Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Klachten

    Bent u niet tevreden over de dienstverlening van de gemeente? Of de manier waarop een bestuurder of medewerker van de gemeente u heeft behandeld? Dan kunt u bij ons een klacht doen.

  • Vermissing of gestolen rijbewijs

    Is uw Nederlandse rijbewijs verloren of gestolen? Dan kunt u dit melden bij het Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) of bij de balie in het gemeentehuis. U hoeft niet meer eerst naar de politie om aangifte te doen.

  • Compensatie van energiekosten

    Komt u financieel in de problemen door een hoge gasrekening? Misschien heeft u recht op ondersteuning vanuit het Landelijk Noodfonds, bedoeld voor mensen met een energierekening die meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen. Ook vindt u hieronder informatie over het aanbod van de gemeente voor het Energiekado.

  • Rijbewijs aanvragen

    Wilt u uw rijbewijs verlengen of categorieƫn toevoegen? Dit regelt u gemakkelijk en snel online via de RDW. U kunt ook langskomen bij de balie van ons gemeentehuis. Is het uw eerste rijbewijs? Dan kunt u uw rijbewijs alleen persoonlijk op het gemeentehuis aanvragen.

  • Erkenning van een kind

    Erkent u uw kind? Dan wordt u juridisch ouder. De erkenning wordt rechtsgeldig zodra het kind is geboren. Dit betekent dat u de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo heeft u er recht op om uw kind te zien. En bent u verplicht om voor het kind te zorgen. Erkenning van uw ongeboren kind doet u bij ons. Hiervoor maakt u een afspraak. Bij een eerste kind moet de moeder mee naar de gemeente. Bij volgende kinderen mag de moeder ook de toestemming schriftelijk geven.

  • Auto laden zonder eigen parkeerplek

    Voor het opladen van uw elektrische of hybride auto is het aantrekkelijk om op te laden vanuit uw eigen woning, zeker als u zonnepanelen heeft. Inwoners met een parkeerplek op eigen terrein konden dit al zelf regelen. Nu is die mogelijkheid er ook voor inwoners zonder eigen parkeerplek. U kunt als inwoner van onze gemeente zonder een eigen parkeerplek een vergunning aanvragen, zodat u de elektrische auto in de openbare ruimte kunnen laden vanuit eigen huis. Hieronder vindt u informatie over wat u hiervoor moet doen, wat de regels zijn en andere antwoorden op de meest gestelde vragen.

  • Bijstandsuitkering

    Heeft u niet genoeg geld om in uw levensonderhoud te voorzien? En komt u ook niet in aanmerking voor een andere uitkering? Met een bijstandsuitkering kunt u een tijd overbruggen tot u weer betaald werk heeft. De gemeente helpt bij het vinden van geschikt werk en zorgt voor een uitkering als dat nodig is.

  • Pasfoto

    Een pasfoto is vaak nodig voor een document, zoals paspoort en rijbewijs. Voor een goede pasfoto gelden regels.

  • Inrit/uitrit aanleggen of aanpassen

    Voor het aanleggen van een nieuwe inrit/uitrit of het aanpassen van uw bestaande inrit/uitrit heeft u een vergunning nodig. Eerst wordt beoordeeld of het is toegestaan dat er een inrit/uitrit mag komen of dat deze wordt aangepast. De kosten voor de legesvergunning en de uitvoering van de werkzaamheden zijn voor u. Hiervoor wordt een offerte aangevraagd. Als u hiermee akkoord gaat worden de werkzaamheden ingepland en uitgevoerd. Het deel op uw eigen grond moet u zelf aanleggen en valt buiten deze deze aanvraag.

  • Evenementenvergunning

    Een evenement is elke vorm van vermaak die voor het publiek toegankelijk is. Denkt u hierbij aan een sportwedstrijd, braderie, festival of fancy-fair. Maar ook een circus, rommelmarkt, optocht of muziekvoorstelling is een evenement. Hiervoor heeft u een evenementenvergunning nodig. Dit kan ook het geval zijn als het evenement op eigen terrein gebeurt. Voor kleine evenementen zoals straatfeesten en buurtbarbecues kan vaak een melding worden gedaan. Wilt u tegen betaling alcohol schenken op uw evenement? Dan heeft u ook een tapontheffing nodig.