Zoekresultaat 1 - 10 van 24 resultaten

 • Terrasvergunning

  Als u bij uw horecabedrijf een terras wilt maken, heeft u een vergunning nodig.

 • Object plaatsen op openbare gemeentegrond

  Als u tijdelijke bouwobjecten op de weg of de stoep wilt plaatsen, heeft u daarvoor een vergunning nodig. Het gaat dan om verplaatsbaar materiaal en/of materieel voor bouw-, sloop- en onderhoudswerkzaamheden.

 • Subsidieregelingen kwaliteitsimpuls binnenstad

  Om samen te werken aan de kwaliteitsverbetering van de binnenstad zijn er subsidieregelingen opgesteld.

 • Marktstandplaats aanvragen

  Voor een (vaste of eenmalige) standplaats op de markt heeft u een marktvergunning nodig. De gemeente zal controleren of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. De gemeente kan uw aanvraag goedkeuren of weigeren. Als er geen marktstandplaats vrij is, dan kunnen we u op een wachtlijst plaatsen.

 • Onderneming starten

  Als u in Roermond een nieuw bedrijf wilt beginnen of voor uzelf wilt beginnen, helpt de gemeente u graag op weg.

 • Reclame plaatsen

  Voor het maken van reclame heeft u een vergunning nodig.

 • Laadpaal voor elektrische voertuigen

  Bent u in het bezit van een elektrische auto en heeft u geen eigen parkeerplaats? En is er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal.

 • Bedrijvencontactfunctionaris voor ondernemers

  Heeft u als ondernemer in Roermond vragen over bijvoorbeeld de aanvraag van een vergunning of gemeentelijke subsidie? Dan kunt u terecht bij de bedrijvencontactfunctionaris. Hij helpt bedrijven en ondernemers om noodzakelijke (aanvraag)procedures zo snel mogelijk te doorlopen en bevordert een goede samenwerking tussen gemeente en bedrijven.

 • Exploitatievergunning horeca

  Begint u een horecabedrijf zoals bijvoorbeeld een café, ijssalon, bed & breakfast of restaurant? Of neemt u het over? Vraag dan een exploitatievergunning horecabedrijf aan. Ook als u geen alcohol schenkt, heeft u een exploitatievergunning nodig. Schenkt u wel alcohol? Dan heeft u ook een Drank- en Horecawetvergunning nodig.

 • De binnenstad van Roermond krijgt een 'boost'

  Leegstand van diverse winkelpanden vraagt om een structurele stedenbouwkundige aanpak. Daarnaast is de binnenstad van Roermond door de verdichting door de jaren heen versteend geraakt, met als gevolg dat er een tekort is aan bomen en schaduwrijke plekken. Dit heeft een impact op de thema’s leefbaarheid, verblijfskwaliteit, verduurzaming en hittestress in de stad.  In samenwerking met inwoners, ondernemers en andere belangstellende in Roermond heeft stedenbouwkundig Ziegler-Branderhorst de mogelijkheden van de stad uitgewerkt in een ‘gebiedsprofiel’. In dit gebiedsprofiel zijn 11 kansrijke gebieden gemarkeerd die bij kunnen dragen aan een boost voor de binnenstad. Het doel hierbij is om te komen tot ideeën voor een toekomstbestendige binnenstad in 2030.