gezinsvervangend verblijf en vervoer van en naar de locatie waar de jeugdhulp wordt geboden. Voor deze vormen van jeugdhulp kunt u terecht bij Team Jeugd van de gemeente Veendam. Zij onderzoeken samen met u wat passend is bij uw hulpvraag. Openingstijden We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op 0800-22 22 211 of mail via de mail jeugdhulp@veendam.nl. Is het geen crisis en wilt u dat wij u terugbellen? Dan kunt u ook het contactformulier Contactformulier Jeugd invullen. Na 12.30 uur zijn wij alleen bereikbaar voor crisissituaties, vragen die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Op woensdag zijn wij de hele dag geopend. Maandag: 8.30 - 12.30 uur Dinsdag: 8.30 - 12.30 uur Woensdag: 8.30 - 17.00 uur Donderdag: 8.30 - 12.30 uur Vrijdag: 8.30 - 12.30 uur PGB Soms kan je zorg inkopen voor je kind, dit noemen we een Persoonsgebonden Budget (PGB). Hier gelden wel voorwaarden voor. Zo moet de PGB-beheerder PGB vaardig zijn en uw kind jonger dan 18 jaar. Kijk op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor meer informatie over het persoonsgebonden budget (PGB) Bezoekadres alleen op afspraak Jan Salwaweg 1 9641 LL Veendam.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-07-15
- Zorg en gezondheid
- Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld voor inwoners die problemen hebben in hun dagelijks leven. Veel ondersteuning vanuit de Wmo wordt in de gemeente Veendam uitgevoerd door deBasis Veendam. Dit doen zij samen met diverse andere partijen, zoals Coöperatie Dichtbij.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-04-09
- Zorg en gezondheid
- Alcohol schenken
U bent ondernemer en u wilt alcohol verkopen? Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Horecaondernemers met bijvoorbeeld een restaurant, café of een slijterij kunnen de vergunning aanvragen. Maar ook verenigingen en stichtingen (paracommerciële bedrijven) mogen dat. Denk aan een kantine in een sporthal, een dorpshuis of een theaterfoyer. De vergunning is persoonlijk. Hij staat dus op uw naam. U kunt hem niet aan een ander overdragen. De naam van iedere eigenaar en leidinggevende staat op de vergunning. En voor iedere vestiging van uw bedrijf heeft u een aparte vergunning nodig. Verandert er iets aan uw bedrijf? Geef dit meteen aan ons door. Soms moet u dan een nieuwe vergunning aanvragen. Bijvoorbeeld als er een nieuwe eigenaar is of de rechtsvorm van uw bedrijf verandert. Dit betekent namelijk een aanpassing van uw vergunning. Ook andere veranderingen moet u melden, zoals wanneer u iets verandert aan het pand of u neemt een nieuwe leidinggevende in dienst. U krijgt ook te maken met een Bibob-onderzoek. Hiermee controleren we of u of uw onderneming met iets strafbaars te maken hebben (gehad). Organiseert u een feest of evenement en wilt u daar drank voor gebruik ter plaatse verkopen? U kunt daarvoor tijdelijk een ontheffing aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Tapontheffing.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2023-04-04
- Zorg en gezondheid
- JEP
In de gemeente Veendam willen we dat ieder kind en elke jongere gezond, veilig en gelukkig kan opgroeien en de mogelijkheid krijgt om zijn/haar talenten te ontwikkelen. Daarvoor is soms extra ondersteuning nodig. JEP biedt die ondersteuning in de gemeente Veendam. Meerdere organisaties werken samen onder de naam JEP (Jeugd Expertise Punt) om ambulante jeugdhulp te bieden. Samen vormen zij één aanspreekpunt voor alle jeugdigen met een hulpvraag. JEP zoekt voor iedere jeugdige met een hulpvraag passende hulpverlening. Dit kan bij een van de deelnemende organisaties zijn, maar ook in het netwerk van de jeugdige zelf. Ouders/verzorgers, jeugdigen en verwijzers hoeven zo niet meer zelf op zoek naar de beste partij om hulp aan te vragen: JEP neemt deze rompslomp uit handen. JEP vindt het belangrijk dat ambulante jeugdhulp laagdrempelig is. Al vanaf de aanmelding wordt gekeken naar het grotere plaatje. Als een jeugdige wel moet wachten op bepaalde hulp, wordt vanuit een analyse gekeken wat er in tussentijd gedaan kan worden. Heb je een vraag of zoek je meer informatie over JEP? Kijk dan op www.jepveendam.nl of bel 0598-204088. Wat valt er niet onder? Ambulante jeugdhulp voor specifieke doelgroepen valt niet onder JEP. Het gaat dan om bijvoorbeeld ondersteuning voor ernstige dyslexie, systeemtherapie of complex trauma. Het zijn behandelingen die niet vaak voorkomen. Ook dagbesteding, dagbehandeling, logeerzorg, kortdurend verblijf, pleegzorg, gezinsvervangend verblijf en vervoer van en naar de locatie waar de jeugdhulp wordt geboden, vallen niet onder JEP. Voor deze vorm van jeugdhulp verandert er niets. Voor deze vormen van jeugdhulp kunt u contact op nemen met de bureaudienst van Team Jeugd zoals u altijd al deed. Hierin verandert er niks. Zie voor meer informatie pagina jeugd.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-07-16
- Zorg en gezondheid
- Hulp voor mantelzorgers
Zorgt u lange tijd voor een familielid of bekende? Bijvoorbeeld vanwege langdurige ziekte, handicap of ouderdom? En krijgt u daar niet voor betaald? Dan bent u mantelzorger. Misschien kunnen we u helpen met begeleiding en hulp. Als u een tijdje geen mantelzorg kunt bieden, is het mogelijk dat iemand de zorg van u overneemt. Bijvoorbeeld omdat u zelf langere tijd ziek bent of op vakantie gaat. Het is de verantwoordelijkheid van gemeenten om mantelzorgers te ondersteunen zodat zij niet overbelast worden en de thuissituatie leefbaar blijft. Kortdurend verblijf is een vorm van respijtzorg. Respijtzorg is het tijdelijk overnemen van de totale zorg om de mantelzorger te ontlasten. Kortdurend verblijf kan verstrekt worden op grond van: de Wmo; de Wlz. de Zvw De gemeente is op grond van de Wmo 2015 verantwoordelijk voor het ondersteunen van mantelzorgers van inwoners zonder een Wlz-indicatie. Een manier om dit te doen kan het bieden van kortdurend verblijf zijn. De doelgroep die in aanmerking kan komen voor kortdurend verblijf ter ondersteuning van de mantelzorger bestaat uit: Inwoners met een beperking of een chronisch psychisch of psychosociaal probleem; Inwoners die niet op eigen kracht, met gebruikelijke hulp, met mantelzorg of met hulp van andere personen uit zijn sociale netwerk voldoende zelfredzaam is of in staat is tot participatie; en Inwoners die worden ondersteund door een mantelzorger die tijdelijk ontlast moet worden.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-04-09
- Zorg en gezondheid
- 1