Zoekresultaten 1 - 10 van 44 resultaten

  • Omgevingsplan

    In een omgevingsplan is vastgelegd waar bijvoorbeeld woningen, winkels, andere bebouwing en wegen zijn toegestaan. Het omgevingsplan bevat onder andere regels over het gebruik van de grond, de bebouwing en de maximale afmetingen van de bebouwing. Omgevingsplannen zijn nodig om een goed woon- en leefklimaat te behouden.

  • Starterslening

    Als je de Starterslening wil aanvragen, vraag je eerst een voortoets aan bij de gemeente. We kijken of je recht hebt op de lening.

  • Meld een gevonden of verloren voorwerp

    Ben je iets verloren of heb je iets gevonden? Meld dit op verlorenofgevonden.nl. Op deze website zie je ook of iemand jouw voorwerp heeft gevonden. Heb je een legitimatiebewijs of rijbewijs gevonden? Breng deze dan altijd naar de gemeente.

  • Hondenbelasting

    Heb je één of meer honden, dan moet je de hond registreren bij de gemeente en hondenbelasting betalen. De hoogte van de belasting hangt af van het aantal honden dat je hebt. Elke verandering moet ​je direct via Mijn Belastingen door​geven​ aan de gemeente.

  • Uitweg aanleggen of veranderen (in- of uitrit)

    Wil je een in- of uitrit (uitweg) aanleggen of veranderen? Daarvoor heb je meestal een omgevingsvergunning nodig. Wij beslissen over je vergunning als je uitweg aansluit op een weg van gemeente Nissewaard.

  • Plaatsen voorwerp openbare weg

    Plaats je voorwerpen op de openbare weg, zoals een steiger, container of hijskraan? Dan heb je meestal een vergunning nodig. Je vraagt de vergunning minimaal tien werkdagen voor de start van de werkzaamheden aan.

  • Kosten kinderopvang

    Als je werkt, wil je dat jouw kind(eren) goed worden opgevangen. Vaak is dat duur, daarom heeft de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag. Hiermee kan je een deel van de kosten betalen als je kinderen naar een geregistreerde opvang gaan. Heb je één of meer kinderen onder de twaalf jaar, krijg je een bijstandsuitkering en volg je een werk- of re-integratietraject? Naast deze toeslag kan je een extra tegemoetkoming van de gemeente krijgen.

  • Collectevergunning aanvragen

    Wil je voor een goed doel geld inzamelen (huis-aan-huis, op openbare plekken of online)? Dan moet je een collecteweek reserveren door een collectevergunning aan te vragen. Dit hoeft niet als je een landelijke reservering hebt bij het Centraal Bureau Fondsenwerving.

  • Budgetbeheer en -begeleiding

    Heb je moeite met het beheren van je geldzaken? De gemeente kan tijdelijk je geldzaken overnemen. Dit heet budgetbeheer.

  • Kwijtschelding aanvragen

    Als je de gemeentelijke belastingen niet kan betalen, kan je ‘kwijtschelding’ aanvragen via Mijn Belastingen. Kwijtschelding is alleen mogelijk voor de aanslag afvalstoffenheffing en hondenbelasting (eerste hond). Voor andere belastingen van de gemeente Nissewaard kan je geen kwijtschelding aanvragen.