Zoekresultaat 1 - 10 van 44 resultaten

 • Bijdrage maatschappelijke activiteiten aanvragen

  De regeling bijdrage maatschappelijke activiteiten (RBMA) vergoedt kosten voor een activiteit, lidmaatschap of abonnement voor mensen met een laag inkomen. Er is een basis vergoeding en een extra vergoeding.

 • Kamerverhuur, woningverhuur, woningsplitsing en opkoopbescherming

  Het verhuren van kamer(s) in een woning is niet toegestaan omdat dit niet in het omgevingsplan staat. Alleen met toestemming is het mogelijk om van het omgevingsplan af te wijken. Die toestemming krijgt u alleen wanneer u een ‘persoonsgebonden omgevingsvergunning’ hebt aangevraagd. U moet voldoen aan voorwaarden om de vergunning te krijgen Die vergunning vraagt de eigenaar/verhuurder van de woning…

 • Geslacht aanpassen

  U kunt bij ons uw geslacht aanpassen op uw geboorteakte. Dat kan alleen als u in Waddinxveen geboren bent. Ook vraagt u dan een nieuw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs aan. Na het verzoek om het geslacht aan te passen , is uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs niet meer geldig.

 • Voorrang bij woningtoewijzing (woonurgentie)

  Een woningbouwvereniging kan u een urgentieverklaring geven als u dringend woonruimte zoekt. Dit betekent dat u voorrang krijgt als u een woning wilt huren.

 • Inkomenstoeslag aanvragen

  De individuele inkomenstoeslag is er voor mensen die lange tijd (minimaal 36 maanden) een laag inkomen hebben. U krijgt deze toeslag als u geen uitzicht heeft op een hoger inkomen.

 • Waddinxveense Isolatiesubsidie

  Heeft uw koopwoning (geen appartement) in Waddinxveen een energielabel D, E, F of G? Of is de woning in vergelijkbare staat? Met een vergelijkbare staat bedoelen we een woning waarin in ieder geval twee van de volgende zaken niet of slecht zijn geïsoleerd: de vloer of bodem; de gevel (waaronder de spouwmuur); het dak en de zoldervloer; de vlieringvloer; de…

 • Bijzondere bijstand aanvragen

  Heeft u een laag inkomen? Of geen inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage in de kosten (bijzondere bijstand).

 • Woning zoeken, sociale huur

  Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 • Voorwerp plaatsen op of aan de weg

  Als u containers of bouwmateriaal tijdelijk wilt opslaan op of aan de openbare weg dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft.

 • Geluidhinder, ontheffing

  Het is in de gemeente niet toegestaan om onnodig geluid te maken. Als u dit toch wilt doen, kunt u ontheffing geluidhinder aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.