Resultaten 211 - 220 van 228 resultaten

  • Toekomstbestendig wonen lening aanvragen

    Bent u eigenaar van een woning of appartement in de gemeente Enkhuizen? Dan kunt u geld lenen van de gemeente voor het verduurzamen of toekomstbestendig maken van uw woning of appartement. De lening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Vragen? Hieronder vind u alle informatie over de lening: waarvoor u kunt lenen, aan welke voorwaarden u moet…

  • Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), inzage

    In de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Ook de standplaatsen voor woonwagens en ligplaatsen voor woonboten staan hierin.

  • Hulp en ondersteuning voor ondernemers

    Er zijn in de regio Noord-Holland Noord diverse organisatie die u kunnen helpen bij innoveren, subsidies en fondsen, personeel en het verplaatsen of uitbreiden van uw bedrijf. Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland NoordNHN helpt ondernemers bij groei, innovatie en/of verplaatsing. Zij kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw (business)plan, het vinden van geschikte financiering of geschikte vestigingslocaties. Ook kunt u via…

  • Subsidie gemeentelijke monumenten

    Er is jaarlijks een subsidie beschikbaar voor restauratie en onderhoud van gemeentelijke monumenten. Dit kan alleen voor de zogenaamde instandhoudingskosten. Dit zijn kosten die gemaakt moeten worden voor het instandhouden van het monument. Per kalenderjaar is dit € 50.000,-. De aanvragen worden verwerkt in volgorde van ontvangst. Wanneer de pot leeg is, is het niet meer mogelijk om subsidie aan…

  • In- of uitritvergunning aanvragen

    De in- of uitrit is de aansluiting van een pand of stuk grond op de openbare weg. Voor het aanvragen van een in- of uitritvergunning heeft u een omgevingsvergunning nodig. De uitrit moet aansluiten op een parkeerplaats (van minimaal 5 meter bij 2,5 meter) op eigen terrein of een garage. Neem bij twijfel of vragen contact op met het team…

  • Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen of verlengen

    Bent u gehandicapt? Kunt u daardoor niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? En is deze beperking minstens 6 maanden of langer? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder aanvragen. Kunt u naast de korte loopafstand vanwege uw handicap niet zonder continue begeleiding van een bestuurder, dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart voor een passagier aanvragen. Bent u permanent en volledig rolstoelgebonden dan kunt u beide kaarten aanvragen.

  • Vergoeding zorgkosten

    Gehandicapten en chronisch zieken hebben veel zorgkosten die niet vergoed worden. Via de Wmo kunt u voor deze kosten een vergoeding van € 250,- ontvangen (de Financiële Tegemoetkoming Meerkosten). De vergoeding wordt één keer per kalenderjaar, per persoon gegeven. Voorwaarden Om de vergoeding te krijgen mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Hier zijn wel uitzonderingen…

  • Zorgen om een ander, sociale meldpunten

    U maakt zich zorgen om iemand in uw omgeving of heeft een ‘niet-pluis-gevoel’. Bijvoorbeeld omdat diegene niet goed voor zichzelf of voor zijn of haar familie zorgt. U ziet, hoort of ruikt onraad? Herkent u dit?

  • Urgentie aanvragen huurwoning

    In veel regio’s zijn er te weinig sociale huurwoningen om alle woningzoekenden direct aan een woning te kunnen helpen. De meeste mensen moeten een paar jaar wachten op een geschikte woning. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning.

  • Tips om afval goed te scheiden

    Misschien lijkt het veel werk om al uw afval te sorteren, maar als u het slim aanpakt bent u echt niet veel tijd kwijt aan afval scheiden. Schaf bijvoorbeeld een prullenbak aan met verschillende vakken voor plastic, papier en restafval. En zet op het aanrecht een aanrechtbakje voor gft-afval.