Resultaten 181 - 190 van 238 resultaten

  • Bewindvoering

    Wanneer budgetbeheer niet passend is, kan de gemeente u in geval van lichamelijke of geestelijke problematiek, ook doorsturen naar een geschikte bewindvoerder. Een bewindvoerder beheert net als bij budgetbeheer uw geld. Het grootste verschil met budgetbeheer is dat voor bewind een aanvraag bij de rechtbank nodig is. Ook kan het zijn dat er kosten in rekening worden gebracht afhankelijk van uw inkomen. De gemeente adviseert graag bij het zoeken naar een passende bewindvoerder.

  • Erkennen van het vaderschap

    Wilt u als man een kind erkennen? Dit doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. Dit kan ook als u niet de biologische vader bent. Doordat u het kind erkent, wordt u de wettelijke vader. Daarmee krijgt u alle rechten en plichten die horen bij het vaderschap. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Extra geld voor bijvoorbeeld sportles of verjaardag van uw kind

    Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Ouders met weinig geld kunnen hiervoor ondersteuning aanvragen bij Sam& voor alle kinderen. U kunt bijvoorbeeld een aanvraag doen voor schoolspullen, zwemles of een andere sport, muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox. Dit is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp.

  • Gemeentemagazine

    Het nieuwe gemeentemagazine, voorheen gemeentegids, wordt dit jaar verspreid via de huis-aan-huis bladen. In de gids staat algemene informatie over Dantumadiel, het gemeentebestuur, plattegronden (inclusief straatnamenregister) en contactgegevens van bedrijven, organisaties en verenigingen. Heeft u nog geen magazine? Haal er dan gratis eentje af bij het gemeentehuis.

  • Informatie over de vergunningcheck van Omgevingsloket

    In de regels van de verschillende overheden, zoals het Rijk, de provincie, het waterschap of de gemeente is bepaald of en hoe u een activiteit mag uitvoeren. Of u daar eerst een vergunning voor moet hebben. Of dat u de activiteit alleen maar hoeft te melden. Vaak ook is er geen vergunning nodig als u voldoet aan de algemene voorschriften die zijn gesteld. Om erachter te komen of u voor een activiteit of werkzaamheid een omgevingsvergunning of een andere vergunning nodig bent, kunt u een Vergunningcheck doen. Die vindt u in het (nieuwe) landelijke, digitale Omgevingsloket.

  • De vergunning en starten met de werkzaamheden

    Wanneer u een aanvraag voor een omgevingsvergunning doet, dan hoort u in de meeste gevallen binnen 8 weken of u een vergunning krijgt. Deze periode heet de beslistermijn. De beslistermijn begint te lopen vanaf het moment van ontvangst van de aanvraag. Daarna volgt een bezwarentermijn van 6 weken.

  • Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

    Als u niet goed kunt lopen, is het fijn dat u dicht bij huis kunt parkeren. Of op een handige plek bij uw werk of bij de supermarkt. Daarom zijn er speciale parkeerplekken voor gehandicapten. Met een gehandicaptenparkeerkaart (gpk) mag u daar parkeren.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit en hebt u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U kunt een afspraak maken bij uw eigen gemeente om langs te komen voor de aanvraag. Klik op de online afspraakbutton van uw gemeente hieronder.

  • Naamgebruik

    Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Wel kunt u de achternaam van uw partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. Op officiƫle documenten, zoals een paspoort en rijbewijs, staat altijd uw eigen achternaam, eventueel aangevuld met de naam van de partner. Klik op de online afspraakbutton voor het maken van een afspraak

  • Aangifte vertrek buitenland

    Emigreert u naar het buitenland? Of verwacht u minimaal acht maanden in het buitenland te gaan wonen? Dan meldt u dat bij de gemeente. U kunt een afspraak maken bij uw eigen gemeente om langs te komen voor de aanvraag. Klik op de online afspraakbutton van uw gemeente hieronder.