Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Handhaving in strijd met de woningbestemming

    Hieronder leest u een verkorte versie van het verzoek en besluit.

  • Inkoop en aanbestedingen

    De gemeente Culemborg is bij het inkopen van diensten, leveringen en werken, gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels. Die bepalen dat voor een levering, dienst of werk boven een bepaald bedrag een aanbesteding uitgeschreven moet worden.

  • Melding openbare ruimte en overlast

    De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Meld dat bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen.

  • Evenementpromotie

    Evenementen in Culemborg kunt u op verschillende manieren onder de aandacht brengen. Zoals op de digitale borden en op Culemborg Klopt.

  • Laadpalen

    Hoe vraagt u een laadpaal aan? Waar staan openbare laadpunten? En hoe maakt u als marktpartij onderdeel uit van de Culemborgse laadinfrastructuur?

  • Inrijontheffing autoluwe binnenstad

    Een groot deel van de binnenstad in Culemborg is autoluw. Dat betekent dat motorvoertuigen er niet mogen rijden en parkeren. Om het autoluwe deel in te mogen rijden, heeft u een inrijontheffing nodig. U kunt kiezen uit een dag-inrijontheffing of een jaar-inrijontheffing. Hiermee is parkeren niet toegestaan. Voor parkeren hebt u een parkeerontheffing nodig.

    Vanaf 1 januari 2025 veranderen de tarieven voor parkeren, vergunningen en inrijontheffingen. Bekijk de wijzigingen op de pagina Parkeertarieven.

  • WarmWesterkwartier

    Onze ambitie is om alle huishoudens in Culemborg van het gas af te krijgen. In het project Warm Westerkwartier onderzoeken de bewoners van het Westerkwartier samen naar manieren om hun huizen te verwarmen zonder aardgas.

  • Noodopvang

    In januari 2024 startte de gemeente Culemborg een doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Vanaf maart werd deze locatie ook opengesteld voor vluchtelingen van het COA. Deze noodopvang is gevestigd op het bedrijventerrein aan de Bellweg.

  • Klacht over ambtenaar of bestuurder indienen

    Bent u ontevreden over de manier waarop een medewerker van de gemeente omgaat met uw vraag of verzoek? Voelt u zich niet prettig behandeld of komt er maar geen reactie op een brief die u naar ons gestuurd heeft? Dan kunt u een klacht indienen.

  • Commissie bezwaarschriften

    De gemeenten Culemborg en Tiel hebben een gezamenlijke bezwarencommissie. De bezwarencommissie adviseert het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de gemeenteraad over uw bezwaarschrift. De commissie bestaat uit onafhankelijke deskundigen en bekijkt of de gemeente een goed besluit heeft genomen.