Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Aanvullende bijdrage kinderopvang

    Wilt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag? Vraag dit aan bij de Belastingdienst. Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, maar is kinderopvang noodzakelijk om sociaal medische redenen? Dan kan de gemeente u misschien financieel tegemoetkomen.

  • Uitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven, komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Met een uitkering vullen we uw inkomen aan tot een minimale grens. Bij een uitkering horen rechten én plichten.

  • Caravan en groot voertuig

    Wilt u een caravan of groot voertuig parkeren? Dat kan. Er gelden wel enkele regels.

  • Voortijdig schoolverlaten

    Als een jongere zonder startkwalificatie de school verlaat, heet dit voortijdig schoolverlaten. Een startkwalificatie is een diploma op minimaal mbo 2, havo- of vwo-niveau. Een startkwalificatie biedt de beste garantie voor het vinden van werk.

  • Onafhankelijke cliëntondersteuning

    Wilt u dat er iemand met u meedenkt over wonen, (jeugd)zorg, welzijn, onderwijs, werk of inkomen? Neem dan contact op met het team onafhankelijke cliëntondersteuning Venlo.

  • Evenement: melding of vergunning?

    Wilt u een evenement organiseren? Zoals een braderie, optocht, buurtfeest, communie of een herdenking? Vaak moet u dit melden. Voor een klein evenement is een melding voldoende. Voor een groot evenement moet u een vergunning aanvragen.

  • Werk zoeken

    Zoekt u betaald werk? Het Werkplein Venlo kan u helpen.

  • Fiets weg?

    Per jaar worden in Venlo meer dan 1.200 fietsen gestolen. Dat is veel. Wij geven tips waarmee u diefstal van uw fiets kunt voorkomen. Met het registreren van uw fiets, aangifte doen van diefstal en niet helen moet het aantal fietsdiefstallen afnemen.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Voor vragen over jeugdhulp kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam.

  • Leerplicht

    Wanneer een kind 4 jaar wordt, mag het naar school. Vanaf 5 jaar moet het naar school. Dan begint de leerplicht. Alle kinderen blijven leerplichtig tot het einde van het schooljaar waarin ze 16 worden. Daarna moeten ze onderwijs blijven volgen want ze zijn kwalificatieplichtig tot ze 18 zijn. Bij spijbelen schakelt de school een leerplichtambtenaar in. Gaat uw kind in het buitenland naar school, dan moet u dit melden bij de gemeente.