Zoekresultaat 1 - 10 van 24 resultaten

 • Rioolaansluiting

  Wij gaan over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging van het riool. Daarnaast zorgen wij ook voor de aansluiting van je woning, bedrijf of gebouw op het riool. Wij verzorgen de aansluiting tot aan je eigen terrein. Vanaf daar moet je er zelf voor zorgen. Ben je nog niet aangesloten op het rioolstelsel? Dan kun je een aanvraag bij ons indienen.

 • Herbegraven of alsnog cremeren

  Het kan zijn dat je vindt dat je dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. Je kunt dan een vergunning tot herbegraven aanvragen. Je kunt ook een vergunning aanvragen als je de overledene toch wilt laten cremeren.

 • Regels voor straatartiesten

  Je mag als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar of gids op of aan de weg optreden of muziek ten gehore brengen. Hier lees je de voorwaarden.

 • Speelautomaten exploiteren

  Als je een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat wilt plaatsen heb je een vergunning nodig. Dit heet een aanwezigheidsvergunning. Deze vergunning kun je bij ons aanvragen. Dit kan online met eHerkenning en DigiD namens een bedrijf. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

 • Klein kansspel organiseren

  Voor het organiseren van kleine kansspelen (zoals tombola's, rad van fortuin en bingo's) die voor het publiek toegankelijk zijn, is toestemming nodig. Je kunt een vergunning online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Bord of spandoek plaatsen langs openbare weg

  Langs of over de weg mag je zonder toestemming geen spandoek met gevoelens of gedachten ophangen. Ook mag je daar geen aankondigingsbord plaatsen. Je kunt een ontheffing online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Venten

   

 • Textiel inzamelen

  Wil je oude kleding en schoenen ophalen voor hergebruik, een goed doel of de handel? Vraag dan eerst toestemming voordat je begint. Dit kun je online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf of organisatie.

 • Alcohol schenken en/of verkopen

  Ben je een ondernemer met een horecabedrijf, kantine of slijterij? Dan moet je in het bezit zijn van een alcoholvergunning. Alleen dan mag je alcoholische dranken schenken of verkopen.

 • Standplaatsvergunning

  Je hebt ook een vergunning nodig voor een kraam of verkoopwagen aan het water of op eigen grond. Wil je bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. Wil je in een kraam gedachten of gevoelens openbaar maken? Dan heb je geen vergunning nodig. Je hebt dit recht vanuit de Grondwet. Wil je als inwoner, bedrijf of instelling (eenmalig) op de weekmarkt in Hattem staan? Neem dan contact op met de stichting Markten Noord-Veluwe. Kijk voor meer informatie op weekmarkt.