Resultaten 11 - 20 van 207 resultaten

  • Voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

    Zoekt u een oplossing omdat u extra hulp nodig heeft vanwege ouderdom, ziekte of een beperking. Meld uw hulpvraag bij het Sociaal Financieel Trefpunt of vul onderstaand meldingsformulier Wmo in. Iemand anders mag dit ook voor u doen. Naar aanleiding van uw melding komt er een gesprek. Na dit gesprek kunt u mogelijk een aanvraag indienen. Meldingsformulier Wmo

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

    Een dwangsom is een boete die de gemeente aan u moet betalen. Deze boete kan de gemeente krijgen als zij te laat is met het nemen van een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift. De boete wordt opgelegd per dag dat de beslissing te laat is. Aanvraag dwangsom bij niet tijdig beslissen (pdf, 126kb) 

  • Geslacht op geboorteakte wijzigen

    Op uw geboorteakte staat uw geslacht vermeld. Transgenders kunnen het geslacht op hun geboorteakte veranderen. Dit doet u bij de gemeente waar u bent geboren. U geeft meteen door welke voornaam u voortaan wilt gebruiken. Na de wijziging van uw geboorteakte: kunt u nieuwe reisdocumenten en een nieuw rijbewijs aanvragen staat de aanpassing in diverse administraties van de overheid krijgt iedereen op uw persoonslijst bericht van de aanpassing. Dit zijn uw ouders, eventuele (ex-)partner en kinderen. U kunt met de gemeente een termijn afspreken voor het versturen van dit bericht.

  • Bijstand voor jongeren aanvragen

    De bijstand voor jongeren is voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar zonder werk of opleiding.  Kreeg u op jonge leeftijd een ziekte of handicap? En kunt u daardoor niet werken? Dan krijgt u misschien een Wajong-uitkering. Deze uitkering krijgt u van UWV. Voor meer informatie kunt terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt.

  • Identificeren bij verkiezingen

    Om in Nederland te kunnen stemmen moet u zich kunnen identificeren. Identificeren betekent dat u bewijst wie u bent. Stemmen doet u in uw eigen gemeente met een stempas die u van de gemeente ontvangt. Bij sommige verkiezingen kunt u ook stemmen in een andere gemeente. Daar heeft u een kiezerspas voor nodig.

  • Gehandicaptenparkeerkaart verlengen

    Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, moet u deze op tijd verlengen. Het kan namelijk nodig zijn dat u opnieuw een medische keuring krijgt. Vraag de verlenging tenminste 2 maanden voordat uw gehandicaptenparkeerkaart afloopt, aan. Aanvraag verlenging gehandicaptenparkeerkaart Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt.

  • Toeristenbelasting

    Als u gelegenheid biedt aan mensen die niet in de gemeente Elburg wonen om te kunnen overnachten (tegen een vergoeding), zoals een camping, hotel, chalet, b&b of een extra (recreatie)woning, dan moet u toeristenbelasting betalen. U mag de toeristenbelasting aan de gast doorberekenen.  U moet hiervoor het aantal gasten en overnachtingen registreren in een nachtregister. Dit kan door de gemeente gecontroleerd worden. Alle voorwaarden en regels zijn opgenomen in de verordening toeristenbelasting 2024.

  • Grafsteen plaatsen

    Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Voor het wijzigen van een grafsteen dient u een melding door te geven. Aanvraag vergunning plaatsen of wijzigen grafsteen.

  • Gokautomaat plaatsen

    De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen. Hoogdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld cafés, bars, restaurants en nachtclubs. Deze bedrijven mogen 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als  behendigheidsautomaten. Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld snackbars en kantines. Deze bedrijven mogen 2 behendigheidsautomaten hebben (dus geen kansspelautomaten). Daarnaast kan het nodig zijn dat u een exploitatievergunning aanvraagt bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Aanvraag plaatsen speelautomaat

  • Verblijfsvergunning aanvragen

    Wilt u langer dan 3 maanden in Nederland verblijven en woont u niet in een EU/EER-land of Zwitserland? Dan vraagt u een verblijfsvergunning aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Soms wilt u langer in Nederland blijven. Bijvoorbeeld als u bij uw familie in Nederland wil wonen. Of als u wilt werken of studeren in Nederland.