Zoekresultaat 1 - 10 van 30 resultaten

  • Horecabedrijf beginnen

    Als u een horecabedrijf begint, heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft een horecabedrijf als u eten of (alcoholische) drank verkoopt om daar direct te gebruiken, of als u slaapplekken verhuurt. Bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar, discotheek of hotel. Ook voor een buurthuis, clubhuis of kantine heeft u een exploitatievergunning nodig. De vergunning is onbeperkt geldig totdat het horecabedrijf verandert van naam, rechtsvorm, plaats of eigenaar. Verandert er iets? Meld het binnen drie dagen bij de gemeente.

  • Spandoek ophangen

    Voor het ophangen van een spandoek met reclame heeft u een omgevingsvergunning nodig.

  • Wegsleepregeling

    De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als uw voertuig overlast veroorzaakt, voor een gevaarlijke situatie zorgt of fout geparkeerd staat. Als uw auto is weggesleept, kunt u deze ophalen.

  • Alcoholvergunning aanvragen

    U begint een horecabedrijf of neemt een horecabedrijf over. U wilt er ook alcohol schenken. Dan hebt u een alcoholvergunning nodig. Dit is ook het geval als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt.

  • Bodemverontreiniging melden

    Bij bouwplannen voor bouwwerken waar mensen langer dan 2 uur per dag verblijven, zoals huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig voor de omgevingsvergunning. Een bodemtoets is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd, een leeflaag wordt aangebracht of dat de verontreiniging wordt afgedekt.

  • Venten

    Venten is het verkopen van goederen van huis-aan-huis of op straat, zonder vaste plaats. U heeft een ventvergunning nodig om dit te kunnen doen. Voor het houden van huis-aan-huis acties waarvan de opbrengst ten goede komt aan een vereniging, school o.i.d. (denk aan verkoopacties van paaseitjes, potgrond etc.), heeft u geen vergunning nodig. Wel moet u dit melden bij de gemeente.

  • Parkeervergunning voor werkzaamheden

    Heeft u een bouwbedrijf en moet u werkzaamheden uitvoeren in de binnenstad (buiten het voetgangersgebied) van Assen? Dan kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in het E-loket. U kunt dan onbeperkt parkeren op de straat, voor een speciaal tarief.

  • Gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden

    Als u een tijdelijk bouwwerk gebruikt om veel mensen samen te brengen, moet dit brandveilig zijn. Voorbeelden van een tijdelijk bouwwerk zijn: een tent, een tribune of een podium.

  • Klachten, meldingen en bezwaren

    Bent u ontevreden over de gemeente Assen? Vind u dat u oneerlijk of niet netjes bent behandeld door de gemeente Assen? Dan kunt u een klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencoördinator. Wij maken onderscheid tussen een melding, vraag, bezwaar of klacht. Op deze pagina leggen we de verschillen en de procedures uit.

  • Uniek Sporten

    Met de subsidieregeling Uniek Sporten willen we het sportaanbod voor mensen met een beperking in Assen bevorderen.