Resultaten 11 - 20 van 51 resultaten

 • Echtscheiding inschrijving

  Voor het door u persoonlijk laten inschrijven van de door de rechtbank uitgesproken echtscheiding moet u een afspraak maken
  U kunt bij de gemeente geen verzoek tot echtscheiding indienen. De gemeente verwerkt wel de beschikking van de rechtbank. De rechtbank spreekt namelijk de echtscheiding uit.

 • Alcoholvergunning

  ALCOHOLVERGUNNING
  Algemene informatie
  Horecaondernemers en besturen van verenigingen moeten op grond van artikel 3 van de Alcoholwet een vergunning aanvragen om alcohol te mogen schenken.
  Een BIBOB-onderzoek kan onderdeel uitmaken van de vergunningprocedure.
  U hoeft geen nieuwe alcoholvergunning aan te vragen waneer een leidinggevende weggaat of bijkomt. U hoeft alleen een melding te doen van de wijziging.

   

   

 • Grootschalig evenement (jaarlijkse aanmelding t.b.v. regionale evenementenkalender)

  Wilt u zekerheid dat een grootschalig evenement op een bepaalde datum kan plaatsvinden, meld dit dan op tijd bij de gemeente. Het evenement wordt dan geplaatst op de regionale Evenementenkalender.

 • Handtekening, legalisatie


  Voor dit product moet u een afspraak maken
  Een legalisatie van een handtekening houdt in dat de burgemeester verklaart dat een handtekening op een bepaald document 'echt' is.

 • Rioolaansluitvergunning aanvragen

  De gemeente verzorgt de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het rioolstelsel. Wanneer uw woning wordt of is aangesloten op het rioolstelsel, dan moet uw rioolaansluiting voldoen aan het bouwbesluit en het uitvoeringsbeleid van de gemeente.

  Er zijn twee soorten rioolaansluitingen: gecombineerde en gescheiden. Wanneer in uw situatie sprake is van een gescheiden stelsel dan heeft u een dubbele aansluiting nodig.

 • Kleine kansspelen (o.a. bingo)

  Op grond van de Wet op de kansspelen moet u van kleine kansspelen (o.a. bingo) een melding doen bij de gemeente. 

 • Naamskeuze

  Welke achternaam kan ik voor mijn kind kiezen?

  U kunt voor uw eerste kind samen de achternaam van de moeder, de duomoeder of de vader kiezen. De gekozen achternaam geldt ook voor alle volgende kinderen.

  Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Rijksoverheid.

 • Gladheidsbestrijding

  Meer informatie over gladheidbestrijding kunt u hier lezen.

 • Toestemming minderjarigen paspoort/identiteitsbewijs

  Tot 18 jaar is voor de afgifte van een paspoort schriftelijke toestemming nodig van beide ouders (of degene die het gezag heeft). Bij een identiteitskaart is dat tot 12 jaar. Voor de toestemming kunt u gebruik maken van het formulier toestemming reisdocument. Bij de aanvraag moet het toestemmingsformulier  worden meegenomen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u voor langere tijd heel slecht lopen en woont u in Krimpen aan den IJssel? Dan kunt u een parkeerkaart aanvragen. Hiermee mag u dan gebruik maken van een gehandicaptenparkeerplaats.

  Vanaf 6 november is het verplicht om een mondkapje te dragen in het gemeentehuis.