Zoekresultaat 1 - 10 van 35 resultaten

 • Rioolverstopping

  Kijk bij een verstopt riool goed waar de verstopping zit. Gaat het om de afvoer van regenwater in uw straat of het vuilwaterriool buiten de erfgrens? En zit de verstopping dus in gemeentegrond? Meld het direct bij ons via onze meldingenapp of het onderstaande formulieren. U kunt ons ook bellen op (0299) 398 398. Wij herstellen de verstopping. U betaalt niets. Bij huurwoningen heeft vaak de huurstichting/woningbouwvereniging een eigen aannemer om riolen te reinigen.

 • Kleding inzamelen

  Een vergunning textielinzameling geeft toestemming voor het huis-aan-huis inzamelen van huishoudelijk textiel.

 • Incidentele subsidie sport en sportevenementen

  U vraagt incidentele subsidie aan voor eenmalige activiteiten. Of voor (bijzondere) incidentele projecten en/of activiteiten die niet horen bij uw reguliere bezigheden. Wilt u incidentele subsidie aanvragen op het gebied van sport? Gebruik dan het aanvraagformulier hieronder en lees eerst goed door welke documenten u moet bijvoegen.

 • Woning kopen of verhuizen? Regel uw zaken online bij ons!

  Er komt veel bij kijken als u een woning koopt, huurt, hier in de gemeente komt wonen en/of gaat verhuizen. U kunt natuurlijk altijd op afspraak bij ons langs komen om uw zaken bij ons re regelen. Maar u kunt ook heel gemakkelijk online zaken met ons regelen. Bijvoorbeeld uw verhuizing, uw ondertrouw of de geboorte van uw kind. Verder hebben we nog wat handige links voor u als u in onze gemeente komt wonen.

 • 1572, Geboorte van Nederland

  Fijn dat u geïnteresseerd bent in 1572, Geboorte van Nederland.

 • De nieuwe Wet inburgering 2021

  Vanaf 1 januari 2022 geldt de nieuwe Wet inburgering 2021 voor iedereen die inburgeringsplichtig wordt. Begint u op of na 1 januari 2022 met inburgeren? Dan spelen wij een belangrijke rol in uw begeleiding.  

 • Nachtwerkontheffing

  Verricht u werkzaamheden in de openbare ruimte buiten de reguliere werktijden om (tussen 19:00 uur en 07:00 uur en op zon- en feestdagen)? En veroorzaakt uw werk (geluid)hinder? Dan heeft u een nachtwerkontheffing nodig. Een aanvraag levert u minimaal acht weken voor het starten van de werkzaamheden in. U heeft de keuze uit onderstaande aanvraagformulieren:

 • Huurwoningen en huurcommissie

  Wilt u een woning huren in onze gemeente? Dan kunt u bij verschillende instanties terecht. Kunnen huurders en verhuurders het onderling niet eens worden? Over bijvoorbeeld een voorstel tot huurverhoging of de berekening van de servicekosten en dergelijke? Dan kunnen beide partijen een beroep doen op de huurcommissie.

 • Afval, bedrijven

  Heeft u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. Elk bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van zijn eigen bedrijfsafval.

 • Schadevergoeding bij nalatigheid gemeente

  Heeft u schade opgelopen dat verwijtbaar is aan de gemeente? Dit kan bijvoorbeeld zijn bij schade aan uw eigendom of wanneer u struikelt door een losliggende trottoirtegel en u daardoor uw been breekt. U kunt via onderstaand formulier uw aanvraag tot schadevergoeding indienen. Ook kunt u het verzoek om schadevergoeding schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.