Resultaten 301 - 309 van 309 resultaten

 • Snuffelmarkt of themamarkt, vergunning

  Een snuffelmarkt is een markt in een voor het publiek toegankelijk gebouw. Men verhandelt hier met name tweedehands en incourante goederen of biedt diensten aan vanaf een standplaats. Als u de snuffelmarkt buiten houdt, is er sprake van een evenement.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen, jonger dan 18 jaar

  Een paspoort of identiteitskaart aanvragen doe je zelf met één van je ouders of iemand anders die het gezag over je heeft. Je doet dit bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Ben je 12 jaar of ouder, dan mag je een identiteitskaart ook alléén aanvragen. Bij een paspoort kan dit pas vanaf 18 jaar. Maak voor je komt een afspraak.

 • Automatische Externe Defibrillator (AED)

  Verkeert u in een noodsituatie? Bel direct 112. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang.

 • Moving (within the Netherlands / Alkmaar)

  Are you relocating within the municipality of Alkmaar? Or are you moving to the municipality of Alkmaar? Please let us know. This can be done directly online. Please enter the relocation or emigration for residents form using DigiD. Please note: Are you moving in with someone? In that case you will need permission from the main resident. The main resident…

 • Foreigner's passport

  Are you living in this country without having the Dutch nationality? And you are unable to obtain a passport from the country of origin? In that case you can apply for a foreigner's passport. It also serves as a proof of identity.  You can use the foreigner's passport to travel to any country except your country of origin. For many countries you will still need a visa. The embassy of the…

 • Lachgasverbod

  In Alkmaar zorgt het gebruik van lachgas voor veel overlast. Het is daarom verboden om lachgas te gebruiken. U mag geen tanks en ampullen bij zich hebben. Politie en handhavers waarschuwen hier in Alkmaar voor en geven boetes waar dat nodig is. Gevolgen van lachgas Het gebruik van lachgas heeft de volgende risico's/gevolgen: Er kan zuurstoftekort in de hersenen van…

 • Begeleiding naar school en werk, 16-23 jaar

  Het is belangrijk dat iedere jongere een passende plek in de maatschappij krijgt. Op het gebied van school of werk kunnen de trajectbegeleiders van de RMC (Regionale Meld- en Coördinatiefunctie) daar mee helpen. Het RMC is er voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, zonder startkwalificatie (mbo 2,3,4, havo of vwo  diploma).

 • Dwangsom en beroep bij te laat beslissen op een aanvraag/bezwaar

  Beslist de gemeente niet op tijd op uw aanvraag of bezwaar? U kunt de gemeente dan in gebreke stellen. Beslist de gemeente daarna nog niet, dan hebt u recht op een vergoeding (dwangsom).

 • Ik zoek hulp

  Soms lukt het u niet alleen. In Alkmaar is daarom een groot aanbod aan hulp te vinden. Op deze pagina leggen we per thema uit welke hulp er is. Kijk hier wat u wat u kunt doen.