Resultaten 181 - 190 van 191 resultaten

  • Verzoek om handhaving (bouw)regels

    Denkt u dat iemand iets gebouwd heeft zonder vergunning? Of dat iemand iets doet wat niet mag volgens het omgevingsplan? Of andere (bouw)regels overtreedt? Dan kunt u de gemeente vragen om te handhaven. U doet dan een verzoek om handhaving. Gaat het niet om bouwen of gebruik van een bouwwerk of terrein, maar om iets in de openbare ruimte, dan kunt u een melding doen op de pagina Melding openbare ruimte. Wij moeten eerst onderzoeken of het echt om een overtreding gaat. Daarna besluiten we of we gaan handhaven.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen. Of laat uw paspoort thuis bezorgen.

  • Subsidieregeling Peuteropvang en voorschoolse educatie

    Deze subsidieregeling is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de onderwijskansen van (doelgroep)peuters. Met deze regeling kunnen meer peuters gebruik maken van een voorschoolse voorziening. De peuters krijgen een betere kans zichzelf te ontwikkelen binnen de mogelijkheden. Daarnaast wordt het met deze regeling mogelijk om ouders beter te betrekken bij de ontwikkeling van hun kind en kan indien nodig sneller en meer passend ondersteuning worden aangeboden.

  • Bijdrage kosten archeologie

    Soms moet u als particulier archeologisch onderzoek laten uitvoeren, door een kleinschalig bouwplan. Bijvoorbeeld de uitbreiding van uw woning. U kunt dan een tegemoetkoming krijgen in de kosten van het archeologisch onderzoek (opgravingskosten). De gemeentelijke bijdrage bestaat uit de opgravingskosten minus 1% van de bruto projectkosten.

  • Subsidieregeling Jeugd- en jongerenwerk onder leiding van vrijwilligers

    De gemeente vindt een sterke sociale basis belangrijk, waarbij inwoners goed met elkaar omgaan, vitaal en gezond en zijn en gelijke kansen hebben. Sommige kinderen en jongeren hebben wat extra hulp nodig. Het jeugd- en jongerenwerk is er voor alle kinderen en jongeren, en let extra op kinderen en jongeren die het moeilijk hebben en meer hulp kunnen gebruiken. Vrijwilligersorganisaties zorgen voor belangrijke activiteiten waar iedereen gemakkelijk aan mee kan doen. Deze activiteiten helpen kinderen en jongeren verder, doordat ze hier anderen ontmoeten en zichzelf beter leren kennen. Zo wordt hun gewone leven versterkt.

  • Laadpaal elektrische auto aanvragen, hoe werkt dat?

    Steeds meer Zwollenaren rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatsen we openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. We letten erop dat de laadpalen goed verspreid zijn over de stad. Zo kan iedereen met een elektrische auto in de stad opladen. In onze gemeente worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst door Vattenfall InCharge. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Op dit moment zijn er meer dan 1000 openbare laadpunten in de gemeente Zwolle waarvan zo'n 50 in onze accommodaties (2024).

  • Subsidieregeling Gezonde leefstijl Zwolle

    Genoeg bewegen en ontspannen, gezond eten, niet roken en verantwoord omgaan met alcohol. Dat is belangrijk voor je gezondheid, maar niet voor iedere Zwollenaar vanzelfsprekend. Wil jij buurtgenoten of andere Zwollenaren helpen zich gezond en vitaal te voelen? Dan kun je hier van ons als gemeente subsidie voor krijgen. De subsidie is bedoeld voor activiteiten waar jeugd bij betrokken is of mensen die een steuntje kunnen gebruiken met het maken van gezonde keuzes. Sport- en buurtverenigingen kunnen ook gebruik maken van deze subsidie voor het gezonder maken van hun kantine.

  • Uw levenloos geboren kindje registreren in de Basisregistratie Personen BRP

    U kunt uw levenloos geboren kindje laten inschrijven bij uw persoonsgegevens. Dat kan in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw baby geboren is, en ook niet hoe lang dat geleden was. Uw verlies is een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis. Wij proberen u daarom bij de administratieve kant hiervan zo goed mogelijk te helpen. Om uw kindje te kunnen registreren in de Basisregistratie Personen (BRP), is een akte nodig. Het is niet altijd bekend of er een akte van uw kindje is. Is uw kindje in Zwolle geboren, dan kijken we eerst in de registers van de burgerlijke stand. Wij informeren u hier dan binnen 3 werkdagen over.

  • Vermissing Nederlands paspoort of identiteitskaart

    Bent u uw paspoort of identiteitsbewijs (ID-kaart) kwijt of is het gestolen? Geef dit dan zo snel mogelijk door bij uw gemeente. Dit is nodig om misbruik van uw document te voorkomen. Na de melding wordt uw document ongeldig gemaakt. U kunt het dan ook niet meer gebruiken als u het toch terugvindt. Vindt u het document na de melding terug? Lever het dan in bij de gemeente. Woont u in Zwolle, dan kunt u de vermissing online doorgeven met uw DigiD. De persoon van wie het paspoort of de ID-kaart kwijt of gestolen is, moet zelf inloggen met DigiD. Dit geldt ook voor kinderen tot en met 17 jaar.

  • Subsidieregeling Zwolse culturele basisinfrastructuur (Zwolse BIS) 2025-2028

    Omdat we graag onze subsidieprocedures beter willen afstemmen op de andere overheden en fondsen hebben we in Zwolle de Zwolse culturele basisinfrastructuur (BIS) ingesteld. Dit houdt in dat we ééns in de vier jaar subsidies verlenen aan instellingen die willen behoren tot de Zwolse culturele basisinfrastructuur. Per 2025 start een nieuwe vierjarige periode. Daarmee loopt onze subsidieperiode gelijk aan het rijk en andere overheden. Dit scheelt veel werk voor instellingen die ook subsidie aanvragen bij andere overheden en biedt bovendien voor vier jaar zekerheid over de gemeentelijke subsidie. Hiermee verkleinen we de administratieve lasten. Doordat we de subsidieaanvragen laten toetsen door een externe adviescommissie en van instellingen een langetermijnvisie verwachten, willen we de kwaliteit van het cultuuraanbod nog verder te stimuleren.