Zoekresultaten 1 - 10 van 131 resultaten

  • Objecten plaatsen langs vaarweg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Voor het plaatsen van objecten langs een provinciale vaarweg heeft u een omgevingsvergunning nodig. Daarnaast gelden er algemene regels voor het plaatsen van objecten langs een provinciale vaarweg. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Objecten plaatsen langs vaarweg.

    Stremming aanmelden
    Daarnaast moet u een aanmelding doen voor stremming als uw activiteit voor hinder van het vaarverkeer zal zorgen. De verwachte stremming moet u ook tijdig publiceren zodat scheepvaartbedrijven er rekening mee kunnen houden.

  • Sonderen grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een melding gedaan? Dan behandelen wij uw melding volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Melding
    Als u gaat sonderen in een grondwaterbeschermingsgebied, dan moet u na het trekken van de sondeerstangen het gehele sondeergat vullen met zwelklei met behulp van de ’Naprikmethode’.

    Als u wilt sonderen in een grondwaterbeschermingsgebied, dan moet u vooraf een melding doen bij de provincie. U doet dan in het Omgevingsloket een melding voor de activiteit Sonderen grondwaterbeschermingsgebieden.

  • Borden plaatsen langs vaarweg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    U heeft een omgevingsvergunning nodig als u opschriften, aankondigingen, afbeeldingen, borden, vlaggen, spandoeken en bijbehorende constructies wilt plaatsen langs een provinciale vaarweg.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Borden plaatsen langs vaarweg.

    Oevervegetatie of begroeiing verwijderen

    Moet u oevervegetatie of begroeiing verwijderen om uw bord te kunnen plaatsen, geef dit dan aan in uw vergunningaanvraag. U mag namelijk niet zonder toestemming van de provincie oevervegetatie of begroeiing verwijderen.

    KLIC-melding
    Verder moet u tijdig een KLIC-melding doen. Een KLIC-melding is een melding waarin u aangeeft waar u wilt gaan graven. U krijgt dan van het kadaster informatie over de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat u per ongeluk kabels of leidingen beschadigt omdat u geen informatie had over de ondergrond.

  • Zienswijze op afstoten cultuurgoed of verzameling

    Soms wil de provincie cultuurgoed afstoten. Bijvoorbeeld door het te verkopen. Denk aan een schilderij uit de 17e eeuw, een archeologische vondst of een verzameling antieke munten. Bent u het hier niet mee eens? Dien dan uw zienswijze in bij de provincie.

  • Kansen voor West 2021-2027

    Kansen voor West is een Europees subsidieprogramma voor innovatieve ontwikkelingen ten behoeve van het midden- en kleinbedrijf (mkb) en voor verduurzaming van de  economie (centrale thema’s: innovatie, energietransitie, klimaat, circulaire economie, digitalisering).

    Op 20 April 2022 is de derde editie van het programma Kansen voor West programma voor de nieuwe programmaperiode 2021-2027 officieel van start gegaan. Op 1 juni 2022 vindt een eerste Flevolandse openstelling plaats onder prioriteit 1 "Innovatie" van het programma.

  • Bestrijdingsmiddelen gebruiken grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verboden, tenzij…
    Het is verboden om bestrijdingsmiddelen, gewasbescherming of biociden te gebruiken in een grondwaterbeschermingsgebied.

    Er geldt een uitzondering voor middelen waar uit de toelatingsbeschikking van de ctgb blijkt, dat het middel wel mag worden gebruikt in een grondwaterbeschermingsgebied. U kunt dit nazoeken in de database van het ctgb.

  • Plaatsen nieuwe windmolen

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een projectplan ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Gekozen beleid windenergie
    Windenergie is belangrijk voor het bereiken van klimaatdoelen. Tegelijkertijd hebben windmolens ook nadelen. Zo hebben windmolens een grote impact op het landschap. Verder kunnen omwonenden last hebben van de slagschaduw van de draaiende wieken. Daarnaast kunnen windmolens de vliegroute van trekvogels beïnvloeden.

    Om deze redenen heeft de provincie Flevoland gekozen voor een beleid dat is gericht op meer windenergie door minder molens. Dit willen wij bereiken door opschalen en saneren.

    Opschalen en saneren
    Uitgangspunt is dat nieuwe windmolens meer energie produceren dan oude windmolen. Dat maakt het mogelijk om met minder windmolens toch meer energie te produceren.

    Daarom mag u in Flevoland alleen nieuwe windmolens plaatsen (opschalen) wanneer u oude windmolens weghaalt (saneren).

    Daarnaast mag u alleen nieuwe windmolens plaatsen binnen het windgebied van de provincie Flevoland.

    Projectplan
    Als u nieuwe windmolens wilt plaatsen, dan moet u tijdig een projectplan indienen bij de provincie. In dit projectplan moet onder andere staan:

    • waar u de nieuwe windmolens wilt plaatsen
    • welke windmolens u gaat saneren
    • hoe u omwonenden financieel laat participeren aan uw project

    In Titel 14.1 van de Omgevingsverordening provincie Flevoland vindt u alle regels die de provincie stelt met betrekking tot het opschalen en saneren van windmolens.

    Een projectplan voor plaatsen nieuwe windmolens kunt u indienen via het Omgevingsloket.

  • Versterken en Vernieuwen, subsidie

    Provincie Flevoland wil Flevolandse professionele culturele instellingen de mogelijkheid bieden om te professionaliseren of te innoveren en zo te kunnen bijdragen aan het versterken van de Flevolandse culturele infrastructuur en het makersklimaat. 

    De regeling stopt eind 2024, de aanvraagronde voor 2024 is eind oktober 2023 gesloten aanvragen is dan ook niet meer mogelijk.

  • COVID-19 maatregelen Flevolandse Balkonsceneregeling 2021, subsidie

    HET SUBSIDIEPLAFOND IS BEREIKT.
    U kunt geen subsidie meer aanvragen, het beschikbare bedrag is bereikt.

    Nu de coronacrisis voortduurt, wil de provincie de culturele sector ook in 2021 extra ondersteunen.
    Met deze tijdelijke regeling kunnen (podium)kunstenaars een bijdrage vragen voor het voorbereiden en realiseren van kleinschalige live-uitvoeringen voor publiek in Flevoland.
    Dit binnen de geldende coronamaatregelen.

    Voor deze regeling is in totaal €200.000 beschikbaar.

  • Maken van cokes

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Cokes is steenkool waaruit het aanwezige gas is verwijderd door verhitting van vermalen steenkool. Door dit proces ontstaat een zuiverder brandstof. Cokes wordt gebruikt als reductiemiddel bij de productie van ruw ijzer of als energiebron.

    Voor een IPPC-installatie die cokes maakt, heeft u een omgevingsvergunning nodig. Het maakt daarbij niet welke productiemethode u gebruikt.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Cokes maken.