Zoekresultaat

1 - 10 van de 217 Resultaten
Toon producten van Utrechtse Heuvelrug
 • Vuurwerk verkopen

  U hebt een vergunning nodig om vuurwerk te verkopen aan particulieren. De vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Vaak moet u zich ook houden aan de eisen voor de opslag van het vuurwerk.

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft de volgende kenmerken: De speler kan een prijs winnen. De speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag. De opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk. Als u een kansspel wilt organiseren, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Als u een bingo of kansspel ter promotie organiseert, is een melding voldoende.

 • Vuurwerk afsteken

  Rond de jaarwisseling wordt er veel vuurwerk afgestoken door particulieren. Het gaat hier om consumentenvuurwerk. De gemeente zorgt ervoor dat u alleen legaal vuurwerk kunt kopen op de daarvoor aangewezen tijden en bij de erkende handelaren. Ook handhaaft de gemeente de regels voor het afsteken van vuurwerk.

 • Ontheffing schenktijden en/of bijeenkomsten voor paracommerciële rechtspersonen

  Ontheffing schenktijden U heeft al een drank- en horecavergunning maar u wilt tijdens verenigingsactiviteiten buiten de schenktijden alcohol schenken. Denk bij een 'ontheffing schenktijden' aan verenigingsactiviteiten waarbij ook na 24.00 uur alcohol geschonken wordt. Bijvoorbeeld kampioenfeest, afsluiting seizoen, kerstfeest, etc. Er kan maximaal 12 keer per jaar een ontheffing worden verleend.  Ontheffing bijeenkomst  U heeft al een drank- en horecavergunning maar u wilt een bijeenkomst organiseren waarbij u alcohol schenkt. Denk bij een 'ontheffing bijeenkomst' aan bijeenkomsten van persoonlijke aard of bijeenkomsten, gericht op personen die niet of niet rechtstreeks bij de activiteiten van de beherende paracommerciële rechtspersoon zijn betrokken. Bijvoorbeeld bruiloften, feesten, partijen en verjaardagen. Er kan maximaal 4 keer per jaar een ontheffing worden verleend.

 • Aankondigingsborden

  Evenementen en activiteiten worden vaak aangekondigd met tweezijdige borden (sandwichborden) en driehoeksborden. In onze gemeente zijn vaste locaties. De aankondigingsborden mogen alleen aan lichtmasten bevestigd worden. ESH Media regelt de sandwichborden. De borden worden commercieel en niet-commercieel gebruikt. Voor een niet-commerciële boodschap betaalt u een lager tarief. U krijgt dan voorrang op het gebruik van de borden. Wilt u een aankondigingsbord plaatsen neem dan contact op met ESH Media: ESH Media Pompmolenlaan 31 3447 GK Woerden telefoon (0348) 68 93 62 info@eshmedia.nl  

 • Paspoort / identiteitskaart, kwijt of gestolen

  Als uw paspoort of identiteitskaart kwijt is of gestolen, kunt u een nieuwe aanvragen. Bij de gemeente kunt u dit persoonlijk aanvragen. Moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee.

 • Mantelzorgwoning

  Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op uw eigen terrein en is bedoeld voor de persoon die u verzorgt. U kunt ook zelf in een mantelzorgwoning wonen. Degene die u verzorgt woont dan in het bijbehorende huis. U kunt een mantelzorgwoning in uw tuin laten plaatsen. Ook kunt u een aanbouw aan uw huis laten bouwen. Een derde mogelijkheid is om een garage of ander bestaand bouwwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

 • Openingstijden winkels

  De winkels in onze gemeenten mogen open zijn op doordeweekse dagen en op zaterdag van 06.00 uur tot 22.00 uur. Verder geldt er een algemene vrijstelling voor opening van 12.00 uur tot 18.00 uur op zondagen en op de feestdagen: Nieuwjaarsdag Tweede paasdag Tweede Pinksterdag Hemelvaartsdag Tweede Kerstdag Uw winkel moet gesloten zijn na 19.00 uur op: Goede vrijdag 4 mei (dodenherdenking) 24 december Zondagopenstelling Winkels in onze gemeente mogen op zondagen tussen 12.00 uur en 18.00 uur open zijn.

 • Bladcampagne 2019

  Bladinzameling vertraagd Omdat het blad pas laat van de bomen is gevallen, loopt de bladinzameling vertraging op. Ook de (natte) weersomstandigheden werkten de afgelopen periode niet mee. Deze week richten de inzamelaars zich in alle dorpen op de doorgaande wegen. Deze worden vrijdag 20 december bladvrij opgeleverd. Als er tijd overblijft, gaan de inzamelaars ook nog de wijken in. Na het kerstreces gaan de inzamelaars op maandag 6 januari weer verder. Ieder jaar ruimt een aannemer het blad via een vaste route. Kijk bij 'Hoe werkt het' voor de route per dorp. De aannemer ruimt blad in verschillende rondes en verspreid over de periode dat er veel blad valt. De veiligheid (vooral op wegen en fiets- en wandelpaden) staat voorop. Tot en met vrijdag 15 november wordt blad geruimd op plekken waar dit gevaarlijke situaties kan opleveren Vanaf maandag 18 november tot en met vrijdag 20 december worden alle straten volgens planning ‘veegschoon’ opgeruimd Wat u moet weten Waar volgens planning al blad is geruimd ruimen we niet nog een keer Veeg blad niet tegen of achter obstakels Verwijder geparkeerde auto’s als in uw straat het blad geruimd wordt Pas uw snelheid aan als u ziet dat blad geruimd wordt De planning kan uitlopen door weersomstandigheden Doe zelf zoveel mogelijk bladafval in de GFT-kliko. Deze wordt oktober en november elke week geleegd. U mag vóór de aangekondigde opruimrondes uw blad bij het blad van de gemeente leggen.

 • Lichtmastreclame

  In onze gemeente zijn tracés aangewezen waarop het mogelijk is om reclame te maken via lichtmastreclame. Deze reclame wordt aan de bestaande lantaarnpalen bevestigd. De C&W Groep exploiteert de lichtmastreclame en kan u informeren. Het bord blijft eigendom van C&W Groep en zij zorgen voor het technisch onderhoud en het schoonmaken van het bord. Interesse in het afnemen van lichtreclame? Neem dan contact op met C&W Groep.

Verfijn zoekopdracht

Digitaal aanvragen

Bevoegd gezag

Acties