Zoekresultaat 1 - 10 van 95 resultaten

 • Marktplaats- en standplaatsvergunning

  Voor het innemen van een plaats op de weekmarkt, is een marktplaatsvergunning nodig. Een standplaatsvergunning is nodig als u een standplaats wilt op een openbare plek in de open lucht, bijvoorbeeld op of aan de openbare weg.

 • Start- of gereedmelding slopen en bouwen

  Als u een Omgevingsvergunning heeft voor de activiteiten ‘bouwen’ of ‘slopen’ en wilt starten met de werkzaamheden, moet u dit melden bij de gemeente. Ook als u klaar bent met de werkzaamheden, meldt u dit bij ons. Er zijn geen kosten verbonden aan een start- en gereedmelding.

 • Beeldarchief, beeldbank de Bevelanden

  De gemeente Reimerswaal beschikt over een behoorlijk beeldarchief, zoals dia's, prenten, kaarten, foto's. Deze zijn voor een groot deel gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt via onze beeldbank. Tip: filter op kenmerken zoals plaatsnaam, straat, beschrijving, datering enzovoorts. Dit maakt het zoeken tussen de ongeveer 15000 beelden iets overzichtelijker.

 • Veiligheid en rampen

  Veiligheid staat bij de gemeente Reimerswaal voorop. Wij vinden het belangrijk dat elke inwoner zich veilig voelt in zijn of haar wijk, dorp en in de gemeente.

 • Vrijwilligerswerk en mantelzorg

  Het Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorgondersteuning is onderdeel van de afdeling Samenleving van de gemeente Reimerswaal.

 • Zwembad Den Inkel

  Zwembad Den Inkel

 • Dood dier op of langs de weg

  Melding doen over een dood dier op of langs de weg.

 • Buitenreclame

  Buitenreclame is het aanbieden van reclame-uitingen in verschillende vormen op of aan de weg binnen de gemeente Reimerswaal. Rond de aard, inhoud en de vorm van de reclame zijn op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening nadere regels vastgesteld. De gemeente Reimerswaal biedt u verschillende mogelijkheden om reclame te maken aan de openbare weg voor bijvoorbeeld een evenement, uw bedrijf, instelling of vereniging. Het aanbrengen en exploiteren van buitenreclame is in een aantal gevallen voorbehouden aan (een) door de gemeente aangewezen externe partij(en) waaraan exclusief recht op exploitatie is verleend. Afhankelijk van de vorm waarin u uw reclame-uiting wilt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de betreffende exploitant of met de gemeente Reimerswaal. Er zijn 2 vrije plakplaatsen binnen de gemeente aanwezig die bedoeld zijn voor het verspreiden van vrije meningsuitingen. Andere reclamevormen dan genoemd onder de knop ‘regelen’ zijn in beginsel niet toegestaan. Het college kan na een ontheffingsaanvraag wel ontheffing verlenen voor andere reclame vormen.

 • Afvalvrij

  Afval wat u niet heeft, hoeft u ook niet weg te gooien. Koop dus bijvoorbeeld minder verpakkingen. Ook zijn er zijn veel manieren om spullen een tweede leven te geven, denk aan reparatie, hergebruik of verkoop. Op deze pagina verzamelen we tips en initiatieven om samen verspilling tegen te gaan.

 • Ongedierte

  De gemeente heeft de zorg voor de woonomgeving en het onderhouden en beheren hiervan. Ziet u ongedierte op gemeentelijk grondgebied, dan horen wij dit graag van u. Voor het bestrijden van ongedierte op particulier grondgebied kunt u het beste contact opnemen met een specialistisch bedrijf. Overlast van ongedierte zoals mieren, slakken en bladluizen kunt u zelf bestrijden. De manier waarop u dit kunt doen verschilt per diersoort. Groter ongedierte kunt u beter niet zelf bestrijden. Laat dit altijd doen door een deskundig bedrijf.