Resultaten 191 - 193 van 193 resultaten

  • Gemeentenieuws Wormerland

    Het gemeentenieuws van Wormerland wordt sinds 2020 niet meer huis-aan-huis bezorgd. De gemeente Wormerland publiceert haar officiële kennisgevingen digitaal op overheid.nl. Dit betekent dat, naast alle verordeningen, nu ook alle officiële kennisgevingen terug te vinden zijn op overheid.nl. De publicatie op overheid.nl is de rechtsgeldige publicatie en daarmee leidend. Als extra service nemen we een overzicht van de digitale publicaties op in onze digitale nieuwsbrief: Wormerland Nieuws. In deze nieuwsbrief vindt u de gemeentelijke nieuwsberichten en bekendmakingen, zoals u die tot nu toe kon lezen op de gemeentepagina in de weekkrant. Wilt u op de hoogte blijven van het gemeentenieuws? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief via onderstaande link. */ Let op, het kan zijn dat de nieuwsbrief in uw spambox terechtkomt. Dat kunt u oplossen door het te markeren als geen spam, dan komt de volgende nieuwsbrief gewoon in uw inbox. Heeft u vragen of lukt het niet om u aan te melden voor de nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op.

  • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

    De gemeente is verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning aan inwoners. Dit is in de Wet maatschappelijke ondersteuning vastgelegd (Wmo). De Wmo zorgt ervoor dat u als inwoner zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en andere mensen kunt ontmoeten. Heeft u een vraag voor hulp of ondersteuning? Wij gaan met u het gesprek aan en kijken wat u nog zelf kunt, samen met uw netwerk (familie, vrienden, buren) of waar u extra ondersteuning bij nodig heeft van vrijwilligers of professionals. Aanvragen Is ondersteuning uit uw omgeving niet mogelijk of onvoldoende? Dan kunt u een Wmo-melding doen. Dit doet u met het digitale meldingsformulier (hieronder) Als u problemen heeft met het invullen van dit formulier, dan kunt u ook contact opnemen met het Sociaal Team Telefonisch contact WMO Van 08.30-11.30 (ma-vr) via 075 - 651 2100 (keuzemenu optie 1)

  • Erkenning kind

    Erkenning betekent dat u het juridisch ouderschap van een kind op zich neemt als u niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap met de moeder heeft. U hoeft daarvoor niet de biologische ouder te zijn. Een erkenner moet minimaal 16 jaar oud zijn. Een kind kan alleen erkend worden als het kind in leven is. Een kind kan maar twee juridische ouders hebben. U kunt daarom alleen een kind erkennen dat nog niet twee juridische ouders heeft. Een gehuwde erkenner kan voortaan het kind erkennen van een andere persoon dan zijn (of haar) echtgenote, zonder dat een rechter eerst vaststelt dat tussen hem en het kind een nauwe persoonlijke betrekking bestaat. Dit geldt uiteraard ook voor mannen en vrouwen die buiten hun geregistreerde partnerschap een kind willen erkennen. Personen die onder curatele staan hebben toestemming van de kantonrechter nodig wanneer zij een kind willen erkennen. Mag u door bloedverwantschap niet met de moeder trouwen? Dan is erkenning niet mogelijk. U kunt op 3 momenten een kind erkennen: voor de geboorte, tijdens de geboorteaangifte en na de geboorteaangifte. Een kind erkennen kan in elke gemeente ongeacht waar het kind is geboren of waar het woont.