Zoekresultaten 1 - 10 van 273 resultaten
- Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen
Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld:
- veel energie verbruikt
- de lucht vervuilt
- geluidsoverlast veroorzaakt
- stankoverlast veroorzaakt
U heeft geen omgevingsvergunning milieu nodig als uw bedrijf weinig impact heeft op het milieu. Denk aan kantoren, zorginstellingen, huisartsenpraktijken en peuterspeelzalen.
Soms vraagt u bij de provincie een vergunning aan of doet u daar een melding. Meestal gaat het dan om grotere bedrijven, zoals chemische fabrieken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de provincie.
De omgevingsvergunning kan nadelen hebben voor de natuur. Het behoud van beschermde gebieden, planten- of diersoorten kan namelijk gevaar lopen. Geef dit duidelijk aan in de aanvraag. U heeft dan de volgende keuze:
- U vraagt bij de provincie een omgevingsvergunning natuur aan. De provincie beoordeelt alleen de gevolgen voor de natuur. De provincie kan speciale eisen stellen, zoals ecologische begeleiding. Daarna vraagt u bij de gemeente een omgevingsvergunning milieu aan. De gemeente beoordeelt dan niet de gevolgen voor de natuur.
- U vraagt bij de gemeente een omgevingsvergunning milieu aan. Daarbij geeft u aan dat u ook een omgevingsvergunning natuur wilt aanvragen. Dit heet een meervoudige aanvraag. Bij een meervoudige aanvraag vraagt de gemeente bij de provincie om een advies over de gevolgen voor de natuur.. De gemeente neemt het advies van de provincie mee in het besluit op uw aanvraag. Geeft de provincie een negatief advies? Dan wijst de gemeente uw vergunningsaanvraag af.
Bij een omgevingsvergunning milieu geldt meestal de gewone procedure. In een aantal specifieke gevallen geldt de uitgebreide procedure.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-04-18
- Natuur en milieu
- Kermis organiseren
Als u een kermis wilt organiseren, heeft u in ieder geval een omgevingsvergunning voor een groot evenement nodig. Mogelijk heeft u ook nog andere vergunningen nodig. Dit kunt u navragen bij de gemeente.
Wilt u met een attractie of voedselkraam op een kermis staan? Neem contact op met de organisatie van de kermis.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-25
- Openbare orde en veiligheid, Verkeer
- Bibliotheek
In de bibliotheek kunt u onder andere:
- boeken en e-books lenen
- cd's en dvd's lenen
- tijdschriften en kranten lezen
- internetten
- hulp krijgen bij het regelen van dingen op internet
- studeren
- een cursus volgen
Veel activiteiten in de bibliotheek zijn gratis. U hoeft geen lid te zijn. Wilt u ook iets lenen, bijvoorbeeld een boek of een cd? Dan moet u lid zijn.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-09-20
- Groenstroken en restgronden aankopen, huren en gebruiken
Indien u interesse hebt in een perceel gemeentegrond, kunt u contact opnemen met de gemeente. In sommige gevallen kunt u gemeentegrond kopen of een huur- of bruikleenovereenkomst sluiten. Op deze wijze houdt de gemeente op een juridische basis overzicht op het gebruik van haar grond. Het kan echter ook zijn dat de gemeente hier niet mee instemt, omdat er bijvoorbeeld kabels en leidingen in de grond liggen, dat de grond op termijn anders gebruikt zal gaan worden of dat het is aangewezen als structureel groen.
De gemeente Voorst is in de afrondende fase van een onderzoek naar het gebruik van gemeentegrond. Dit onderzoek bestaat uit het inventariseren van het (al dan niet legaal) gebruik van gemeentegrond, het terugvorderen of het aanbieden van gemeentegrond en het documenteren van nieuw af te sluiten overeenkomsten.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-17
- Recht
- Schadevergoeding vragen aan de gemeente
Heeft u schade opgelopen door gebreken aan de openbare weg of openbaar groen wat in beheer en onderhoud is bij de gemeente Voorst of schade veroorzaakt door voertuigen van de gemeente Voorst? U kunt de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2025-04-17
- Recht
- Inburgeren
Moet u verplicht inburgeren? Dan krijgt u een brief van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U krijgt ook een uitnodiging van de gemeente voor een brede intake. De brede intake bestaat uit:
- een toets om te bepalen wat u al kunt
- een gesprek over uw situatie
De gemeente maakt daarna een plan waarin staat hoe u moet inburgeren. Dit heet het persoonlijk plan inburgering en participatie (PIP). Hierin staat:
- welke lessen u gaat volgen
- welke hulp u kunt krijgen
- hoe u de inburgering afsluit. Dit gaat met een examen of een afsluitend gesprek.
Gaat u inburgeren? Dan moet u ook de participatieverklaring ondertekenen. In de participatieverklaring staat hoe we in Nederland met elkaar willen omgaan. Lees meer over de participatieverklaring op DUO.nl.
