Zoekresultaten 1 - 10 van 273 resultaten
- Vergaderstukken gemeenteraad inzien
Iedereen kan de vergaderstukken van de openbare vergaderingen van de gemeenteraad inzien via de gemeentelijke website. Dit zijn bij voorbeeld de agenda’s, raadsvoorstellen, raadsmededelingen, verslagen van de ronde-tafelgesprekken, besluitenlijsten van de raadsvergaderingen en de audioverslagen. Een papieren versie van de vergaderstukken kunt u inzien op het gemeentehuis. Neemt u hiertoe contact op met de griffie via (0571) 27 92 17 of mail: raad@voorst.nl.
U kunt per e-mail geattendeerd worden wanneer de agenda voor de ronde-tafelgesprekken (beeldvormend) en gemeenteraad (debat en besluit) wordt verspreid. In deze e-mail staat een directe link naar de vergaderstukken van de betreffende vergadering. U kunt zich hiervoor opgeven via raad@voorst.nl- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-25
- Bestuur
- Landmeetkundige gegevens inzien
Landmeetkundige gegevens zijn topografische gegevens. Bijvoorbeeld:
- de oppervlakte van een stuk grond
- waar water is
- waar de grenzen liggen van stukken grond (erfgrens)
Deze gegevens heeft u nodig voor bijvoorbeeld de aanvraag van een vergunning. Of om te bepalen waar uw erfgrens ligt.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Ruimte en infrastructuur
- Mutatieformulier
U heeft een bijstandsuitkering, een IOAW of een IOAZ-uitkering. Op het mutatieformulier geeft u informatie over uw persoonlijke situatie. De gemeente bekijkt uw informatie en bepaalt of u nog recht heeft op uw uitkering.
Lever het formulier op tijd in. Let ook goed op dat u de juiste informatie invult. Doet u dit niet? Dan kunt u een boete krijgen. Als u te veel bijstand ontvangen heeft, dan moet u dit terugbetalen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Sociale zekerheid
- Welstandsadvies voor bouwen en verbouwen
U hoeft niet apart een welstandsadvies aan te vragen. Nadat u een omgevingsvergunning voor bouwen of verbouwen heeft aangevraagd, beoordeelt de welstandscommissie of uw plannen voldoen aan de welstandseisen. Welstandseisen zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. Bijvoorbeeld of een serre of dakkapel in de omgeving past. De welstandseisen staan in het omgevingsplan.
Het resultaat van de beoordeling schrijft de commissie in het welstandsadvies. Het welstandsadvies wordt toegevoegd aan uw aanvraag voor een omgevingsvergunning.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-26
- Huisvesting
- Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk
Om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk ondertekent u de akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. Op het moment dat u de akte ondertekent, is het partnerschap omgezet in een huwelijk. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken.
U kunt vragen om een ceremonie (bijvoorbeeld in de trouwzaal). Daarbij zijn geen getuigen nodig en u hoeft geen jawoord te geven. Wel worden er kosten in rekening gebracht.
Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wel gevolgen voor uw vermogen. Daarvoor moet u naar een notaris.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-09-04
- Recht
- Klein kansspel organiseren
Bij een kansspel gokken de deelnemers om iets te kunnen winnen. De prijzen blijven onder een vastgesteld bedrag. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn bingo en rad van avontuur.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-05-17
- Recht
- Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken
U kunt bouwplannen en bouwtekeningen opvragen en bekijken. Bijvoorbeeld omdat u bezwaar wilt maken tegen een omgevingsvergunning in uw buurt. U kunt de plannen en tekeningen van zowel bestaande als nieuwe bouwwerken bekijken. Hiervoor heeft de gemeente een register.
In het register staat onder andere:
- informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen
- bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen)
- de plaats en kadastergegevens van het bouwwerk
- informatie over de bouwwerkzaamheden
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-01-09
- Huisvesting
- Inschrijven voor een sociale huurwoning
Een sociale huurwoning is bedoeld voor mensen met een inkomen tot een bepaalde grens. Verdient u meer, dan komt u niet in aanmerking. Er is meestal een wachttijd. Deze verschilt vaak per wijk. Bent u met spoed op zoek naar een huis? Misschien kunt u dan een urgentieverklaring aanvragen.
Als u op zoek bent naar een huurwoning, kunt u zich inschrijven als woningzoekende. U maakt dan kans op een woonruimte. De toewijzing wordt gebaseerd op inkomen en persoonlijke omstandigheden. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de Stedendriehoek, dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-01-20
- Huisvesting
- Grafuitgifte
De gemeente heeft graven op de gemeentelijke begraafplaats. Er zijn ook bijzondere begraafplaatsen. Een bijzondere begraafplaats ligt op privéterrein van bijvoorbeeld een kerk, stichting of particulier.
Iedere inwoner kan een grafplek huren. Hiervoor vraagt u grafrechten aan.
Er zijn 2 soorten graven:
- Eigen graf (dit heet ook wel particulier graf of familiegraf):
- U onderhoudt het graf zelf.
- U bepaalt wie er in het graf ligt.
- De begraafplaatseigenaar heeft uw toestemming nodig om een urn bij te zetten of om het graf te ruimen.
- Algemeen graf:
- De begraafplaatseigenaar bepaalt wie er in het graf ligt.
- De begraafplaatseigenaar mag een graf ruimen als de grafrechten verlopen zijn.
Het is ook mogelijk om een nis voor een urn te huren.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-01-03
- Bestuur
- Eigen graf (dit heet ook wel particulier graf of familiegraf):
- Voertuig parkeren in autovrije zone
Sommige gebieden of wegen zijn verboden voor auto's en andere voertuigen. Bijvoorbeeld winkelpromenades of autovrije zones. Moet u toch met uw voertuig in een autovrije zone zijn? Dan kunt u ontheffing aanvragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-24
- Verkeer