De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden

Zoeken

Help bij Hoog contrast

Als uw browser geen JavaScript-ondersteuning heeft of u hebt JavaScript uitgeschakeld, dan kunt u via uw browser een alternatieve hoog contrast-stylesheet inladen. Overheid.nl wordt dan in hoog contrast weergegeven. De site is daardoor beter leesbaar voor mensen die kleurenblind zijn of een visuele handicap hebben.

Het inladen van een alternatieve stylesheet voor Overheid.nl werkt op iedere moderne browser. U kunt de stylesheet als volgt inladen:

Firefox

  • Kies in het menu voor Beeld → Paginastijl;
  • klik op 'Hoog Contrast'.

Internet Explorer 9

  • Kies in het menu voor Pagina → Opmaak of op Beeld → Opmaak als u de menubalk hebt geactiveerd;
  • klik op 'Hoog Contrast.

Internet Explorer 8

  • Kies in het menu voor Beeld → Opmaak;
  • klik op 'Hoog Contrast'.

Opera

  • Kies in het menu voor Beeld → Stijl;
  • klik op 'Hoog Contrast (W/Z)' of 'Hoog Contrast (Z/W)'.

Google Chrome

Google Chrome heeft geen ondersteuning voor het inladen van een alternatief stylesheet. Er bestaat een plugin die deze functionaliteit mogelijk maakt, maar deze lijkt afhankelijk van JavaScript te zijn en doet zonder JavaScript niet wat wordt beloofd.

Op dit moment is ons geen manier bekend om de hoog contrast-stylesheet in Google Chrome te laden. U kunt het beste één van de alternatieve browsers zoals Firefox of Opera gebruiken of tijdelijk JavaScript weer inschakelen. Als u na het inschakelen van JavaScript op de link 'Hoog contrast' klikt, zal Overheid.nl direct in hoog contrast worden weergegeven.

Internet Explorer 6

Ook Internet Explorer 6 biedt de mogelijkheid om een alternatief stylesheet te laden. U kunt echter het beste een nieuwere versie van Internet Explorer gebruiken, één van de alternatieve browsers zoals Firefox of Opera, of tijdelijk JavaScript weer inschakelen. Als u na het inschakelen van JavaScript op de link 'Hoog contrast' klikt, zal Overheid.nl direct in hoog contrast worden weergegeven.

Inloggen MijnOverheidLogo DigiD