Zoekresultaat 1 - 10 van 43 resultaten

 • Verhuizing van of naar het buitenland doorgeven

  Verhuist u naar het buitenland? Geef dit dan 5 dagen voor uw vertrek aan ons door Woont u nu in het buitenland, maar komt u voor een periode van langer dan 4 maanden in onze gemeente wonen? Dan maakt u telefonisch een afspraak voor het inschrijven.

 • Inburgeren

  Als u een verblijfsvergunning heeft, moet u inburgeren. Dat staat in de wet. Bovendien helpt inburgeren u om u snel thuis te voelen in Rheden.

 • Participatie

  Over het overkoepelende Masterplan Welkom Veluwezoom hebben wij 2 keer per jaar overleg met de zogenaamde Gebiedstafel. Hierin zitten vertegenwoordigers van verschillende belangenorganisaties.

 • Koning Willem-Alexanderplein

  Wij willen het plantsoen van het Koning Willem-Alexanderplein gebruiken om ruimte te creëren voor het opvangen van regenwater en tegelijkertijd een groenere omgeving en een buurtspeelplaats realiseren.

 • Isolatiesubsidie

  Samen met het bedrijf Winst uit je Woning organiseren we weer een isolatiecampagne voor woningeigenaren met een laag inkomen. Medio mei ontvangt een geselecteerde groep woningeigenaren een brief met daarin een aanbod om één of meer isolatiemaatregelen uit te laten voeren.

 • Belevingsroutes

  Om het Nationaal park Veluwezoom te ontlasten en de dag gasten meer te bieden zijn er routes ontwikkeld. Deze routes zijn samen met ondernemers van het toeristisch platform en inwoners tot stand gekomen.

 • Monitoring verkeer en natuur

  Vanaf 1 juli 2024 zijn in de maanden juli en augustus meerdere wegen in Nationaal Park Veluwezoom afgesloten. Daarna gebeurt dit tijdens weekenden en feestdagen. Dit zorgt voor veranderingen in verkeersbewegingen, parkeerdruk en verkeersgeluid in en rond het gebied. Daarom brengen we deze zaken al een tijdje in beeld met metingen en komen er nog meer metingen aan.

 • Dorpenroutes

  Er zijn ook themaroutes die de dorpen aan doen. Zo is er een route ‘van kerk naar kerk’, die de mooiste gebouwen prijsgeeft en die je kunt volgen via de fietsknooppunten.

 • Bomen

  Bomen hebben een belangrijke functie in de woon- en leefomgeving van onze inwoners van onze gemeente. Ze vangen veel fijnstof op, zorgen ervoor dat regenwater beter wordt opgevangen bij zware buien en brengen verkoeling op warme zomerse dagen. Daarnaast bieden ze onderdak en voedsel aan kleine dieren en insecten. Kortom: het maakt onze leefomgeving in alle opzichten beter! Als gemeente doen we van alles om de bomenstand gezond te houden. Zo kunnen we nu en in de toekomst genieten van een groene omgeving.

 • Manegeterrein

  Natuurmonumenten maakt een nieuwe parkeerplaats op het terrein van de oude manege Midden-Heuven. Deze parkeerplaats vervangt de kleinere parkeerplaatsen die nu dicht gaan en de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. Het totaal aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. We verwachten dat de nieuwe parkeerplaats in 2026 klaar is.