Zoekresultaat 1 - 10 van 58 resultaten

 • Subsidie voor activiteiten

  Wilt u subsidie aanvragen om iets te organiseren voor inwoners van Haarlem? Kijk dan eerst of deze activiteit valt in 1 van onze subsidieregelingen. Als dit niet zo is, kunt u algemene subsidie online aanvragen. Dit kan ook als organisatie of vereniging. Doe minimaal 8 weken van tevoren de aanvraag. Als het gaat om een activiteit die jaarlijks terugkomt, vraagt u de subsidie uiterlijk 31 augustus van het voorafgaande jaar aan.

 • Objectinformatie gebouwen

  U kunt het bouwjaar, de bestemming en andere informatie opzoeken over een pand of woning.

 • Besluitenlijsten

  Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag. De besluiten die het college in deze vergadering neemt, staan op gemeentebestuur-haarlem.notubiz.nl.

 • Opvang dak- en thuislozen

  Als u dakloos bent, niet goed voor uzelf kunt zorgen en u kunt niet bij iemand terecht. Dan kunt u zich aanmelden bij de Brede Centrale Toegang (BCT) voor opvang. Ook voor een briefadres en bijstandsuitkering kunt u daar terecht. U meldt zich op een werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Daar bekijken ze welke problemen u hebt en welke hulp daarbij past.

 • Subsidie voor wijkplatforms

  Wijkplatforms kunnen subsidie aanvragen voor kosten voor bijvoorbeeld zaalhuur, communicatie of het organiseren van activiteiten voor de wijk. Wilt u dit jaar subsidie ontvangen, dan vraagt u de subsidie aan voor 1 oktober van dit jaar. Wilt u een aanvraag doen voor volgend jaar, dan vraagt u aan vanaf 1 november van dit jaar.

 • Geluid bedrijfsevenement melden

  Wilt u als bedrijf iets bijzonders organiseren? Zoals een feestje van de vereniging of live-optreden in uw café? U mag 1 keer per jaar afwijken van de geldende geluidsnormen. Op een sportterrein mag u 12 keer per jaar iets organiseren waarbij het geluid harder is dan normaal of de verlichting langer aanblijft. Dit meldt u minstens 15 werkdagen van tevoren.

 • Subsidie sportgoederen

  Als niet-winstgevende sportorganisatie kunt u subsidie krijgen voor sportgoederen, zoals matten, scoreborden, doelen of schaaksets. Per jaar kunt u maximaal € 3.250 aanvragen. Dit mag in 1 keer of verspreid over het jaar. Vraag de subsidie uiterlijk 4 maanden na de aankoop van de spullen online aan. U krijgt een 3e van de prijs vergoed.

 • Jeugd en jeugdhulp

  Hebt u een vraag over het opgroeien van uw kind(eren), maakt u zich zorgen of bent u op zoek naar (jeugd)hulp of ondersteuning? U kunt hiervoor terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het wijkteam van Buurts Haarlem.

 • Bouwtekeningen opvragen

  Hebt u bouwtekeningen nodig over een bestaand gebouw? Voor bijvoorbeeld een verbouwing? Dan kunt u het bouwdossier opvragen. Bouwdossiers tot 2010 vraagt u op bij het Noord-Hollands Archief. Voor bouwdossiers na 2010 mailt u ons. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waarvoor u het dossier nodig hebt.

 • Ligplaats cruiseschip of charterschip

  Een ligplaats voor een charter- of cruiseschip aan de kade in Haarlem reserveert u via reserveringssysteem CruiseDock. In dit systeem ziet u welke plekken beschikbaar zijn en volgt u de status van uw reservering. Als u nog geen account hebt, kunt u dat aanmaken.