U kunt ook vrijwillig inburgeren. Bijvoorbeeld als u Nederlander wilt worden. Lees meer over vrijwillig inburgeren op IND.nl.
Bent u begonnen met inburgeren voor 1 januari 2022, dan geldt het volgende:
Bent u tussen 1 januari 2012 en 31 december 2021 inburgeringsplichtig geworden dan valt u onder de oude wet inburgering. U heeft een brief gekregen van DUO. In de brief staat vanaf welke datum u moet inburgeren. Uw maatschappelijk begeleider van VluchtelingenWerk helpt u met het kiezen van een school en het aanvragen van de lening. Meer informatie kunt u vinden via www.inburgeren.nl. Via www.inburgeren.nl kunt u ook een lening aanvragen om uw inburgeringscursus en de examens te betalen. Op www.ikwilinburgeren.nl vindt u een lijst met scholen waar u de inburgeringscursus kunt volgen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-07-18
- Migratie en integratie
- Waarmerken kopie
U kunt de gemeente vragen een kopie van een document te waarmerken. Dat betekent dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel.
De gemeente waarmerkt geen diploma's.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-12-19
- Internationaal
- Sollicitatieplicht
Als u een bijstandsuitkering krijgt, bent u verplicht om naar betaald werk te zoeken en aangeboden passend werk te aanvaarden. Dit betekent onder andere dat u verplicht bent om te solliciteren. U moet ook solliciteren naar banen die niet helemaal aansluiten bij uw opleiding en werkervaring.
In sommige gevallen kunt u ontheffing krijgen van de sollicitatieplicht, altijd in overleg met uw klantmanager. Dit betekent dat u tijdelijk geen werk hoeft te zoeken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk voor alleenstaande ouders met een kind jonger dan vijf jaar. In plaats van werk zoeken, gaat u dan een opleiding volgen.
Alleenstaande ouders met minimaal een havo-, vwo- of mbo-2 diploma kunnen kiezen tussen scholing of stage. Alleenstaande ouders die een lagere opleiding hebben gehad, krijgen de mogelijkheid alsnog een havo-, vwo-, of mbo-2 diploma te halen. De regeling geldt voor maximaal zes jaar of tot het jongste kind vijf jaar is geworden.
Meer informatie vindt u bij "Bijstandsuitkering".
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Sociale zekerheid
- Overtreding gemeenteregels melden
Wanneer u het vermoeden heeft dat een bedrijf zich niet aan de milieuregels houdt, kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Dit doet u met een verzoek om handhaving.
Het kan ondermeer gaan om:
- bodem(vervuiling);
- lucht(verontreiniging); en
- geluid (geluidsoverlast).
U kunt contact opnemen door te bellen met de gemeente via telefoonnummer 0571-279911. Buiten kantooruren kunt u rechtstreeks contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook een email sturen naar gemeente@voorst.nl.
Als de overtreder een bedrijf is, dan zal de gemeente de klacht doorsturen naar de Omgevingsdienst Veluwe IIssel. U kunt ook zelf bellen naar de Omgevingsdienst: 055-5801705 (alleen tijdens kantooruren) of emailen naar info@ovij.nl.
Indien u een spoedeisende klacht of melding van het overtreden van de milieuregels bij bedrijven wilt doorgeven, dan kunt u buiten kantooruren contact opnemen met de politie.
Vliegverkeer
Zie deze pagina over vliegverkeer en Luchthaven Teuge.
Attero
De Provincie Gelderland is bevoegd gezag voor Attero, daarom kunt u voor klachten over Attero terecht het Provincieloket. Het Provincieloket is een loket dat dag en nacht bereikbaar is. U kunt online melden op www.milieuklachtgelderland.nl of bellen naar 026 - 377 18 00 .
U kunt hinder ook elk moment van de dag melden bij Attero zelf. Daarvoor belt u met 0800 02 32 121. Zie verder: https://www.attero.nl/nl/contact/klachten/
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-26
- Bestuur
- Vrijstelling van leerplicht aanvragen
Alle kinderen tussen 5 en 16 jaar die in Nederland wonen, zijn leerplichtig. Dit geldt ook voor kinderen met een andere nationaliteit. En voor kinderen van asielzoekers en vreemdelingen.
De gemeente mag voor uw kind vrijstelling van de leerplicht geven. Dit betekent dat het niet naar school hoeft. Dit kan bijvoorbeeld als uw kind door psychische of lichamelijke klachten geen onderwijs kan volgen. Of als uw kind naar een buitenlandse school gaat.Zit uw kind tegen het einde van de leerplichtige periode en heeft hij of zij moeite op school? Misschien kan uw kind in dat jaar een afwijkend programma volgen. Dit is de vervangende leerplicht.
Het programma van de vervangende leerplicht bestaat uit algemeen vormend onderwijs en beroepsgericht onderwijs. Daarnaast bevat het praktijktijd. Dit is licht werk.
Als uw kind dit traject ingaat, schrijft u het in bij een instelling waar het dit aangepaste onderwijs kan volgen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2024-04-23
- Onderwijs en wetenschap