Resultaten 1 - 10 van 335 resultaten

 • Apply for a driving licence

  If you’ve passed your driving test, you can apply for your driving licence the working day following your test. You will need to make an appointment for this. You can collect your driving licence after five working days. You do not need to make an appointment for collecting your driving licence.

 • Kinderopvang gebruiken

  Ouders kunnen uit de volgende vormen van kinderopvang kiezen: kinderdagverblijven voor kinderen van 0-4 jaar buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar (tot en met groep 8) gastouderopvang voor kinderen van 0-13 jaar (tot en met groep 8) De kosten voor de kinderopvang betalen meestal drie...

 • Alcohol tijdelijk schenken

  U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar (afhankelijk van de duur van het evenement). Daarmee mag u dan zwak alcoholhoudende dranken van 15% en lager schenken en verkopen, zoals bier en wijn.

 • Aanvalsplan brandbeheersing

  In dit plan staat een beschrijving van de inrichting van het bedrijf. Ook staan de plaats van gevaarlijke stoffen, installaties, vluchtwegen, brandvrije deuren en de bluswatervoorziening erin vermeld. De brandweer kan met deze beschrijving makkelijker hulp bieden bij branden en andere calamiteiten.

 • Grafuitgifte

  De begrafenisondernemer doet meestal de aanvraag van grafrechten bij de gemeente. U mag dit ook zelf doen. Wilt u het grafrecht verlengen? Vraag dit aan bij de gemeente. Dit kunt u doen vanaf 2 jaar voordat de termijn verloopt.

 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  Als u gehandicapt bent, kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen vlakbij uw huis. De gehandicaptenparkeerplaats is alleen voor uw auto.

 • Schoolzwemmen

  Het schoolzwemmen vindt na school plaats. De deelnemende kinderen halen we met bussen op bij de school en brengen we naar het zwembad Otterveurdt. Na afloop van de les brengen we de kinderen naar school terug.  Kinderen die binnen de doelgroep van het schoolzwemmen vallen, krijgen van school een...

 • Politieke partij of groepering registreren voor verkiezingen

  Nieuwe politieke partijen of groeperingen registreren zich bij de Kiesraad. Als u aan alle voorwaarden voldoet, mag u een kandidatenlijst inleveren.

 • Individuele inkomenstoeslag aanvragen

  U kunt het geld vrij besteden, bijvoorbeeld aan spullen die u met een minimuminkomen soms moeilijk kunt betalen, zoals een nieuwe koelkast of televisie. De hoogte van de toeslag is: alleenstaande € 391,- alleenstaande ouder € 450,- Gehuwden/ samenwonenden € 277,- Kostendeler € 238,-

 • Bouwstoffen melden

  Bouwbedrijven moeten een melding doen van de bouwstoffen die zij gebruiken voor bijvoorbeeld de bouw van een weg of brug. Het gaat om bouwstoffen zoals: Primaire stoffen. Dit zijn grond- en bouwstoffen, geen afvalstoffen. Bijvoorbeeld: betonproducten zoals cellenbeton, klinkers en kalkzandsteen klei- en...