Zoekresultaat 1 - 10 van 53 resultaten

  • Visum

    Voor een aantal landen in de wereld heeft u een visum nodig. Dat is in die landen wettelijk vastgelegd. Wetgeving verandert regelmatig. Daarom kunt u het beste voordat u uw reis boekt, navragen of u een visum moet aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld bij uw reisbureau of de ambassade van het land waar u naar toe wilt reizen.

  • Begraafplaatsrechten

    Voor een graf op een gemeentelijke begraafplaats, rekent de gemeente onderhoudsrecht. Daarnaast rekenen we grafrechten. Grafrechten betaalt u voor de gemeentelijke kosten voor een begrafenis. En voor de administratie die daarbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan het huren van grafruimten, begraven van een stoffelijk overschot, bijzetten van een asbus, inrichten van een grafkelder of het openen en sluiten van een grafkelder.

  • Verkoop groenstroken

    Inwoners van Zwolle kunnen in een aantal gevallen groenstroken kopen van de gemeente om als tuin of tuinuitbreiding te gebruiken.

  • Gevonden en verloren voorwerpen

    Als u iets verloren heeft, kunt u op de website Verlorenofgevonden.nl zoeken tussen de gevonden voorwerpen. Vinders brengen gevonden voorwerpen bij de gemeente of melden ze op de site.

  • IOAZ

    Bent u zelfstandige (ondernemer) en 55 jaar of ouder? En moet u uw bedrijf of beroep stoppen omdat er onvoldoende inkomsten zijn? Dan komt u in aanmerking voor de Ioaz. Ioaz staat voor Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen. Het is een uitkering voor de kosten van levensonderhoud nadat het bedrijf is beƫindigd.

  • Onroerende-zaakbelastingen (OZB)

    Deze belasting wordt sinds 1 januari 2014 opgelegd door GBLT (Gemeenschappelijk Belastingkantoor). Alle informatie over deze belasting, het betalen van deze belasting, bezwaar maken en kwijtschelding vindt u op de website van GBLT.

  • Akte van overlijden

    In sommige gevallen heeft u een schriftelijk bewijs nodig dat iemand is overleden. Bijvoorbeeld omdat een pensioenfonds ernaar vraagt. U kunt in de gemeente waar de persoon is overleden een 'uittreksel register van overlijden' aanvragen. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt deze akte op. Een afschrift van die akte is een officieel bewijs van overlijden.

  • Vluchtelingenpaspoort

    Een vluchtelingenpaspoort is een Nederlands reisdocument. Hij is voor erkende vluchtelingen. U kunt hem aanvragen als u in Nederland woont en niet de Nederlandse nationaliteit bezit en u in Nederland erkend bent als vluchteling. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het Stadskantoor. Een ander mag dit niet voor u doen. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. U betaalt de kosten bij de afspraak. 6 Werkdagen na uw afspraak kunt u uw paspoort persoonlijk ophalen.

  • Buitenlands document registreren

    Een levensgebeurtenis die in het buitenland heeft plaatsgevonden moet in de basisregistratie personen (BRP) opgenomen worden. Voorbeelden hiervan geboorte, huwelijk, overlijden, echtscheiding, erkenning, adoptie of naamswijziging. U levert de buitenlandse documenten (brondocumenten) bij terugkomst in bij de gemeente waar u woont. Als u een buitenlands brondocument wilt laten registreren maakt u daarvoor een afspraak. Registratie duurt meestal 4 weken. Als verder onderzoek nodig is duurt het langer.

  • Correctieverzoek persoonsgegevens

    Kloppen uw gegevens in de Basisregistratie personen (BRP) niet? Of zijn ze niet volledig? Dan kunt u de gemeente vragen uw gegevens aan te passen. Dat doet u door een correctieverzoek in te dienen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U moet dit verzoek schriftelijk doen.