Resultaten 1 - 10 van 340 resultaten

 • Milieupark

  Het gaat om grof huisvuil, grotere hoeveelheden afval (zoals tuinafval), gebruiksgoederen (zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten), chemisch afval (zoals verf, batterijen en olieproducten) en bijzonder afval (zoals asbest).  Voor het afleveren van asbest gelden speciale regels. U...

 • Bijen houden

  U mag niet zomaar bijen houden als hobby of vanwege uw beroep. Andere mensen kunnen daar overlast van hebben. Daarom gelden er speciale regels voor het houden van bijen. Ook moet u een ontheffing aanvragen.

 • Apply for a driving licence

  If you’ve passed your driving test, you can apply for your driving licence the working day following your test. You will need to make an appointment for this. You can collect your driving licence after five working days. You do not need to make an appointment for collecting your driving licence.

 • Kinderopvang gebruiken

  Ouders kunnen uit de volgende vormen van kinderopvang kiezen:  kinderdagverblijven voor kinderen van 0-4 jaar buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar (tot en met groep 8) gastouderopvang voor kinderen van 0-13 jaar (tot en met groep 8) De kosten voor de kinderopvang betalen meestal drie...

 • Alcohol tijdelijk schenken

  U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar (afhankelijk van de duur van het evenement). Daarmee mag u dan zwak alcoholhoudende dranken van 15% en lager schenken en verkopen, zoals bier en wijn.

 • Grafuitgifte

  De begrafenisondernemer doet meestal de aanvraag van grafrechten bij de gemeente. U mag dit ook zelf doen. Wilt u het grafrecht verlengen? Vraag dit aan bij de gemeente. Dit kunt u doen vanaf 2 jaar voordat de termijn verloopt.

 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  Als u een beperking heeft, kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis. De gehandicaptenparkeerplaats is alleen voor uw auto. Hier vindt u een overzicht van de gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum van Heerlen .

 • Crisisplan

  U kunt een veiligheidsregio om informatie vragen over crisisplannen. Dit zijn plannen voor het voorkomen van branden, rampen en crisissen. Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. In een veiligheidsregio werken brandweer, gemeente, politie en de medische hulpverlening samen. Veiligheidsregio’s bestrijden...

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten aanvragen

  De Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) was een uitkering om u te helpen bij uw woonkosten. Deze uitkering kon u tot 1 oktober 2021 aanvragen.

 • Horecabedrijf door paracommerciële instellingen

  Uw stichting of vereniging moet een Drank- en Horecawetvergunning (paracommercie) hebben, als u zwak-alcoholische dranken wilt schenken.