Resultaten 1 - 10 van 51 resultaten

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    U komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft en er binnen uw maximale loopafstand onvoldoende parkeerplaatsen zijn.

    De gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats kan worden aangelegd bij uw woning en/of bij uw werkadres. In het laatste geval moet u aangeven op welke dagen en welke tijden u parkeert bij uw werkadres.

    Indien u een aanvraag wilt doen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen. (zie voorwaarden)

     

  • Klinker

    De Klinker is het gemeentelijke magazine voor alle inwoners van Krimpen aan den IJssel. Het blad wordt huis-aan-huis bezorgd in Krimpen aan den IJssel en verzonden naar relaties. Constateert u dat bepaalde gegevens niet goed zijn vermeld of hebt u suggesties of ideeën, dan horen wij dat graag van u.

  • Naturalisatie

    Er zijn twee manieren om Nederlander te worden:

    • Via de optieprocedure. Door het afleggen van een verklaring dat u Nederlander wilt worden. Deze procedure geldt voor een aantal groepen;
    • Door naturalisatie. Dit is de andere mogelijkheid om als vreemdeling Nederlander te worden.

  • Leerlingenvervoer

    Ouders of verzorgers die één of meer kinderen op school hebben, zorgen vaak zelf voor het halen en brengen van hun kinderen. Er kunnen echter situaties zijn waarin dit niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat de leerling een beperking heeft of omdat de speciale school die de leerling bezoekt op flinke afstand van huis ligt. In dit soort situaties kunt u eventueel in aanmerking komen voor het leerlingenvervoer van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

  • Graffitiverwijdering

    De gemeente is verantwoordelijk voor het verwijderen van graffiti in de openbare ruimte en op gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. Het kan bijvoorbeeld gaan om graffiti op bruggen, verkeersborden, afvalbakken en dergelijke. De gemeente zal zo spoedig mogelijk graffiti verwijderen in de openbare ruimte en op openbare gebouwen.

  • Vrijwilligerssubsidie

    De gemeente Krimpen aan den IJssel is erg blij met het werk en de activiteiten die door vrijwilligers worden gedaan en ondersteunt dit zo veel mogelijk. Door waardering en steun hopen we dat vrijwilligers onverminderd hun steentje willen blijven bijdragen aan het welzijn van inwoners.
    De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft een subsidieregeling waarmee zij de mogelijkheid heeft uw organisatie ondersteuning te bieden bij het bevorderen van de deskundigheid van de vrijwilligers.

  • Reisdocument voor vluchtelingen

    Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op donderdag 29 juli vanaf 12.00 uur en vrijdag 30 juli de gehele dag
    Op maandag 2 augustus wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Naast nieuwe uiterlijke kenmerken is een belangrijke wijziging dat bij de identiteitskaarten ook vingerafdrukken opgenomen worden bij personen van 12 jaar en ouder. Hierdoor kun je vanaf donderdag 29 juli 12.00 uur t/m zondag 1 augustus 2021 geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of identiteitskaart aan de balie doen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum!

    Voor dit product moet u een afspraak maken
    Het vluchtelingenpaspoort is een reisdocument voor mensen die erkend zijn als vluchteling in Nederland. Het is ook een legitimatiebewijs.

    Vluchtelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden een vluchtelingenpaspoort aanvragen. Dit is een reisdocument en is bestemd voor reizen naar landen buiten Nederland, met uitzondering van het land van herkomst. Een vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. De precieze geldigheidsduur hangt af van uw verblijfsstatus.

    Kinderen kunnen op elke leeftijd een eigen vluchtelingenpaspoort krijgen. Wel hebben ze schriftelijke of persoonlijke toestemming nodig van beide ouders. Dit geldt ook voor gescheiden ouders. Kinderen moeten altijd zelf aanwezig zijn bij het aanvragen èn het afhalen van een vluchtelingenpaspoort.

     

    Vanaf 6 november is het verplicht om een mondkapje te dragen in het gemeentehuis.

  • Milieubeheer, vergunning of melding

    Bij het starten van nieuwe bedrijfsactiviteiten of het veranderen van bestaande bedrijfsactiviteiten kunt u volstaan met een melding, als die activiteiten onder het Activiteitenbesluit vallen. U dient dan wel zelf na te gaan aan welke regels uit het Activiteitenbesluit u zich moet houden. Valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit dan moet u zich waarschijnlijk melden en een plattegrond en eventueel aanvullende informatie (zoals een bodem- of geluidsonderzoek) aanleveren. U kunt zich voor het Activiteitenbesluit alleen digitaal melden, via de website van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daar kunt u ook een overzicht downloaden van de voorschriften waaraan u zich moet houden.

    Vergunning

    Als u niet onder het Activiteitenbesluit valt, moet u een milieuvergunning aanvragen. Omdat een vergunningaanvraag zeer uitgebreid kan zijn, is het raadzaam om in een zo vroeg mogelijk stadium (voordat u uw bedrijf opricht of verandert) met de DCMR te overleggen. U krijgt dan tijdig informatie over de voorschriften die voor uw bedrijf gelden. Bovendien hoort u of afstemming met de procedures voor een bouwvergunning en Wvo-vergunning (Wet verontreiniging oppervlaktewateren) noodzakelijk is. Meer informatie vindt u hier.

    Geen melding of vergunning

    In uitzonderlijke gevallen valt een bedrijf niet onder het Activiteitenbesluit en is er ook geen milieuvergunning nodig. De DCMR kan u hierover informeren.

  • Kapvergunning

    Voor het kappen van bomen in uw eigen tuin of erf heeft u meestal geen kapvergunning nodig. Die vergunning is alleen nodig als de boom op de lijst van beschermde bomen staat. U moet dan een vergunning aanvragen.

    Kappen

    Bomen kunnen waardevol zijn voor het aanzien van de gemeente. Om die reden is het verboden om zonder vergunning bomen te kappen die zijn geregistreerd op de lijst van beschermde bomen van de gemeente. Onder het kappen van een boom wordt ook verstaan: het vellen, zagen, rooien, verplaatsen en het ernstig beschadigen van een boom.

  • Ventvergunning

    VERGUNNING VOOR PROMOTIONELE ACTIVITEITEN (WERVINGSACTIE)

    U kunt voor de verkoop van goederen en aanbieding van diensten onder bepaalde voorwaarden een vergunning krijgen.

    U kunt een vergunning aanvragen voor het verkopen of verstrekken van goederen en het doen van promotionele activiteiten (wervingsactie).

    Bij de vergunningaanvraag letten we op:

    • de aard, de omvang en het doel van uw goederen/diensten
    • mogelijke overlast voor omwonenden, voetgangers en ander verkeer
    • de bepaling in het bestemmingsplan
    • het straatbeeld
    • eventuele bijzondere omstandigheden

    Het is verboden zonder vergunning van burgemeester en wethouders goederen of diensten te verkopen. Hieronder valt het tegen geld aanbieden van producten en diensten op alle, voor het publiek toegankelijke en in de openlucht gelegen locaties. Het verbod geldt naast de openbare ruimte ook voor op uw eigen grond. De manier waarop u iets aanbiedt (bijvoorbeeld venten of vanuit een voertuig of kraam) maakt niet uit. Wanneer u aan het venten bent houdt dit in dat u voortdurend in beweging bent en u biedt uw goederen steeds vanaf een andere plaats aan. Alleen tijdens een transactie (wanneer u iets verkoopt) mag u stilstaan. Het verbod geldt niet voor uitstallingen waarin gedachten of gevoelens worden geopenbaard.

    Een Verklaring van Goed Gedrag kan onderdeel uitmaken van de vergunningprocedure.