Resultaten 11 - 20 van 119 resultaten

  • Bouwgrond aanvragen

    De gemeente regelt de uitgifte van bouwgrond voor haar eigen projecten. Op een stuk bouwgrond kunt u bijvoorbeeld een huis of een bedrijf bouwen.

  • Brandveilig gebruik van gebouwen

    Er zijn landelijke richtlijnen voor het brandveilig gebruik van gebouwen. Wilt u een gebouw gaan gebruiken? Voor sommige gebouwen moet u dat vooraf melden.  Heeft u vragen? Stel ze aan het Informatiepunt Leefomgeving. 

  • Ontheffing winkeltijdenwet

    Winkels in Hulst mogen geopend zijn van maandag tot en met zaterdag van 06.00 uur tot 22.00 uur. Op zon- en feestdagen mag dit van 08.00 tot 20.00 uur. In bijzondere gevallen kunt u ontheffing aanvragen om buiten deze tijden uw winkel geopend te houden.

  • Vestigen van een zakelijk recht

    Als u grond wilt gebruiken van de gemeente en hierop wil bouwen, dan is het in sommige gevallen wenselijk een zakelijk recht (opstalrecht/erfpachtrecht) te vestigen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen. De gemeente beoordeelt wat de mogelijkheden zijn.

  • Voorwerp op of aan de weg plaatsen

    Wilt u een voorwerp op de openbare weg plaatsen, zoals een steiger, bouwcontainer of hijskraan? Dan heeft u meestal een ontheffing nodig. U vraagt de ontheffing minimaal tien werkdagen voor de start van de werkzaamheden via het digitale formulier aan.  

  • Metaaldetectie

    Metaaldetectie is in het openbaar/openbare ruimte opsporen van metalen voorwerpen met behulp van een metaaldetector. Dit kan niet zomaar. Er zijn strikte voorwaarden aan verbonden en u heeft hiervoor een ontheffing van de gemeente Hulst nodig. 

  • Verhuizen binnen Nederland

    Als u gaat verhuizen, geeft u dit door bij de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen, moet u dit doorgeven.

  • Aanvraag standplaats woonwagen

    De gemeente Hulst heeft op verschillende locaties woonwagencentra:  Kamillestraat Hulst  James Cookstraat/Beringstraat Hulst  Tragel Sint Jansteen  Lepelstraat Kloosterzande  Woestijneplein Clinge 

  • Buitenlands rijbewijs omwisselen

    Een buitenlands rijbewijs is in Nederland maar tijdelijk geldig. Bent u langer in Nederland? En heeft u uw rijbewijs nodig? Dan kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Heeft u in het buitenland de vakbekwaamheid gehaald om een vrachtauto of bus te besturen? Dan kunt u dit misschien omwisselen voor een Nederlandse Verklaring van vakbekwaamheid. Meer informatie hierover vindt u bij de RDW.

  • Rijbewijs verloren of gestolen

    Als uw rijbewijs vermist is, kunt u dit melden bij de gemeente. Daarna kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen. Bent u uw rijbewijs kwijtgeraakt in het buitenland? Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs daarvan. Doe bij terugkomst een melding hiervan bij de gemeente. Het nieuwe rijbewijs is 10 jaar geldig. Behalve als u medisch gekeurd moet worden. U krijgt zo nodig een vervangend rijbewijs dat even lang geldig is als uw verloren of gestolen rijbewijs. Kijk voor meer informatie bij Medische keuring voor uw rijbewijs.