Zoekresultaat 1 - 10 van 79 resultaten

 • eHerkenning

  Met eHerkenning identificeert u zich veilig en eenvoudig online. Het grote gemak is dat u met eHerkenning bij meerdere organisaties kunt inloggen. Voor het aanvragen van een vergunning, ontheffing of het doen van een melding bij de gemeente gebruikt u eHerkenning.

 • Geluidsbelastingkaarten

  Een geluidsbelastingkaart is een soort landkaart. Op de kaart staan gebouwen en plaatsen. Dit noemen we ‘geluidsgevoelige bestemmingen’. Het college maakt elke 5 jaar geluidsbelastingkaarten. Dit moet volgens de Wet milieubeheer (Titel 11.2). In 2022 was het de vierde keer dat we de kaarten gemaakt hebben.

 • Voorwerp plaatsen op of aan de weg

  Voor het plaatsen van bijvoorbeeld een container of steiger op de openbare weg heeft u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Als u een nieuwe woning of bedrijfspand bouwt, moet het worden aangesloten op de riolering. U kunt een rioolaansluiting bij de gemeente aanvragen.

 • Zakenpaspoort aanvragen

  Als u veel reist voor uw beroep, kunt u overwegen een zakenpaspoort aan te schaffen. Een zakenpaspoort is eigenlijk een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels. Als u een zakenpaspoort aanvraagt, kunt u niet ook nog een normaal paspoort aanvragen. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig.

 • Soorten graven op begraafplaats

  Heeft u al eens nagedacht over het soort graf waarin u begraven wilt worden? Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Zo zijn er algemene graven, particulieren graven, kindergraven en grafkelders. Op de begraafplaats in Poortugaal zijn alle graven 1 diep. U kunt kiezen voor een dubbel graf als u 2 graven naast elkaar wilt. Op de begraafplaats in Rhoon zijn alle…

 • Luchtruim gebruiken

  Wilt u een luchtvaartuig starten en landen buiten een luchthaven? Bijvoorbeeld een helikopter of paramotor. Dan heeft u een ontheffing voor tijdelijk en uitzonderlijk gebruik (TUG) nodig. Deze ontheffing vraagt u aan bij de DCMR Milieudienst Rijnmond.

 • Heling tegengaan

  U bent strafbaar als u gestolen spullen koopt of verkoopt terwijl u had kunnen bedenken dat het gestolen is. Als inwoner en opkoper of handelaar kunt u een aantal dingen doen om heling te voorkomen.

 • Aangifte overlijden

  Meestal doet de uitvaartverzorger aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. U doet aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart.

 • Camera in Beeld

  Camera in Beeld is een systeem van de politie waar inwoners en bedrijven vrijwillig hun beveiligingscamera(‘s) kunnen aanmelden. Dankzij deze informatie weet de politie per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn. Als er een misdrijf is gepleegd waarbij camerabeelden kunnen helpen om de daders op te sporen, kan de politie die beelden gericht opvragen bij de camera-eigenaren.