Resultaten 21 - 30 van 67 resultaten

 • Paspoort

  Afspraak maken Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van het paspoort of identiteitskaart. Ook (jonge) kinderen. U maakt hiervoor een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen. Uw oude paspoort wordt vernietigd. Let op Wij werken alleen op afspraak. Het kan een paar dagen duren voordat er een afspraakmogelijkheid is. Plan uw afspraak daarom op tijd in. Dit geldt voor het aanvragen en voor het ophalen van het document.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u een kraam op de warenmarkt van Hilversum? Dan heeft u een marktvergunning nodig. Soorten seizoensstandplaats tijdelijke standplaats (centrum) vaste standplaats (buiten centrum) promotionele standplaats

 • Erkenning (ongeboren) kind

  Afspraak maken Door een kind te erkennen, neemt u het wettelijk ouderschap op u. Dit kan voor of na de geboorte van het kind. Maak daarvoor een afspraak. Wanneer erkennen U kunt het kind al erkennen tijdens de zwangerschap (een ‘erkenning ongeboren vrucht’). Erkenning kan ook bij of na de geboorteaangifte als er nog geen 2 ouders in de geboorteakte van het kind staan. U hoeft daarvoor niet de biologische ouder te zijn.

 • Werknemersvergunning

  Op een aantal locaties in woonwijken binnen de parkeer(deel)gebieden Schil en Buitenschil is overdag vrije parkeerruimte aanwezig, omdat vergunninghouders (bewoners) aan het werk zijn. In de gebieden waar overdag vrije parkeerruimte is, kan een bedrijf die daar gevestigd is een zogenaamde werknemersvergunning aanvragen. Deze vergunning kan online worden aangevraagd.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Afspraak maken U krijgt een vluchtelingenpaspoort als: u in Nederland woont en bent ingeschreven bij een gemeente. u een verblijfsvergunning heeft voor bepaalde of onbepaalde tijd, type III- of IV-document. u door de vreemdelingendienst erkend bent of toegelaten bent als vluchteling (A-status) en u niet als zodanig tot de landen Curaçao, Sint Maarten en Aruba en de gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba bent toegelaten. uw identiteit en nationaliteit vaststaat. Heeft u geen vluchtelingenstatus? Dan vraagt u een vreemdelingenpaspoort aan.

 • Pand verbouwen tot appartementen

  Gaat u een gebouw verbouwen waardoor er minder of meer zelfstandige woningen ontstaan (bijvoorbeeld appartementen)? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Wilt u een gebouw geschikt maken voor kamerbewoning? Dan gelden er andere regels. Vooronderzoek Direct vooronderzoek aanvragen In een aantal gebieden in Hilversum is de kans klein dat u een vergunning krijgt. Daarom is het verstandig om vooraf te laten onderzoeken of de vergunning kan worden gegeven. Dit kan door het aanvragen van een vooronderzoek. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voor u antwoord krijgt.

 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) laat zien dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een taak of functie. Werkgevers of organisaties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u gaat werken in de kinderopvang of als u vrijwilligerswerk gaat doen.

 • Sluitingstijden

  Horecabeleid Vanaf 1 mei 2017 geldt er een nieuw horecabeleid. Aanvragen Via 'Melding Feest in uw bedrijf' kunt u een aanvraag doen voor een incidentele ontheffing sluitingsuur. Wilt u structureel langer geopend zijn? Neem dan contact op met het team Horeca.  Meer weten? Bel dan met 14 035 en vraag naar team Horeca, of mail naar horeca@hilversum.nl.  

 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen/wijzigen/opzeggen (GPP)

  Heeft u een blijvende of langdurige lichamelijke beperking en bent u in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. Indien u voldoet aan de voorwaarden wordt in overleg met u een bord gehandicaptenparkeerplaats met het kenteken van uw auto geplaatst in de buurt van uw woning.

 • Mantelzorgvergunning

  Krijgt u mantelzorg en woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u voor uw mantelzorger(s) een mantelzorgvergunning aanvragen voor het vergunninggebied waar u woont. Met de digitale mantelzorgvergunning kunt u uw mantelzorger(s) maximaal 80 uur per kwartaal bij u kosteloos laten parkeren. Met de 2Park app  kunt u uw mantelzorger(s) eenvoudig aan- en afmelden. Mantelzorg: Mantelzorg is niet-professionele, onbetaalde zorg door bijvoorbeeld familieleden. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Meestal is dit een partner, ouder of kind.