Zoekresultaten 1 - 10 van 273 resultaten
- Pand van de gemeente kopen
De gemeente verkoopt soms panden, bijvoorbeeld een voormalige school, een wijkcentrum of een kantoorgebouw. Hoe deze gebouwen worden aangeboden, kan per geval verschillen.
Het recente aanbod van te koop staande gemeentelijke panden vindt u op deze site.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-06-06
- Recht
- Landmeetkundige gegevens inzien
Landmeetkundige gegevens zijn topografische gegevens. Bijvoorbeeld:
- de oppervlakte van een stuk grond
- waar water is
- waar de grenzen liggen van stukken grond (erfgrens)
Deze gegevens heeft u nodig voor bijvoorbeeld de aanvraag van een vergunning. Of om te bepalen waar uw erfgrens ligt.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Ruimte en infrastructuur
- Bibliotheek
In de bibliotheek kunt u onder andere:
- boeken en e-books lenen
- cd's en dvd's lenen
- tijdschriften en kranten lezen
- internetten
- hulp krijgen bij het regelen van dingen op internet
- studeren
- een cursus volgen
Veel activiteiten in de bibliotheek zijn gratis. U hoeft geen lid te zijn. Wilt u ook iets lenen, bijvoorbeeld een boek of een cd? Dan moet u lid zijn.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-20
- Rioolaansluiting aanvragen
De meeste gebouwen in de gemeente zijn aangesloten op het riool.
De gemeente:
- onderhoudt het riool en legt het aan.
- zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool.
De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-26
- Natuur en milieu
- Milieumelding doen
De meeste bedrijven moeten een milieumelding doen, zoals cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels.
Niet alle bedrijven kunnen met een melding volstaan. Sommige bedrijven hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. En een aantal bedrijven heeft vrijstelling van de meldplicht.
Op de website van het Omgevingsloket Online (OLO) kunt u controleren of u een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-04-18
- Natuur en milieu
- Afvalstoffen en afvalwater afvoeren, ontheffing
Het is verboden bepaalde afvalstoffen te verwijderen, verbranden of af te voeren als daarmee het milieu in gevaar komt. Wilt u dit toch doen, dan kunt u een ontheffing aanvragen.
U kunt een ontheffing aanvragen voor:
- het afgeven van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen aan een persoon die daarvoor geen vergunning heeft;
- het afvoeren van afvalwater of andere afvalstoffen via inzameling en transport van afvalwater, zonder dat aan de voorwaarden is voldaan;
- het opnieuw gebruiken (nuttig toepassen) of verwijderen van verboden gevaarlijke afvalstoffen;
- het verbranden van afvalstoffen buiten een daarvoor bestemde inrichting. Denk hierbij aan het verbranden van bijvoorbeeld aardappelloof of tuinafval.
De voorwaarden zijn onder andere:
- Er is geen gevaar voor het milieu.
- Het doelmatig beheer van afvalstoffen of afvalwater is niet in gevaar.
- Het gaat om ongevaarlijke afvalstoffen. Dit laatste geldt alleen als u de ontheffing bij de provincie aan moet vragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-24
- Natuur en milieu
- Alarm bij gevaar
Bij gevaar in uw buurt wordt u gewaarschuwd door de politie of brandweer. Zij rijden bijvoorbeeld rond in geluidswagens en roepen om welk gevaar er dreigt. De politie en de brandweer kunnen bij u aanbellen. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen.
U kunt ook een melding op uw mobiele telefoon krijgen van NL-Alert. De overheid verstuurt 2 keer per jaar een controlebericht.
Bij groter gevaar hoort u de sirenes van het luchtalarm en krijgt u een melding van NL-Alert op uw mobiele telefoon. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan. Kijk in de melding die u van NL-Alert ontvangen heeft en op Crisis.nl. Zo weet u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen!
Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur wordt in het hele land het luchtalarm getest. U hoeft dan niets te doen.
