Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Melden ongewoon voorval bij bedrijven

  Heeft er in uw bedrijf een ongewoon voorval plaatsgevonden en is uw bedrijf gevestigd in de gemeente Almelo? Meld het voorval dan eerst en zo snel mogelijk via info@odtwente.nl of via (038) 499 88 99. Maak daarna direct online een melding. U kunt een ongewoon voorval 24 uur, 7 dagen per week melden.

 • Collectieve zorgverzekering

  Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan kunt u kiezen voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente Almelo via zorgverzekeraar Menzis. U krijgt extra vergoedingen en korting op de premie. Aanmelden of overstappen kan voor 1 januari van elk jaar via Gezondverzekerd.nl.

 • Rijbewijs aanvragen

  Een rijbewijs kunt u online aanvragen en betalen. Daarvoor heeft u DigiD nodig. Na uw online aanvraag komt u op afspraak naar het stadhuis. Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs zelf afhalen in het stadhuis. Voor afhalen hoeft u geen afspraak te maken. Dat kan de hele dag tijdens de openingstijden.

 • Post insturen voor Sociale Zaken

  Post en bewijsstukken kunt u via een online formulier insturen.

 • Paspoort

  Een paspoort kunt u online aanvragen en betalen. Daarvoor heeft u DigiD nodig. Na uw online aanvraag komt u op afspraak naar het stadhuis. Daar levert u uw pasfoto en al uw oude paspoorten en ID-kaarten in. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen.

 • Jeugdhulp

  Hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, aanpak van kindermishandeling en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking

 • Eikenprocessierups

  Van mei tot en met september kan de eikenprocessierups voor overlast zorgen. De gemeente gaat de rupsen (preventief) bestrijden. Dat gebeurt alleen op plekken waar veel mensen komen, zoals bij winkelcentra of scholen. Voor eikenprocessierupsen op uw eigen terrein komt de gemeente niet. U kunt een nest op een drukbezochte plek melden. Komen er veel meldingen, dan kan het langer duren voordat het nest verwijderd wordt. Wij vragen daarvoor uw begrip. Het (preventief) bestrijden van de eikenprocessierups zal maandag 22 april beginnen.

 • Aangifte van geboorte

  Als u een kind gekregen heeft, doe dan binnen 3 dagen na de bevalling aangifte van de geboorte. In de meeste gevallen kan dit helemaal online. Als u aangifte doet van uw eerste kind samen en u kiest voor een dubbele achternaam, bel dan (0546) 54 11 11 om op het stadhuis aangifte te doen.

 • Rijbewijs online verlengen via de RDW

  U kunt uw rijbewijs ook verlengen via de RDW. Dit kan bij een erkende fotograaf. U regelt de aanvraag daarna met uw smartphone. Na 2 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.