Resultaten 11 - 20 van 193 resultaten

 • Exploitatievergunning

  Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren heeft u over het algemeen een exploitatievergunning van de gemeente nodig. U heeft een drank- en horecavergunning nodig wanneer u alcohol wilt schenken. Ook moet het bestemmingsplan de vestiging van een horecabedrijf toestaan.

 • Nederlander worden

  U kunt Nederlander worden van rechtswege (als één van uw ouders Nederlander is), door optie of door naturalisatie.

 • Klimaatadaptatie

  Het klimaat verandert. Ook in Wormerland wordt het steeds natter en warmer. De gevolgen van klimaatverandering zijn letterlijk voelbaar. Klimaatadaptatie betekent dat wij ons met z’n allen beter voorbereiden op zomerse hitte en enorme hoosbuien. 👉👉👉 terug naar overzicht duurzaamheidsprogramma  

 • Geslachtswijziging aanvragen

  Op uw geboorteakte staat uw geslacht vermeld. Als transgender kunt u dit laten wijzigen. Dit verzoek kunt u alleen doen in de gemeente waar u geboren bent. Bij het doorgeven van de geslachtswijziging heeft u de mogelijkheid om uw voornaam te laten wijzigen.

 • Adresonderzoek

  Staat iemand op uw adres ingeschreven die er niet woont? Of heeft iemand een briefadres op uw adres en kunt u die persoon niet meer bereiken? Dan kunt u direct online een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. U kunt een adresonderzoek ook intrekken.

 • Ligplaatsen

  Binnen de gemeente Wormerland is een gelimiteerd aantal ligplaatsen aanwezig. Deze zijn opgenomen in onze bestemmingsplannen. Alle beschikbare ligplaatsen zijn al vergeven.

 • Contactcommissie Jisp

  De contactcommissie Jisp adviseert het college van burgemeester en wethouders over onderwerpen die spelen in de dorpskern Jisp. Heeft u een vraag of een idee voor deze kern mail dan naar de contactcommissie Jisp: ccjisp@gmail.com

 • Financiën van de gemeente

  De begrotingscyclus van de gemeente bestaat uit een jaarlijkse reeks van plannen en de daarbijbehorende verslagen. Deze kunt u online inzien in de Begrotingsapp.

 • Huisnummer

  De gemeente nummert elk huis en geeft nieuwe straten een naam (bijvoorbeeld naar aanleiding van een omgevingsvergunning). Dit geldt overigens niet alleen voor huizen, maar voor alle panden zoals bedrijfspanden, winkels, kerken, electriciteitshuisjes, garageboxen e.d.

 • Beleidsregels

  Beleidsregels geven aan hoe een bepaalde bevoegdheid door de gemeente Wormerland wordt uitgevoerd. Op het gebied van bouwen en wonen kent de gemeente Wormerland de volgende beleidsregels: agrarische bebouwing; hobbyboer en ruimtelijke ordening; mantelzorg in de ruimtelijke ordening.