Op Denkvooruit.nl vindt u een lijst van spullen die u in huis zou moeten hebben bij een ramp.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-25
- Openbare orde en veiligheid
- Oud papier inleveren
Oud papier en karton (OPK) kunnen prima worden hergebruikt. Het oud papier wordt met containers (met blauwe deksel) ingezameld. De gebiedsindeling voor oud papier is een andere dan voor PMD-, groen- en restafval. Zie daarvoor de afvalvrijapp van Circulus-Berkel die te downloaden is via googleplay of de appstore. Ook kunt u via de website van Circulus-Berkel een afvalkalender uitdraaien. U kunt ook bellen met Circulus-Berkel via 0900-9552 (normaal tarief) om een uitdraai van de afvalkalender op te sturen.
Heeft u ruimte tekort in de container?
- Tegen eenmalige kosten is het mogelijk om een, of meerdere extra blauwe container(s) te bestellen. De eenmalige kosten zijn voor een container € 53,00. Neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel: 0900-9552 of via de internet pagina
- Het is ook mogelijk om uw oud papier zelf weg te brengen en gratis in te leveren bij één van de recyclepleinen van Circulus-Berkel
- Heeft u papier dat het niet in uw container past, dan is ons advies om het karton zo klein mogelijk te maken waardoor de container minder snel vol zit.
- Bijplaatsingen worden niet meer meegenomen: alleen een enkel klein doosje dat in een container past nemen we nog mee.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-05-18
- Natuur en milieu
- Gehandicaptenparkeerkaart, bestuurderskaart
Als u gehandicapt bent en zelf autorijdt, dan kunt u in aanmerking komen voor een bestuurderskaart. Een bestuurderskaart is een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Op uw bestuurderskaart staat geen kenteken. U kunt dus met elk voertuig gebruikmaken van de kaart. Een bestuurderskaart is persoonsgebonden, alleen u kunt er gebruik van maken. De kaart is ook geldig in de meeste Europese landen. U moet zich wel aan de parkeerregels houden die daar gelden.
Naast de bestuurderskaart is er de passagierskaart. Meer informatie hierover vindt u bij: “gehandicaptenparkeerkaart, passagierskaart”.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-02-13
- Verkeer
- Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen
Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld:
- veel energie verbruikt
- de lucht vervuilt
- geluidsoverlast veroorzaakt
- stankoverlast veroorzaakt
U heeft geen omgevingsvergunning milieu nodig als uw bedrijf weinig impact heeft op het milieu. Denk aan kantoren, zorginstellingen, huisartsenpraktijken en peuterspeelzalen.
Soms vraagt u bij de provincie een vergunning aan of doet u daar een melding. Meestal gaat het dan om grotere bedrijven, zoals chemische fabrieken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de provincie.
De omgevingsvergunning kan nadelen hebben voor de natuur. Het behoud van beschermde gebieden, planten- of diersoorten kan namelijk gevaar lopen. Geef dit duidelijk aan in de aanvraag. U heeft dan de volgende keuze:
- U vraagt bij de provincie een omgevingsvergunning natuur aan. De provincie beoordeelt alleen de gevolgen voor de natuur. De provincie kan speciale eisen stellen, zoals ecologische begeleiding. Daarna vraagt u bij de gemeente een omgevingsvergunning milieu aan. De gemeente beoordeelt dan niet de gevolgen voor de natuur.
- U vraagt bij de gemeente een omgevingsvergunning milieu aan. Daarbij geeft u aan dat u ook een omgevingsvergunning natuur wilt aanvragen. Dit heet een meervoudige aanvraag. Bij een meervoudige aanvraag vraagt de gemeente bij de provincie om een advies over de gevolgen voor de natuur.. De gemeente neemt het advies van de provincie mee in het besluit op uw aanvraag. Geeft de provincie een negatief advies? Dan wijst de gemeente uw vergunningsaanvraag af.
Bij een omgevingsvergunning milieu geldt meestal de gewone procedure. In een aantal specifieke gevallen geldt de uitgebreide procedure.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-04-18
- Natuur en milieu