Zoekresultaten 1 - 10 van 11 resultaten

  • Meldpunt misbruik zorggeld

    Heb je het idee dat een zorgaanbieder of inwoner misbruik maakt van zorggeld? Krijg jij of iemand anders niet de zorg die is afgesproken? Twijfel je aan de kwaliteit van de zorg of zie je financiële fouten? Meld het dan bij ons. Dit kan ook anoniem.

  • Wmo-vervoerspas

    Lukt het niet meer zelfstandig te reizen? Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunnen helpen.

  • Scootmobiel of rolstoel

    Sommige mensen kunnen zich door een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Dan kan een rolstoel of scootmobiel een oplossing zijn. Dit regel je zelf. Heb je een rolstoel of scootmobiel langer dan 6 maanden nodig? Dan valt het gebruik misschien onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

  • Mantelzorg

    Zorg je al lang onbetaald voor jouw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan ben je mantelzorger.

  • Huishoudelijke hulp

    Misschien lukt het je niet meer om je huis schoon te maken. Kijk dan eerst of iemand je kan helpen, zoals familie, huisgenoten of buren. Lukt dit niet? Zoek dan naar hulp bij het huishouden. Dit kan online of in je omgeving. Je bent zelf verantwoordelijk voor een schoon huis. Kom je er niet uit? Dan kun je bij ons een melding doen. 

  • Mensenhandel

    Mensenhandel is het werven, vervoeren of opnemen en huisvesten van mensen met gebruik van dwang en met als doel om iemand uit te buiten. Denk aan mensen die gedwongen worden om in de prostitutie te werken, die drugs moeten verhandelen onder bedreiging, die werken onder zeer slechte omstandigheden en hun salaris moeten afstaan. Samen met onder andere hulpverleners uit de zorg en de politie werken we als gemeente aan het voorkomen, maar ook het signaleren en stoppen van mensenhandel.

  • Wmo-hulp en ondersteuning

    De 'Wet maatschappelijke ondersteuning', bekend als Wmo, regelt hulp en ondersteuning voor inwoners zodat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen en deel kan blijven nemen aan de maatschappij.

  • PGB

    Ontvang je hulp vanuit de Wmo? Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je kiezen hoe je de zorg wilt ontvangen: via een persoonsgebonden budget (PGB) of via zorg in natura (ZIN). Dit bespreek je tijdens een keukentafelgesprek. Je leest hier meer over het persoonsgebonden budget.

  • Kindermishandeling

    Kindermishandeling is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Dus niet alleen lichamelijk geweld, maar ook bijvoorbeeld emotionele mishandeling of verwaarlozing vallen eronder.

  • Melding psychische hulp

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg ingezet worden. Maak je je zorgen over iemand? Denk je dat deze persoon dringend verplichte psychische hulp nodig heeft? Je kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Wij onderzoeken dan of verplichte zorg nodig is. Als wij vinden dat dit noodzakelijk is, dan vragen we de officier van justitie een zorgmachtiging bij de rechter aan te vragen. De rechter beslist of verplichte zorg wordt ingezet. Deze gang van zaken is geregeld in de Wvggz.