Zoekresultaat 1 - 10 van 34 resultaten

  • Geluidsoverlast

    Bij ernstige geluidsoverlast in de openbare ruimte belt u onze meldkamer. Bijvoorbeeld als u last hebt van luidruchtige mensen op straat, in een park of op het water. Een handhaver komt dan zo gauw mogelijk. Minder urgente problemen meldt u online. Zoals lawaai van een brug of een irritante bromtoon waarvan u niet weet waar die vandaan komt.

  • Andere achternaam gebruiken

    U meldt online dat u de achternaam van uw partner wilt gaan gebruiken. Of dat u juist weer de naam gebruikt die u bij uw geboorte hebt gekregen, bijvoorbeeld na een scheiding. Na uw melding schrijft de overheid u voortaan aan met de gekozen achternaam.

  • Zorgen om iemand melden

    Als u zich zorgen maakt om een ander, neem dan contact op met het Meldpunt Zorg en Overlast van GGD Kennemerland. Bijvoorbeeld als iemand psychische of medische hulp nodig heeft maar geen hulp wil. Of in een zwaar vervuilde woning woont of overlast veroorzaakt. Het meldpunt geeft advies, bekijkt welke ondersteuning nodig is en wie deze hulp of zorg kan bieden. Bel 112 als u denkt dat deze persoon een direct gevaar voor zichzelf of de omgeving is.

  • Besluitenlijsten

    Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag. De besluiten die het college in deze vergadering neemt, staan op gemeentebestuur-haarlem.notubiz.nl.

  • Coalitieprogramma

    In het coalitie- of uitvoeringsprogramma staan de doelen en plannen van de gemeente voor 2022 tot en met 2026. De gemeenteraad heeft de doelen gesteld en het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen verder uitgewerkt. Het coalitieprogramma staat op de bestuurswebsite van de gemeente Haarlem.

  • Overlast van mensen op straat of in een park

    Bij ernstige overlast in de openbare ruimte belt u onze meldkamer Handhaving: telefoon 023 511 49 50. Bijvoorbeeld als mensen iets vernielen, zich vervelend gedragen of iemand anders lastigvallen. Een handhaver komt dan zo gauw mogelijk. 's Nachts is de meldkamer dicht, dan belt u de politie op 0900 8844. Bel 112 als het gaat om een spoedeisende situatie of misdrijf. Minder urgente problemen meldt u online. Zoals terugkerende overlast van hangjongeren en dak- en thuislozen en gevolgen van vandalisme.

  • Bekendmakingen en regelgeving

    Al onze regelgeving en officiële bekendmakingen publiceren wij op overheid.nl. Zoals berichten over bouwplannen, vergunningen of nieuwe verordeningen. Op overheid.nl kunt u zich ook op een e-mailservice abonneren. U wordt dan op de hoogte gehouden van bekendmakingen in uw buurt.

  • Recyclewagen

    Bij de Recyclewagen van Spaarnelanden levert u kleine hoeveelheden spullen in die niet in de gewone afvalcontainers horen. Bijvoorbeeld kleine elektrische apparaten, ijzer en metalen, harde kunststoffen, accu’s en verfblikken.

  • Kapotte of missende spullen of borden op straat

    U geeft online aan ons door als u ergens kapot of ontbrekend straatmeubilair ziet, zoals een bankje, fietsenrek, paaltje of speeltoestel. Meld ook een beschadigd of missend verkeersbord of straatnaambord. Soms levert de situatie gevaar op. Bijvoorbeeld als een verkeersbord op de weg ligt of een speeltoestel ernstig beschadigd is. Bel dan 023 511 49 50.

  • Subsidie sportgoederen

    Als niet-winstgevende sportorganisatie kunt u subsidie krijgen voor sportgoederen, zoals matten, scoreborden, doelen of schaaksets. Per jaar kunt u maximaal € 3.250 aanvragen. Dit mag in 1 keer of verspreid over het jaar. Vraag de subsidie uiterlijk 4 maanden na de aankoop van de spullen online aan. U krijgt een 3e van de prijs vergoed.